A jobbikosok miért olyan optimisták?
Folyton ilyen szövegeket nyomnak: "Homok került a cionista gépezetbe", "a bankokrácia kipusztulófélben van", "megrendült a háttérhatalom", "a cionrasszisták a végkorukat élik"
És a klasszikus:"Eljön még a mi időnk!"
Arról nem beszélve, hogy sokan a választások előtt 30-35% körüli eredményt vártak, de nagyon sokan még a kétharmadot is megkockáztatták.
A kérdést nem provokációnak szántam. Arról jutott eszembe, hogy a nagyszüleim teljesen más korban éltek, az első babyboom generáció szülei. Vallásos nevelést kaptak, és mikor látták, hogy mit művelnek az akkori fiatalok, azt hitték, hogy pár évtized múlva összeomlik a társadalom. Most pedig ugyanaz a generáció megy nyugdíjba, a társadalom még áll, és ők mondják, hogy a világ erkölcstelen. Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy minden generáció a legújabbat tartja a legerkölcstelenebbnek, de a társadalom minden elbír(mivel a liberalizáció egy természetes folyamat, bár ritkán előfordulhat "reboot", de akkor is újrakezdődik)
A válságnak pedig lassan vége, a globalizáció új erőre kapott, nyugaton a társadalom liberalizálódik. Ezért nem is értem, mi ez a huncut optimizmus ?
Én nem vagyok jobbikos, mégis örülök azoknak a folyamatoknak, amiket felsoroltál.
Na, erre mit lépsz?
Az a baj, hogy te csak a gazdaságot látod az egészben és nem látsz túl az orrod hegyénél.
Majd meg fogod látni, hogy a globalizáció és a lberalizmus össze fognak roppanni és nem fognak örökké tartani, mint ahogy te azt gondolod. Egyre inkább elszaporodnak a társadalomban azok az egyedek, akik csak felélik a javakat és egyre csak fogynak azok, akik értéket teremtenek. Ha csak ezt az egy folyamatot vesszük is, akkor szerinted mi lesz a vége? Nem beszélve még egyéb dolgokról, mint eladósodás állami és egyéni szinten, népességfogyás, elöregedés, idegenek szaporodása, a társadalmi összvagyon egyre kevesebb kézben való összpontosulása, elszegényedés.
És hidd el nekem, hogy a nagyszüleid igen is jól látták az erkölcstelenedés veszélyeit, hiába is nem jött el még az összeomlás az ő idejükben. Ami késik, az nem múlik.
"Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy minden generáció a legújabbat tartja a legerkölcstelenebbnek, de a társadalom minden elbír(mivel a liberalizáció egy természetes folyamat, bár ritkán előfordulhat "reboot", de akkor is újrakezdődik)"
Erről a történelemszemléletről még nem hallottam.
"A jobbikosok miért olyan optimisták?"
Ez egy elég új megközelítés, én eddig azt hittem, hogy a jobbikosok pesszimisták. Szerintük a válságnak sose lesz vége, sőt, 2012-ben jön a nagy összeomlás, meg egyébként is, az újszülöttek 99,99999%-a cigány.
"Arról jutott eszembe, hogy a nagyszüleim teljesen más korban éltek, az első babyboom generáció szülei."
Nem volt első babyboom, hanem egy volt. Ráadásul az USA-ban. Amerikaiak a nagyszüleid?
"minden generáció a legújabbat tartja a legerkölcstelenebbnek"
Az "ezek a mai fiatalok" egy olyan szöveg, amit 3000 éve folyamatosan dokumentálnak. Életkori sajátossága az idősebbeknek, hogy sopánkodnak a fiatalokon. Ebből ne csinálj történelemfilozófiát.
"nyugaton a társadalom liberalizálódik"
Mi az a "liberalizálódik", és ez miben nyilvánul meg?
"meg egyébként is, az újszülöttek 99,99999%-a cigány. "
Csak kb 80%-a.
"2014-ben meg is lesz a Jobbiknak az a 30-35%-a."
Dehogy lesz, már fél év alatt csökkent a népszerűségük, és ez a tendencia valószínűleg megmarad.
14:04 - én ezeket mind a válságnak tulajdonítottam. A pénz hiánya mindig növeli az eu-ellenességet. A liberalizálódást úgy értettem, hogy egyre több helyen házasodhatnak a melegek, Angliában lassan az összes drog legális lesz stb...
14:14 - Nem gondoltam, hogy a liberalizmus örökké tart, de tuti, hogy nem a mi életünkben(és szerintem még az unokáink életében sem) fog összeomlani. Ezzel úgy vagyok, mint a világvégével. Már párszor megjósolták, de valahogy mindig elmaradt.
Annak a történelemszemléletnek pedig az a lényege, hogy előbb-utóbb minden társadalom liberális lesz, ami egy idő után természetesen összeomolhat-> görögök, rómaiak
Most az a különbség, hogy a liberalizmus lényegében világméretű lett, vagyis tovább fog tartani. Mivel minden generáció csak egy "silányabb" másolata az előzőnek, ezért szükségszerűen a társadalom liberálisabb lesz(még az amúgy nagyon konzervatív népek is).
A babyboom-hoz meg annyit: Valóban egy volt, viszont ott jelentkezik a legnagyobb különbség a előző generációhoz képest. Mondhatni, hogy ők kezdték el a mai liberalizmust. És ez nem csak Amerikára jellemző. Nálunk is váltott az ország a szocializmusra, ami a vallást visszaszorította, ráadásul az USA is kifejtette a hatását. Így mondhatjuk, hogy nálunk is volt babyboom.
Azt a véleményt én is osztom, hogy 2014-re a Jobbik kevesebb százalékot kap. A pártot a cigánykérdés+ multiellenesség tartotta életben. Ebből a multi-kártyát már kijátszotta a Fidesz. Ráadásul a Jobbik nagyon sokat köszönhet a válságnak(amiből kezdünk kilábalni), illetve Gyurcsánynak(akit kezdenek elfelejteni). Ha nem találnak ki vmi újat, akkor hamarosan tényleg vége lesz a pártnak
"Ez egy elég új megközelítés, én eddig azt hittem, hogy a jobbikosok pesszimisták. Szerintük a válságnak sose lesz vége, sőt, 2012-ben jön a nagy összeomlás, meg egyébként is, az újszülöttek 99,99999%-a cigány."
Ez csak természetes, ezek a dolgok ugyanis a Jobbik népszerűségét növelik, ezért hangoztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!