Ha a lélekvándorlás igaz lenne, akkor hogyhogy a századforduló óta nőtt a lelkek száma?
próbálsz a lelki világomra hatni? szar az életem, nincsenek barátaim? te ezeket honnan veszed? így akarsz megtaposni? :D hallottad már azt, hogy mindenki magából indul ki? netán személyes tapasztalatok? mondtam olyat, hogy nem hiszek az emberi érzésekben? bocsi nem találom azt a részt... keresd már meg nekem légy oly szíves.
és hogy isten létezik-e? hmm jó kérdés... én nem hiszem, hogy létezik, ezért ateista vagyok. de azt látom, hogy mennyi meleg, gyerekgyilkos, korrupt politikus, drogbáró hulladék él a világon, ami ellen (mivel ő a "mindenható") tehetne valamit... ha létezne.
Tudod ebből is látszik, hogy nem vagy tisztában annak a fogalmával, hogy "egyensúly". Istent ne úgy képzeld el, mint egy felhőn ülő manus, aki a rosszakat megöli, és hagyja a jókat élni. Ez egy felszínes, e síkhoz kötött elmélet, és szánalmasan kevés fantázia van benne (nem sértés, ne értsd félre! Kösz.).
Amúgy ha mindenki magából indul ki, akkor arra is lehet következtetni, hogy mindaz, amit rám írtál, saját magad vagy... Óvatosan dobálózz a szavakkal ;)
Szép estét!
Nem bántani akartalak, csupán az írásaid, reakcióid alapján "saccoltam"... ugye akinek nem inge, nem veszi magára ;)
Drogosok? Pedofilok? Gyerekgyilkosok? Korrupt politikusok?Szabad akarat, iszonyú hibákkal. Minden ember a saját hibájából "gonosz", ezért nem hibáztatható sem Isten, sem ember. Ugyanúgy, ahogy nem jogos Istent vagy a bankot szidni akkor sem, ha X millió forint adósság van a fejemen... mert ÉN vettem fel a kölcsönöket. Szabad akarat, lehet, hogy már említettem...
Melegek? Szintén szabad akarat, a problémát itt nem látom :)
"mondtam olyat, hogy nem hiszek az emberi érzésekben?"
érdekes... tehát bizonyos dolgokban hiszel, viszont amiben más hisz, Te pedig nem, az baromság.... EZ nem irracionális?
Egy kis kiegészítés az előzőhöz: "én nem hiszem, hogy létezik, ezért ateista vagyok. de azt látom, hogy mennyi meleg, gyerekgyilkos, korrupt politikus, drogbáró hulladék él a világon, ami ellen (mivel ő a "mindenható") tehetne valamit... ha létezne."
Tudod... a tudatlan kisgyereket nevelik. Van, aki úgy, hogy nem hagyja, hogy rosszat csináljon - ezt hívjuk megelőzésnek. Van, aki úgy, hogy felpofozza, ha rosszat csinált - megtorlás... és van, aki hagyja, hogy a gyerek ráüljön a meleg vaslapra... és akkor a gyerek - ha okos - majd tanul... ha nem az, akkor marad minden a régiben, magának és másoknak is fájdalmat fog okozni. Erre meg azt szokták mondani, hogy "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye"
"Imádom az egyenlő esélyű harcokat... elég gáz, hogy 4-5 ember próbál meggyőzni eredménytelenül :D Biztosa nagyon idegesek lehettek, ha igazatok volna, akkor már rég leléptetek volna."
1. Lehet, hogy esetleg ennek a 4-5 embernek van igaza? ÉS mellé még a világ 70 %-ának?...
2. Leléptünk volna? Nem hiszem. Mert tudod, mi nem olyan emberek vagyunk, akiket csak saját magunk érdekel, és rossz látni, hogy te ennyire elutasító vagy mindennel szemben. ÉS ezért maradunk itt, és hogy kiálljunk az igazunkért, és azért, hogy az ég kék!
3. Vallásos talpnyaló idióták? Lehet. Boldogok? Igen. De mindenki magából indul ki, és a szcientológia is egy vallás, illetve hivatalosan az ateizmus is egy vallásnak van elkönyvelve... akkor nyelvtanilag te is lehetsz talpnyaló, vallásos idióta.
Ti felhívjátok egymást mielőtt írtok ide?
20:45
Amiket felsoroltam a legalapvetőbb hibák, ismétlem "ha létezne" és ekkora hatalommal bírna kb. annyi energiaveszteséggel járna ezeknek a hulladékoknak a kárpótlása mint egy csettintés. itt nem arról van szó, hogy miért válnak azzá, arról, hogy miért nem tesz ez ellen?
És, hogy mindaz amit írtam saját magam vagyok? Tehát ateista vagyok, és nem létező dolgokban nem hiszek? Oké, ez még azt hiszem bevállalható.
másik 20:45
Akinek nem inge ne vegye magára? Azt hittem nekem küldöd, ha nem venném magamra akkor kinek küldenéd az üzeneteket? a disszociatív személyiség kezelhető. a melegházasságot pedig gondolom nem a vallás nélküli emberek utasítják el
Ne keverj a katolikusokkal, kérlek :) Nem utasítom el a melegházasságot. Miért kéne? A katolikusoknak sem kéne... a biblia sehol nem írja, hogy a melegeket gyűlölni kell :)
Egyébiránt mindkét 20:45 én voltam.
Másrészt itt nem az energiáról van szó... itt arról az alapvető elvről van szó, hogy aki hülye, haljon meg. Nem, nem volt szép dolog itt hagyni mindent, hadd menjen a maga módján alapon, de így történt, Ő nyilván tudja az okát. Tehát azt mondod, kikéne szűrni a hulladékot? Értem... ha ilyen "hulladék" lenne a párod/testvéred/barátod, akkor is ezt mondanád? Sőt, mondok jobbat... van két hörcsögöd, a nemük lényegtelen. Egy terráriumban vannak, de folyton verekszenek... megfigyeled őket, "A" hörcsög kezdi 99%ban a verekedéseket. Megölnéd? Igazságos ez így?
"Ti felhívjátok egymást mielőtt írtok ide? "
Lehet, hogy neked különös ez a pontos egyetértés közöttünk, de ennek kellene lennie a normálisnak a mai világban, nem pedig a káosznak, és az egyetértés eltűnésének... Ha azt hiszed, hogy ismerjük egymást a kérdezővel- tévedsz. Én nem ismerkedem más buddhistákkal, mert sajnos a környezetemben korlátozva vagyok, ezért csak titokban gyakorlom a vallást. De ez már TSI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!