Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi a magyarázata annak, hogy...

Mi a magyarázata annak, hogy valaki emlékszik az előző életére?

Figyelt kérdés
Vannak olyan gyerekek, akik v "emlékeznek" az előző életükre, vagyis olyan emlékeik vannak, mintha korábban megtörténtek volna bizonyos dolgok, jártak volna bizonyos helyszíneken, stb. Ennek az egész jelenségnek van valamilyen tudományos magyarázata, foglalkoznak ezzel pszichológusok, orvosok? Én nem gondolnám, hogy, itt valódi reinkarnációról van szó.
2021. febr. 2. 15:26
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

A repülőgép meg mivel repül, tuti kizárja a gravitációt.

Na, kb így látná egy emberevő törzs...ezt a szintet ne erőltesük már póz.

Ott van a bizonyíték, hegyekben.

Értelmezni neked kell. Ha nem sikerül, az nem a bizonyíték hibája.

2021. febr. 3. 22:09
 32/41 A kérdező kommentje:

Kifejtem neked, mert látom magadtól nem sikerült értelmezni.

Van egy dokumentum sorozat, amiben tanúk mesélnek bizonyos megtörtént paranormális eseményekről. Bár nekem sokkal inkább tűnnek színésznek. Viszont a jeleneteket, amiket az elmeséléseik alapján készültek, azokat valódi színészek játszák el. Több részes a sorozat. Az egyik részében egy démoni megszállás alatt álló nőről van szó. Tipikusan a démoni megszállás tüneteit mutatja, azaz utálja a szent képeket, szent tárgyakat, stb. Ez alapján tehát mondhatjuk, hogy az ilyen egyedi esetek leírása alapján létezik a gonosz, tehát létezik Isten is. Azonban a sorozat másik részében egy kisfiú mesél az előző életéről. Ez a kettő azonban teljesen összeegyeztethetetlen, ugyanis az egyik bizonyíték kizárja a másikat. A 27-es írta, hogy "Hemzseg a világhálón az egymástól függetlenül gyűjtött bizonyítékok terjedelmes anyagai, de egyedi esetek leírásai is, saját tapasztalatok megosztása." Na igen, kb ennyire hitelesek.

2021. febr. 3. 22:14
 33/41 anonim ***** válasza:
Megnézték egy sorozatot, és mostantól minden hazugság amit a neten látsz? 🤔
2021. febr. 3. 22:23
 34/41 A kérdező kommentje:
Nem, neked van igazad. Minden igaz, ami a neten van. Óriások, Jeti, Loch Ness-i szörny, Chupakabra, Gyíkemberek :)
2021. febr. 3. 22:26
 35/41 anonim ***** válasza:
Politikusok, ufók, éhezők, yachtos & ereszcsatornás bulik
2021. febr. 3. 22:28
 36/41 anonim ***** válasza:
Vagy minden igaz vagy semmi ...nem vagy túl bonyolult, mi?
2021. febr. 3. 22:29
 37/41 A kérdező kommentje:
Bonyolult vagyok, ebből kifolyólag engem csak a hitelt érdemlő bizonyítékok tudnak meggyőzni. Sem a gyíkemberes beszámolók, sem a halál előtti életről szóló beszámolók.. Szerintem ezeknek inkább pszichés háttere lehet. Erre a pszichés háttérre voltam kíváncsi - mint pl örökölhető emlékek -, de bejött az ezo vonal, és sajnos át is került az ezo témába, mert gondolom az admin annyit olvasott el a kérdésből, hogy "előző élet". Aztán az ezósók jöttek az érvekkel, hogy "de fenn van az internetten". Ok. Na én inkább abba is hagyom.
2021. febr. 3. 22:34
 38/41 A kérdező kommentje:
Ja és amikor írja valaki, hogy már csak azért sem logikus a reinkarnáció, mert mondjuk kezdetben volt néhány előlény, aztán az ő számuk megsokszorozódott, akkor honnan jött az a sok lélek, ha előtte még nem is voltak élőlények? Akkor jön az a válasz, hogy hát más bolygókról. Na itt van K.O. :D
2021. febr. 3. 22:36
 39/41 A kérdező kommentje:

"Megnézték egy sorozatot, és mostantól minden hazugság amit a neten látsz?"

Nem csak egy sorozat alapján. De legalább ugyanannyi beszámoló van arról is, hogy valakinek megszállt az ördög, mint az előző életekről. Pedig ördögűzést csak akkor enged az egyház, ha minden orvosi probléma fennállását kizárták. Most akkor pokol, mennyország létezik vagy reinkarnáció? A kérdés természetesen költői és nem várok rá választ, csupán arra próbálok rávilágítani, hogy egyik sem túlságosan bizonyított. Bár a nagyon kevés hitem szerint inkább az első variációt tartom hitelesnek, de azt is kétkedéssel fogadom

2021. febr. 3. 23:10
 40/41 anonim ***** válasza:

Oké, elismerem, nem csak trollkodás a kérdésed, ahogy a merev mindent elutasító hozzáállásod alapján gondolni lehetett.

Viszont hibás az az elképzelésed, hogy a jelenlegi tudásod szerint el tudod dönteni mi a valós, mi nem, mi lehetséges és mi nem.

Nagyon nagy mennyiségű "köztes anyag" hiányzik ahhoz, hogy a helyére kerüljenek ezek benned.

Mondjuk ott van sok független beszámoló előző életekről gyerekektől.

Ha elfogadod hogy valós, tudsz egy lépést haladni. Nem fogod még érteni, de már letetted az alapot, hogy elfogadod a lélek létezését.

Szerintem ez fontos.

...de ha mindenre, kutatók százainak eredményeire, visszaemlékezések tízezreire rávágod hogy hamis, csak és kész, az sehová sem vezet.

Nagyon sok ember évtizedeket áldozott ennek a sikeres kutatására, kár ledegradálni őket ezzel.

2021. febr. 3. 23:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!