Ha neked nem számít az „én” az „ego, egó” tehát ami vagy akkor mások szemében te miért kéne hogy számítsál?
Ego, én wikipédia:
Megkérdezem hogy sokaktól halottam hogy az „én” az „ego” tehát saját magam, vagy magad úgy vettem észre hogy nekik ez egy bűnös dolog. Aki magáról képes így vélekedni az az én szememben egy üres báb akik mások rángatnak. Szinte megsértődnek ha a szemükbe mondják hogy te élsz vagy halsz az bizony rajtad kívül senkinek nem számít. Az emberek és más élőlények szemében nem vagy más mint egy eszköz az egyéni céljaik eléréséhez. Ahhoz hogy nekik egyénileg jó legyen. És az emberek és az egész élővilág ha kell velünk szemben jók ha kell rosszak a cél elérése érdekében. De ezen felül amiből nem származik érdekük semmi érdeke nincs benne senkinek hogy a te fejlődésedért tegyen bármit. És egyáltalán másoknak az nem érdeke hogy tőlük annyira független legyél mert nem tudnának felhasználni a céljaik elérése érdekében. Nagyon sok esetben cél egy kényszerfüggőség kialakítása hogy te az adott élőlényt illetőt szolgáld. Azt látom aki ezt nyíltan kimondja az valahogy „gonosz” „rosz embernek van bélyegezve”. De nézzük a sikeres embereket és nagy vezetőket. Ez náluk egy természetes alap tény. Nincs számukra benne semmi alaptomos. A leg apróbb részletekben is elgondolkoznak hogy amit tesznek hogy az nekik saját maguknak jó e? Nem érdekli őket ha nem őket szolgálja semmilyen közösség vagy senki más. És nem kivételek mert azt gondolja magáról vagy másokról hogy nem így működik az magát csapja be. Nem goromba hanem nagyon udvarias társas emberek. Nem gondoljátok hogy ők luxus autóval járnak. Az emberek tisztelik őket, megbecsült tagjai a társadalomnak. Megértik azt hogy igen is hogy róluk szól az élet. Egyek az istennel, ami rajtuk kívül van egy eszköz ami maga is eszköznek tekint téged a céljai elérése érdekében és semmi más. A másik fele egy állomvilágban élő, sárban fetrengő arctalan valaki. Sárban lévő valakik akarják megmondani másoknak hogy mit hogy kellene. Szóval egy arctalan giliszta akar tanítani repülni. Reinkarnáció, karma túlvilág, szerintetek egy képzeletbeli létrán egy megvilágosodott lény és egy elmeháborodott között kit követtek. Mert az én véleményem aki ahol tart az oda vezető utat tudja csak megmutatni. Szóval ne a gilisztát kövesd ha repülni akarsz. Taníthat a giliszta repülést, de sosem fog repülni és a kúszást tanítja mesterien valójában. Szóval megkérdezni ha kovács akarok lenni azt csak már profi kovácsoktól lehet megtanulni. Szóval aki tanít maga sem ott van, akkor mit is tanít?
"Megkérdezem hogy sokaktól halottam hogy az „én” az „ego” tehát saját magam, vagy magad úgy vettem észre hogy nekik ez egy bűnös dolog."
Nekem az a sejtésem, hogy inkább nem pontosan érted és/vagy nem pontosan tudod visszaidézni, szavakkal visszaadni azt, amit ezek az emberek mondanak, mert az érzelmi szűrődön úgy jut át az, amit az egóhoz való viszonyukról mondanak, hogy jelentősen torzul a valósághoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!