Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Optimisták, hogyan sikerül...

Optimisták, hogyan sikerül mindig pozitívan gondolkodnotok?

Figyelt kérdés

Használtok agykontrollt, vagy a Titkot, esetleg eleve optimisták voltatok?

Hogyan válhat valaki optimistává és mennyi idő alatt? :)

Hogyan gondolkoztok? Szeretnék tanulni tőletek :)

2012. okt. 23. 21:13
1 2
 1/11 anonim válasza:
full egyszerű...bármi történik, keresd meg a rosszban azt a pici jót, emeld ki, koncentrálj rá... ha eleget gondolsz arra a kicsi jóra, lesz elég erőd újból nekivágni, folytatni. ha van erőd nem hagyod el magad, ha nem hagyod el magad, van esélyed nyerni. mindez egy kis gondolat miatt. :)
2012. okt. 23. 21:29
 2/11 anonim ***** válasza:
MINDENBEN van jó. Max nem sok ;p
2012. okt. 23. 21:31
 3/11 Shai-Hulud ***** válasza:

Baromi egyszerű.

Nem keressük mindenben azt, hogy miért rossz az nekünk.

Sőt, ellenkezőleg. Megpróbáljuk megkeresni, hogy van-e benne valami, ami jó, pozitív, előrevivő.

Érdekes módon a jelenségek, történések többségében van ilyen.

Csak EZT kell megkeresni, és nem a rosszat.

Ennyi az egész. :-D

2012. okt. 23. 21:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha rossz történik velem arra gondolok, hogy na ez is elmúlik egyszer na meg egy nagy adag humorérzék. Tudj nevetni a saját kis nyűgödön. Az élet nem olyan sz... csak mi teszünk rá egy lapáttal saját magunknak a legtöbb esetben.
2012. okt. 23. 22:13
 5/11 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem kell gondolkodni!Az elme egy szerszám,amelyet akkor "veszel elő",ha feltétlen szükséged van rá!Az gondolatok 90%-a tökéletesen felesleges!Csak figyeld,ahogy felbukkannak,de ne azonosulj velük!

2012. okt. 23. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:

"Használtok agykontrollt, vagy a Titkot, esetleg eleve optimisták voltatok?"

Nem ezektől a hülyeségektől lesz valaki optimista.

"Hogyan válhat valaki optimistává és mennyi idő alatt? :)"

Sehogy, vagy pozitívan gondolkodsz, vagy nem.

"Hogyan gondolkoztok? Szeretnék tanulni tőletek :)"

Nem egy külön faj és ez nem tanítható...

2012. okt. 23. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Utolsó: Az agykontroll nem hülyeség. Nekem kifejezetten sokat segített, mikor megismerkedtem vele.

A pozitív szemlélet pedig tanulható. A jobb cégeknél szokott lenni ezt serkentő training/workshop, nyílván nem véletlenül.

2012. okt. 24. 00:22
 8/11 anonim ***** válasza:

A lényeg szerintem az, hogy aki optimista, az nem feltétlenül eredendően az, és ez nem egy veleszületett képesség, és nem is mindig működik magától. Van, hogy engem is lehúz valami és nagyon nehezemre esik pozitívnak maradni, de pont ilyenkor kell erőt venni magamon egy kicsit és készakarva törekedni arra, hogy a jót lássam.

Azt akarom kihozni ebből, hogy bárkiből lehet optimista, csak akarni kell.

Ignoramus

2012. okt. 24. 07:53
 9/11 Ila7 ***** válasza:

Ne arra törekedj, hogy optimista légy, hanem arra, hogy boldog.

Egy optimista is lehet végtelenül boldogtalan, legfeljebb bízik benne, hogy ez nem így lesz mindig. De boldog, a legnagyobb nehézségek között is lehetsz, mert már az vagy, mindig az vagy, csak elfelejtetted.

2012. okt. 24. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Sokáig voltam durván pesszimista, egyszerűen semmiben nem láttam meg a jót és a pozitívot, de az utóbbi időben meg változtattam a szemléletemet, és arra kezdtem törekedeni, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyek. Nagyon nehéz volt leküzdenem a pesszimizmust, de sikerült. Én az asszonykámat és az agykontrollt használtam egy kis Titokkal :) és így sokkal vidámabb, boldogabb lettem. Szóval tanulható az optimizmus.
2012. okt. 25. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!