A jobbikosok miért olyan optimisták?
Folyton ilyen szövegeket nyomnak: "Homok került a cionista gépezetbe", "a bankokrácia kipusztulófélben van", "megrendült a háttérhatalom", "a cionrasszisták a végkorukat élik"
És a klasszikus:"Eljön még a mi időnk!"
Arról nem beszélve, hogy sokan a választások előtt 30-35% körüli eredményt vártak, de nagyon sokan még a kétharmadot is megkockáztatták.
A kérdést nem provokációnak szántam. Arról jutott eszembe, hogy a nagyszüleim teljesen más korban éltek, az első babyboom generáció szülei. Vallásos nevelést kaptak, és mikor látták, hogy mit művelnek az akkori fiatalok, azt hitték, hogy pár évtized múlva összeomlik a társadalom. Most pedig ugyanaz a generáció megy nyugdíjba, a társadalom még áll, és ők mondják, hogy a világ erkölcstelen. Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy minden generáció a legújabbat tartja a legerkölcstelenebbnek, de a társadalom minden elbír(mivel a liberalizáció egy természetes folyamat, bár ritkán előfordulhat "reboot", de akkor is újrakezdődik)
A válságnak pedig lassan vége, a globalizáció új erőre kapott, nyugaton a társadalom liberalizálódik. Ezért nem is értem, mi ez a huncut optimizmus ?
"14:04 - én ezeket mind a válságnak tulajdonítottam. A pénz hiánya mindig növeli az eu-ellenességet. A liberalizálódást úgy értettem, hogy egyre több helyen házasodhatnak a melegek, Angliában lassan az összes drog legális lesz stb... "
Észak-Európát vagy Franciaországot kevésbé sújtotta a válság, és már ki is lábaltak belőle, mégis előtörtek az euro-szkeptikusok. A liberalizmus ezen formája már mindennek mondható, csak természetesnek nem. Angliában legalizáltak kábítószereket, és? Kaliforniában még a fű legalizálását is elutasította a népszavazás. A liberalizmus az emberi alapjogokról szól, és a "tégy amit akarsz, de másnak ne árts" szemléletről. A kábítószerek miatt több lesz a függő, és a pszichiátrián kezelt, akik mindenek, csak nem jó munkaerők. Ez már bőven kimeríti a másoknak ne árts elméletet... Valamint én azt mondom, hogy először foglalkozzunk a legfontosabb ügyek megoldásával (pl. környezetszennyezés, járványok, lecsúszás, orvoselvándorlás bizonyos területekről stb), és csak utána a kevésbé jelentős ügyekkel (pl. melegházasság)
Örülnek, hogy két fülük van, és mégsem szatyrok...
Miért??? Most jobb lenne ha sírnának??? Had örüljeneki, ha nekik ez jó...
"Meggyőződésem, hogy a Jobbik 2014-ben épphogy fog bekerülni a parlamentbe, 2018-ban pedig 1-2% várható nekik. A válságos idők mindig előhozzák az ilyen mozgalmakat.
"
megnézném az arcod mikor bukik az elméleted
biztos görbülni fog a szád széle
17:33
"előbb-utóbb minden társadalom liberális lesz"
A liberalizmus egy 19. századi ideológia. Korábban nem volt liberalizmus.
Az, hogy mi van a homoszexuálisok jogaival, az egy felületi jelenség. Szerintem a legtöbb liberális tiltakozna az ellen, hogy liberalizmus = homoszexuálisok jogai.
"A babyboom-hoz meg annyit: Valóban egy volt, viszont ott jelentkezik a legnagyobb különbség a előző generációhoz képest. Mondhatni, hogy ők kezdték el a mai liberalizmust."
A mai liberalizmust a 19. században kezdték el. Másrészt a rendi társadalomból a modern, egalitárius társadalomba való átmenet sokkal inkább az I. világháború következménye. Az volt a legélesebb társadalmi változások okozója. Ehhez képest a 60-as évekbeli divatok felületi jelenségek.
"Így mondhatjuk, hogy nálunk is volt babyboom."
Magyarországon Ratkó-korszak volt.
" A jobbik egy neonáci szervezet, minden szava hazugság."
úr isten xDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!