Egy teljesen paradox helyzetbe kerültem a karma elfogadásával kapcsolatban. Merre induljak el innen?
2es, ezen kívül az áldozati szerepkör is gyakori lehet.
Kérdező, kérlek, saját érdekében szakíts, törj ki ebből a lehúzó közegből. Tudom hogy nehéz pláne, hogy rokonokról van szó. De muszáj lenne megtenned mert csak egyre mélyebbre húz lefelé, aminek a vége tragikus lesz. Költözz el, kezdj új életet nilláról. Ez nehéz merz mindent elveszitesz amid most van, de egy éven belül boldog leszel. Feltéve hogy 100%ban tudsz szakítani a mostani közegeddel. Muszáj, mert nagyon toxikus helyzetben vagy.
Azt kellene megnézned önmagadban kedves kérdező - hogy mi az amit tehetsz azért hogy jobb legyen az életed? Mindegyikőnkben ott van a megoldás, és azt is tudjuk mit kéne tennünk. Vagy legalábbis azt hogy merre kéne elindulnunk. Viszont ehelyett általában legátoljuk önmagunk. (Azt mondjuk áá nekem ez úgyse menne stb.) Kifogásokat "gyártunk" hogy miért is van ez a helyzet, és miért is nem tudunk innen tovább lépni. Egyszerűen így működik az emberi tudatunk, az egó.
Aztán ezek miatt idővel falat építünk magunkban, és már úgy érezzük hogy nem tudjuk mit kéne tenni.
Így egy energiaszegény, magányos, sivár életmód felé haladunk. De ez olyan mintha egy láthatatlan belső ellenféllel állnánk szembe. Míg végül hiszünk a belső hangoknak, és inkább semmit nem csinálnunk. Ezzel pedig meg is írtuk a saját kudarcunkat.
Azt kell tudatosítani hogy vannak lehetőségek. Amíg életben vagyunk képesek vagyunk bizonyos változtatásokra. Ahelyett hogy a megszokott gondolkodásunk rabjai lennénk - el kell kezdeni keresni azt hogy miben tudnunk változtatni? Hogy mi az amit tehetünk egy jobb élet reményében?
Ha pedig nagyjából ez is meg van, akkor jön a legnehezebb rész. Meg kell tenni a szügséges dolgokat ahhoz hogy elinduljuk, a változás, és fejlődés útján..
Hogy kihez fordulj, nem tudom megmondani. Valakihez, akiben megbízol, aki érti a problémád, és akit nem a pénz érdekel, hanem hogy segítsen(fizetős "szakemberek" majdnem mind kizárva)
Egy valamit tudok. Az élet sohasem jelez, hogy vess véget neki. Ha az életednek vége kellene, hogy legyen, akkor meghalnál, anélkül, hogy magadat kéne ez ügyben kisegítened. Az öngyilkossági szándékodat ne az élet jelzéseire fogd. Az élet nem jelez ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!