Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Egy teljesen paradox helyzetbe...

Egy teljesen paradox helyzetbe kerültem a karma elfogadásával kapcsolatban. Merre induljak el innen?

Figyelt kérdés
Szóval nem vagyok egy spirituális alkat, maximum a szorongasom miatt voltam babonás. Viszont konkrétan bizonyítékom van a karma es az öröklött sors létezésére, mert olyan dolgok történnek a családban, amikre nincs más magyarázat. Nem akarok hinni ebben, mert akkor elismerem, hogy le kell mondanom a normális életről es soha nem lehet jobb. A család eleve tele van mentális betegekkel, de ott van pl. a párkapcsolati része, amire generációkon keresztül képtelen 3 női tag(köztük vagyok en is), különböző okokból. Az iskolai bántalmazás is közös bennünk, ez sem lehet véletlen. ma beszélgettem az egyik érintett csaladtagommal, aki kijelentette, hogy a szerencsétlenség a karmánk es ez ellen nincs mit tenni, elmesélte, hogy hogyan tettek tönkre az önbizalmat az iskolában, hasonló dolgok velem is megtörténtek, eleve súlyos depressziom van, de o most annyira lehúzott, hogy mar nem tudom kihez forduljak. En nem hiszek Az ezoterikus dolgokban, de közben meg a családom az élő bizonyíték a rossz Karma létezésére. Ez olyan belső feszültséget kelt bennem, amitől csak fokozódik a depresszió és a szorongás. Ha látom, hogy a rossz karma áldozatai vagyunk, mégis hogy éljek tovább, mikor ez ellen nincs mit tenni?

2020. nov. 12. 02:44
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hat en baromira örülnek neki, ha fájdalommentesen vége lenne... mint ahogy szeritem egy életképtelen testi es értelmi fogyatékos gyereknek sem kellene itt lennie, vagy egy tolószékes hajléktalannak, úgy nekem sem...

Azt tudom, hogy szükségem lenne valamilyen “vezetőre”, mert az en fejemben csak a megkeresettseg, a sértettség, a kilátástalanság, az utálat mások es magam iránt, a depresszió egyvelege van, amitől csak egyre lejjebb kerülök. A pszichiátriában nagyot csalódtam, attól csak meg rosszabb minden.

2020. nov. 22. 03:34
 12/23 Grimfox ***** válasza:
Vezetőt csak olyan talál, aki keres, és tesz érte, hogy alkalmas legyen rá, hogy vezessék. Ahogy írsz, az reménytelenségről, kilátástalanságról árulkodik. Nincs hová vezetni, nem képesek kimozdítani, amíg ezen nem változtatsz. Előbb a szándéknak kell megszületnie, addig bármilyen segítség egyszerűen veszendőbe megy. Ha már hajlandó vagy változni, mert másmilyen életet akarsz, akkor van esélyed, hogy segítsenek rajtad. De akkor is neked kell a munka nagy részét végezni, a segítők csak támogatnak.
2020. nov. 22. 12:24
 13/23 anonim ***** válasza:
Jól nyomod Grimfox -esküsöm. Álatában totál igazad van, :Most is :)
2020. nov. 22. 14:59
 14/23 A kérdező kommentje:

Te úgy érzed, hogy semmilyen szándék nincs bennem, abból, amiket írok? Nem kötekedés, tényleg érdekel.

En a segítség alatt egy konkrét fizetős emberre gondoltam, nem arra, hogy belebotlok egy Buddhába az utcán. Bar az nagyon jo lenne. Akár előző életes utaztatásra, ha annak van bármi értelme. Bár az én jelenlegi pszichés állapotomban, ezt talán nem túl jó ötlet.

Az igaz, hogy nagyon negatív vagyok... csak sajnos van ra okom. Nem tudom te mit értesz pontosan változtatás alatt. Ha azt, hogy egy új személy leszek egyik percről a másikra És holnap reggeltől elfelejtek minden sérelmet, nem leszek többi depressziós, hatalmas hálát fogok adni azért a szelet kenyérért, amit megeszem, nem fogok sóvárogni a dollár milliomosok élete után, hálát fogok adni azért hogy nem vagyok egy vak, süket néma nyomorék és ezek után így éle ma minden napjaimat, azt sajnos nem tudom Kivitelezni, mert nem vagyok olyan személyiség. Pedig hajlok afelé, hogy minden nap hálát érezzétek, még a kis dolgok iránt is, mert ebben látok rációt és egyébként van is, amiért nagyon hálás vagyok, de ettől függetlenül nem tudnék ilyen viselkedést magamra erőltetni.

2020. nov. 22. 15:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért, a telefonom javítja es figyelmetlen vagyok.
2020. nov. 22. 15:58
 16/23 anonim ***** válasza:

Itt vagyok Buddha.

