Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért félünk a haláltól?...

Miért félünk a haláltól? Miért hiszünk a hál utáni létben? Van miért optimistának lenni?

Figyelt kérdés

Személy szerint félek a halálomtól, és hiszek egy más létformában, de nem tudom, hogy milyen is az. Tehát én optimista vagyok.

Kíváncsi lennék a ti véleményetekre. Nem vagyok vallásos, de szoktam imátkozni. Nem járok templomba, sőt meg se vagyok keresztelve. Sajnos édesapámat, és testvéremet elvesztettem, és ez nagyon megviselt. Azóta hinni szeretnék abba, hogy van valami odaát.

2021. jan. 1. 08:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
senki se akar megsemmisülni... hirtelen összeomlik a világ, elveszted a tudatod és kabumm!
2021. jan. 1. 08:38
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Az egó fél a haláltól, mert az a részünk is megsemmisül a testtel együtt a halál által.
2021. jan. 1. 08:44
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Az ismeretlentől fél az elme, az egó. Mert nem tudja elképzelni hogy mi lesz 😃
2021. jan. 1. 09:04
 4/15 Grimfox ***** válasza:
100%
A halálfélelem az önfenntartó ösztön része. Minden élőlény fél a saját halálától valamilyen formában. Az ember abban különbözik, hogy jóval pontosabb fogalmakat tud alkotni a saját életéről, és haláláról. Emiatt a haláltól való félelme is kifejezettebb, mint más élőlényeknél. Ez a tudatos értelem hátulütője. Más élőlények csak akkor félnek a saját haláluktól, amikor közvetlen életveszélyben vannak. Az ember akkor is, amikor előre gondol a jövőjére, vagy éppen csak eszébe jut, hogy nem örök életű. A bizonytalanság, hogy mi történik a halál után még inkább fokozza a félelmet. Ahogy az előttem válaszoló is mondta, a tudatos én is megsemmisül a halálban. A tudatos én pedig a létezésbe leginkább kapaszkodó részünk.
2021. jan. 1. 09:10
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
Van. A test ebben a dimenzióban tartja a lelket. Ha a test már nem lesz a lélek visszakerül a paradicsomba. De addig itt kell megismerkedned ezzel a világgal. Próbáld meg kihasználni.
2021. jan. 1. 09:18
 6/15 anonim ***** válasza:
nem felek a halaltol, mert ha holnap elcsapna egy kamion, buszken mondanam, hogy en mindent megtettem azert, hogy jol eljek es kihasznaltam minden egyes percet. ha azzal toltod az idod, hogy a halaltol rettegsz, akkor valojaban hogyan is eled az eletedet? ugyan olyan termeszetes dolog meghalni mint megszuletni. bizom benne, hogy en is talalkozhatok meg elvesztett szeretteimmel valamilyen formaban.
2021. jan. 1. 09:51
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem félek a haláltól olyan életet élek ne legyen benne adósság így nyugodtan megyek el .
2021. jan. 1. 10:23
 8/15 SZücsöm ***** válasza:

Én se látom okát a félelemnek. Max a halál mivolta lehet necces ha nagyon elhúzódik vagy/és ha nagyon fájdalmas.

Viszont én ennyire nem lennék biztos abban hogy megszűnik a tudatos én a halálunkkal. Mert ha ez így lenne akkor az azt jelentené hogy a halálközeli élmények és a reinkarnációs emlékek úgy ahogy mind mehetnek a kukába és akkor (számomra legalábbis) semmivel se lesz valószínűbb a reinkarnáció léte mint a teljes kiakpcs-é vagy a menny-pokolé.

SZERINTEM inkább a reinkarnációval veszted el az emlékeidet ahogy fizikai testet szerzel viszont az előző emlékeidet valahol tárolod hisz állítólag elő lehet őket hívni ahhoz pedig tárolni kell valahol.

A túlvilágon is SZERINTEM max annyira veszted el az egódat hogy az előző életeid emlékeihez is hozzáfogsz férni és ez teljesen megváltoztatja a gondolkozásmódodat/énképedet.

2021. jan. 1. 10:51
 9/15 anonim ***** válasza:
Az ismeretlentől való félelem természetes dolog.
2021. jan. 1. 11:33
 10/15 Andizsuzsi ***** válasza:
53%
Kihez, mihez imáDkozol, ha nem vagy vallásos?
2021. jan. 1. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!