Optimisták, hogyan sikerül mindig pozitívan gondolkodnotok?
Használtok agykontrollt, vagy a Titkot, esetleg eleve optimisták voltatok?
Hogyan válhat valaki optimistává és mennyi idő alatt? :)
Hogyan gondolkoztok? Szeretnék tanulni tőletek :)
Baromi egyszerű.
Nem keressük mindenben azt, hogy miért rossz az nekünk.
Sőt, ellenkezőleg. Megpróbáljuk megkeresni, hogy van-e benne valami, ami jó, pozitív, előrevivő.
Érdekes módon a jelenségek, történések többségében van ilyen.
Csak EZT kell megkeresni, és nem a rosszat.
Ennyi az egész. :-D
Szia!
Nem kell gondolkodni!Az elme egy szerszám,amelyet akkor "veszel elő",ha feltétlen szükséged van rá!Az gondolatok 90%-a tökéletesen felesleges!Csak figyeld,ahogy felbukkannak,de ne azonosulj velük!
"Használtok agykontrollt, vagy a Titkot, esetleg eleve optimisták voltatok?"
Nem ezektől a hülyeségektől lesz valaki optimista.
"Hogyan válhat valaki optimistává és mennyi idő alatt? :)"
Sehogy, vagy pozitívan gondolkodsz, vagy nem.
"Hogyan gondolkoztok? Szeretnék tanulni tőletek :)"
Nem egy külön faj és ez nem tanítható...
Utolsó: Az agykontroll nem hülyeség. Nekem kifejezetten sokat segített, mikor megismerkedtem vele.
A pozitív szemlélet pedig tanulható. A jobb cégeknél szokott lenni ezt serkentő training/workshop, nyílván nem véletlenül.
A lényeg szerintem az, hogy aki optimista, az nem feltétlenül eredendően az, és ez nem egy veleszületett képesség, és nem is mindig működik magától. Van, hogy engem is lehúz valami és nagyon nehezemre esik pozitívnak maradni, de pont ilyenkor kell erőt venni magamon egy kicsit és készakarva törekedni arra, hogy a jót lássam.
Azt akarom kihozni ebből, hogy bárkiből lehet optimista, csak akarni kell.
Ignoramus
Ne arra törekedj, hogy optimista légy, hanem arra, hogy boldog.
Egy optimista is lehet végtelenül boldogtalan, legfeljebb bízik benne, hogy ez nem így lesz mindig. De boldog, a legnagyobb nehézségek között is lehetsz, mert már az vagy, mindig az vagy, csak elfelejtetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!