Csak én látom úgy, hogy az egész élet előre meg van rendezve és a de-javu arra szolgál, hogy egy pillanatra bepillantást nyerjünk a jövőre?
nem nem csak te vagy így vele....
De ez a Buddhaista tanításban is említik
"Megszűnik az elválasztás tapasztaló – tapasztalt tárgy – és a tapasztalás aktusa között. =Mindentudás. Megszűnik az elválasztás múlt-jelen-jövő között (=emlékszik az előző életeire, jóslatokat tud tenni)."
A deja vu jelentése: "mintha már láttam/átéltem volna".
Ez pedig a múlt, nem a jövő.
Ez érdekes, a dejavu közben én is meg szoktam érezni, hogy mi lesz a következő esemény, de csak pillanatokkal elöbbre. Pl:
Hú, most olyan érzésem van, mintha ez már megtörtént volna és most befog csengetni a szomszéd. És basszus tényleg becsönget.
Ez most csak egy példa volt. Nálam így zajlik. De ahogy mondom, csak a következő pár percet, következő cselekményt tudom előre mást nem.
A Mátrix c. film ezt 21 évvel ezelőtt már szemléltette. Hiba a Mátrixban. Mátrix amiben élünk, egy bazinagy 3 dimenziós adattömb, amiben adatok vagyunk. Részecskékből álló adatok, aminek van egy térbeli és egy időbeli tulajdonága. Melyik részecske hol és mikor volt, aztán ahogy mozgunk ebben a téridőben, a következő időpillanatban is lesz egy helye a részecskének. Na most ezt tárolja a mátrix. Ez mind kódolható ugyanúgy akár kettes számrendszerben, mint ahogy egy fénykép is. Semmi más nem kell hozzá, csak megkeresni a legapróbb alkotóelemét a világunknak és minden egyes ilyen kis alkotóelemhez hozzárendelni a térbeli és az időbeli tulajdonságát.
A dEjavu bizonyíték lenne az időutazásra?
Valami miatt visszatérünk? Mindenkit visszavisznek a halála után, hogy kijavíthassa a hibáit? Tehát felélesztik és visszarakják az időben? Mintha csak egy visszatekerhető film lenne? Aztán valamit másként kell csinálni, mint ahogy történt volna eredetileg?
A dejavu a saját életed egy-egy jelenetének az ismétlődése? Miért?
Mi értelme lenne? Vajon miért épít bele a bábmester ilyen dolgokat a 3 dimenziós filmjébe, amit mi életnek hívunk?
Hogyan lehet megszabadulni az ismétlődéstől?
Next c. film meg azt dolgozza fel, hogy 2 percre előre látja az eseményeket a főszereplő.
Lehet a filmek üzenetek lennének? Hogy nem csupán a fantázia szülte őket?
7 nekem volt egy álmom, "ébredéstől lefekvésig szólt a sztori" pontról pontra megtörtént.
AZt még el tudom képzelni, hogy egy esetleges alternatívat rak össze az agy...ami vagy bejön vagy nem.
de ezt nem tudom hova tenni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__alomfejtes__1073807..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!