Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Egy teljesen paradox helyzetbe...

Egy teljesen paradox helyzetbe kerültem a karma elfogadásával kapcsolatban. Merre induljak el innen?

Figyelt kérdés
Szóval nem vagyok egy spirituális alkat, maximum a szorongasom miatt voltam babonás. Viszont konkrétan bizonyítékom van a karma es az öröklött sors létezésére, mert olyan dolgok történnek a családban, amikre nincs más magyarázat. Nem akarok hinni ebben, mert akkor elismerem, hogy le kell mondanom a normális életről es soha nem lehet jobb. A család eleve tele van mentális betegekkel, de ott van pl. a párkapcsolati része, amire generációkon keresztül képtelen 3 női tag(köztük vagyok en is), különböző okokból. Az iskolai bántalmazás is közös bennünk, ez sem lehet véletlen. ma beszélgettem az egyik érintett csaladtagommal, aki kijelentette, hogy a szerencsétlenség a karmánk es ez ellen nincs mit tenni, elmesélte, hogy hogyan tettek tönkre az önbizalmat az iskolában, hasonló dolgok velem is megtörténtek, eleve súlyos depressziom van, de o most annyira lehúzott, hogy mar nem tudom kihez forduljak. En nem hiszek Az ezoterikus dolgokban, de közben meg a családom az élő bizonyíték a rossz Karma létezésére. Ez olyan belső feszültséget kelt bennem, amitől csak fokozódik a depresszió és a szorongás. Ha látom, hogy a rossz karma áldozatai vagyunk, mégis hogy éljek tovább, mikor ez ellen nincs mit tenni?

2020. nov. 12. 02:44
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Hát kedves utolsó, én már erre a kérdésre sem emlékeztem, ráadásul több mint másfél éve tettem fel amiből én semmit sem érzek, de azt elmondhatom, mindenkinek aki válaszolt, hogy csak még rosszabbul vagyok, mint voltam.

Ráadásul túl egy gyógyszertúladagoláson félig direkt, félig nem…

És nincs kibúvó, számomra nincs

Azóta csak még szürreálisabb minden. Nem segít semmi, sem tudomány, sem ezotéria…

2022. jún. 9. 20:50
 22/23 anonim ***** válasza:

De ahhoz pár dolgot észre kell venni.

Azt tudjuk hogy a karma hatásait ugyan imerjük, de a kiváltó okot nem. Ha azt vesszük az már magába büntetés hogy úgy szenvedünk el büntetést hogy nem tudjuk miért kapjuk. Mint mikor az apa nyakonvágja a fiát, anyja megkérdi, miért vágtad nyakon, apa erre: Én azt nem tudom, de ő biztosan tudja.

Tehát az apa indoka a feltételezés volt, hogy olyan nincs hogy a büdös kölyök nem csinált semmi rosszat, csak ő lusta szemmel tartani, de a pofonokat így is pótolja. A lovak tanításánál engedélyezett az odaütés, tehát fájdalom okozás, de a bűnt követő 3 másodpercig csak, utána már nem tudja miért kapja. Mikor kaptad meg a büntetést? Feltehetőleg mielőtt megszülettél.

Hogy néztél akkor ki? Aki a bűnt elkövette, és aki a büntetést elszenvedi, ugyanaz a mi konkrétan? Mert az nem igaz hogy ugyanaz az ember. De az biztos hogy az elszenvedő rész az jelen van. Arra mondjuk hogy én, de ettől jobban nincs meghatározva, pedig az nem a test, a test nem szenved, nem érez, nem a test érez, mi érezzük a testet. Ahogy keresem az ént azt veszem észre hogy nem tudom megragadni, pedig ott kéne hogy legyen, hiszen mindent ahhoz mérek az vagyok én ilyen meg olyan. A tulajdonságaimat megtalálom de azok gazdáját nem, mert ahogy figyelem nincs ott, a belső jellemzőim ott vannak de én ilyen értelemben csak egy gyenge elképzelésként vagyok ott mint a tulajdonságok hordozója, ez nem több mint egy gondolat, egy elmei éngondolat, annyit ér mint a többi gondolat. Aztán rájövök azért nem találom magam mert én a kereső vagyok. Nézek körül az elmémben, és csodálkozok hogy nem vagyok ott, csak maximum mint egy gyenge elképzelés, és még az is valójában gazdátlan tulajdonságok elképzelése.

Persze hogy nem találom magam ha én vagyok az aki keres.

Próbáld megkeresni belül azt a részedet aki a karmát elszenvedi.

2022. jún. 9. 21:44
 23/23 anonim ***** válasza:

Ha ezeket jól megérted és érzed is, akkor folytatom majd azzal hogy tényleg nem véletlenül vannak úgy a dolgok ahogy, és megtudhatod, miért nem tudod, hogy minek a következménye a sorsod, hogy minek a következménye a szevedésed, ami meg a legfontosabb kiléphetsz a sorsodból szabad akaratból.

Viszont ameddig az előzőeket nem érted tisztán(főleg hogy kicsit kaotikus) addig arra kérdezz vissza.

2022. jún. 10. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!