Te kedves kérdező átgondoltad már mit tehetsz azért hogy jobb életed legyen??

(Ígérem a háttérből segítlek utadon;)

2020. nov. 22. 16:13
 17/23 Grimfox ***** válasza:

Csak az alapján tudok véleményt alkotni a helyzetedről, és rólad, ahogy írsz. Meg amit írsz.

Ha fizetős embert keresel, akkor ezoterikus körökben nem nagyon találsz olyat, aki segíteni fog. Aki pénzt kér érte, annak előbbre való érdeke a pénz, mint a te szellemi jóléted. Egy pszichiáter, vagy más terapeuta esetén más a helyzet, az ő tudásuk tisztán a terápiát célozza, ez a munkájuk, ezért kapnak fizetést. Ezoterikus körökben a gyógyítás csak egy képesség, amit a szellemi tudás révén "mellékesen" elsajátítanak. Illetve hiteles esetben így van. Ezért nem hatékony a legtöbb gyógyító, meg hasonló. Tanulnak egy ezoterikus ismereteken alapuló gyógyító technikát anélkül, hogy szellemileg felnőnének hozzá. Ezután még pénzt is kérnek érte.

Hiszek neked, ha te magad mondod, hogy próbálod az apró dolgokat is meglátni amik jók. A hála különösen fontos érzés, aki arra sem képes már, azon nehéz segíteni.

Nem is kell képesnek lenned egyik napról a másikra változni. Alapvetően nem is lehetséges. Apró változásokat kell kiharcolni, ha nincs segítség, akkor saját akaraterővel. Depresszió, és ellenséges életkörülmények között ez persze baromi nehéz. A személyiségedet pedig semmi esetre sem jó ötlet feladni, főleg a jelenlegi állapotodban. Nem kell más emberré válnod.

Ha fizetős terápiára gondolsz, akkor olyan szakembert kell keresni, aki a tiédhez hasonló problémákra specializálódott. Most felfutóban van egy új módszer, a kognitív viselkedésterápia. Csinálják pszichológusok is, sztk-s, és fizetős is, de biztosan van pszichológiában képzett egyéb szakember is, aki komolyabb terápiát képes eszközölni, mint egy pszichológus. A betegséged nevével, és arra szolgáló terápiákkal próbálj kulcsszavakat beírni az interneten, és alaposan nézd át a találatokat, hátha találsz szakembereket, akik foglalkoznak terápiával. A kognitív viselkedésterápia kulcsszóval is érdemes ezt megpróbálni. A pszichiáterek, és más pszichológiával foglalkozó szakemberek is elég sokat várnak ettől a módszertől.

2020. nov. 22. 17:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Pszihiáter hasznot húz gyógyszerek által aminek sok jó hatása nem lesz hosszútávon, ha más akinek fizetsz lenyúl és lehetne sorolni. Elmész pszichiáterhez ad antidepresszánst. De azt fel kell fogni hogy a gyógyszer az egyik leg jövedelmezőbb iparág. Semmit sem úgy csinálnak meg hogy valóban jó legyen, hogy még több pénzt húzhassanak le. A családon ami körbe vesz ez nem fog segíteni. Javarészt ezt a felfogást ők nevelték beléd. Azt meg kell értened hogy ez a te bajod, senki nem tudja helyetted megoldani. Evvel egész életedben együtt kell élned. És egész életedben ki fognak hatni a hatásai, semmilyen gyógyszer vagy ember ezen nem fog tudni segíteni. Ha teheted lépj le abból a környezetből, és ne tartsd velük tovább a kapcsolatot.
2021. febr. 11. 16:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Pszihiátriai gyógyszerek terén (antidepreszáns). Egyszer csak azt veszed észre hogy nem tudsz úgy örülni a dolgoknak. Sokkal passzívabb vagy és hasonló hatások. Az idegrendszeredben előidéznek ezek a gyógyszerek olyan maradandó hatást amik visszafordíthatatlanok főleg kamaszkorban. És ha azt hiszed évek múlva majd helyreáll a szervezeted, nem fog!
2021. febr. 11. 17:15
 20/23 anonim ***** válasza:

A válaszokat még nem olvastam..

Kérdező van mit tenni! Ne csüggedj, mivel semmi sem tart örökké, a karma sem. A karma szót én se szeretem, túl elcsépelt vagy nem tudom. De mindenkit érint, aki elgondolkozik azon miért pont úgy vannak a dolgok ahogy. Mivel végtelen sok lehetőség van arra hogy miben lehetnének másabbak a dolgok mint amilyenek, ezért ez egy óriási kitüntetés azoknak a konkrét dolgoknak, amik úgy jelennek meg ahogyan, vagyis amik úgy jelennek meg ahogyan éljük.

És itt jön a kérdés, lehet ez véletlen? Általába mindig arra jutok hogy nem.

De van egy kibúvó.

2022. jún. 9. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!