Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi a magyarázata annak, hogy...

Mi a magyarázata annak, hogy valaki emlékszik az előző életére?

Figyelt kérdés
Vannak olyan gyerekek, akik v "emlékeznek" az előző életükre, vagyis olyan emlékeik vannak, mintha korábban megtörténtek volna bizonyos dolgok, jártak volna bizonyos helyszíneken, stb. Ennek az egész jelenségnek van valamilyen tudományos magyarázata, foglalkoznak ezzel pszichológusok, orvosok? Én nem gondolnám, hogy, itt valódi reinkarnációról van szó.
2021. febr. 2. 15:26
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
36%
Egy gyerek sem emlékszik az előző életére. 3 éves korban még nagyon élék a fantáziájuk. Amit elképzelnek, vagy álmodnak, azt is valóságnak hiszik.
2021. febr. 2. 15:41
 2/41 anonim ***** válasza:
59%

1: Ez nem tudományos kérdés, ezotéria.

2: A tudomány magyarázata az, hogy ezek az "emlékek" valószínűleg hamisak. Van néhány módszer arra, hogy ilyen hamis emlékek keletkezzenek, ezt vizsgálja is a tudomány.

2021. febr. 2. 15:42
 3/41 anonim ***** válasza:
56%

Az emlékek hamisíthatók, illetve léteznek mentális betegségek is, amelyek kihatással lehetnek a memóriára/fantáziára.

2

Itt mindenki azt mondja, hogy a tudomány és ezotéria között van egy szoros kapcsolat, szóval szerintem okés dolog, hogy tudományosan közelítjük meg a dolgot.

2021. febr. 2. 16:05
 4/41 anonim válasza:
100%
Semmi
2021. febr. 2. 16:07
 5/41 A kérdező kommentje:
2-es, nem ezotéria. Azért tettem a tudományos kategóriába, mert vannak ilyen beszámolók, hogy gyerekek emlékeztek bizonyos helyekre,nevekre az "előző életükből", és gondoltam erre van tudományos magyarázat is. Pl ha öröklődnek bizonyos emlékek, mondjuk fóbiák, akkor lehet, hogy ez a dolog is magyarázható valahogyan. Persze az is lehet, hogy ezek a "dokumentumfilmek", leírások kitalációk
2021. febr. 2. 16:12
 6/41 A kérdező kommentje:
De látom valami okos áttette az eto-ba, pedig engem a pszichés része érdekelt volna, mert alapvetően én sem hiszek a reinkarnációban.
2021. febr. 2. 16:13
 7/41 A kérdező kommentje:
*ezo-ba
 8/41 anonim ***** válasza:
12%

"szerintem okés dolog, hogy tudományosan közelítjük meg a dolgot"

Hát... erre van egy külön kategória az ezotériában. Szerintem ott kellene tárgyalni.

De rendben van, próbáljuk meg itt.

Csak egyet kérek: AMIKOR megjelennek majd a kemény ezotériások, és terjesztik az árjuvédát - akkor azonnal menjen át oda.

Mert onnan kezdve már nem lesz itt miről beszélni.

A tudomány pedig nem igazán tud mit mondani erről a témáról. Nincsen egyetlen bizonyított eset sem, aki VALÓBAN hitelesen újjászületett volna.

Azon kívül már régebben is leírtam, hogy ha létezne ilyen ember, aki fejlettebb állapotban van, mint az emberek többsége, az azért elég feltűnő lenne, már nagyon pici korától.

Ezen kívül - mivel az emberiség létszáma exponenciálisan növekszik - ezért, ha létezik is ez a jelenség, akkor is a legtöbb embernek a jelenlegi az első, vagy legfeljebb a néhányadik élete, és az előzők nemrég voltak.

9/41 anonim ***** válasza:
11%
Nyilvánvaló, hogy hülyeség az egész, ettől függetlenül még megpróbálhatjuk tudományos módon megcáfolni. Én erre gondoltam.
2021. febr. 2. 16:15
 10/41 anonim ***** válasza:
39%

Nem lehet teljesen megcáfolni, csak egyes esetekben lehet megmutatni, hogy akkor éppen miért nem igaz.

Sok oka lehet, és egyre többet ismerünk. Hamis emlék, sima hazugság, stb...

ja, és a lélekkel kapcsolatban van pár dolog, ami miatt nem valószínű az egész. De cáfolni ezzel sem lehet.

Amikor az intelligens tervezőt szokták mondani, azt sem lehet cáfolni. Csak akkor "Hülye Tervező" a neve, a munkája alapján.

2021. febr. 2. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!