Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek mi van a halál után?

Szerintetek mi van a halál után?

Figyelt kérdés

Én három lehetséges "elméletet" tudnék elképzelni:

1. Reinkarnáció

Ezen elmélet szerint ha meghalsz, újraéledsz, csak egy másik testben. Dehát lehet, hogy most ember voltál, következő életedben egy hangya leszel, vagy esetleg egy másik bolygón lévő életforma tagja.

2. Menny és Pokol

Ezen elmélet szerint miután meghalsz, átkerülsz a mennybe, vagy a pokolba. Szerintem ha így lenne, az elég nagy bunkóság lenne, elvégre isten úgy teremtette az embert, hogy legyen benne jó is, és rossz is, az már persze a döntésed, hogy melyik oldaladra hallgatsz. Arról pedig még nem is esett szó, hogy akkor odafent találkozhatsz más idegen fajokkal is esetleg? Mi a helyzet az állatokkal?

3. Semmi

Ezen elmélet szerint, ha meghalsz, egyszerűen eltűnsz. Nem vagy többé, olyan lesz, mintha soha nem is lettél volna, gyakorlatilag mindennek vége.

Ha az első, vagy a második elmélet az igazi, akkor igazából mi értelme van az életnek? Leéled azt a 60-70 évet (Az emberek esetében legalábbis általában ennyi) és utána vége, vagy kezdheted elölről, vagy szimplán gyakorlatilag semmi értelme nem volt.

A második elmélet sem lenne rossz, viszont ebben az esetben ott van az, hogy ugye Isten teremtette meg a jót is, meg a rosszat is. Na meg ebben az esetben mi van a fajok közti különbséggel? Kutya - Ember - "Földönkívüli"? (Azért írtam ""-be a Földönkívülit, mert ugye a mennyben nem feltétlen az, mármint de, mert Földön kívüli, de...Mindegy hagyjuk, szerintem értitek.)

Nektek mi a véleményetek erről?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2019. aug. 25. 19:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
13%
Vannak olyan lelkek, akik haláluk után újra reinkarnálódni akarnak, mert telve vannak kalandvággyal és tervekkel, míg másoknak elegük van a Földből és eszük ágában sincs többször leszületni.Ez tehát személyiségfüggő, talán kultúra függő is!
2019. aug. 25. 23:12
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

Értelmetlen a kérdés.

Az egónak nincs semmi.

Amúgy meg nincs halál.

2019. aug. 25. 23:32
 13/31 anonim ***** válasza:
19%
Reinkarnáció lehetséges. Menny és pokol az csak egy emberi agyszülemény akárcsak a biblia... Szimulációra gondolok mint a Mátrix..
2019. aug. 25. 23:58
 14/31 anonim ***** válasza:
4%
Ugyan az lesz mint születésed elött. Nem leszel és kész.
2019. aug. 26. 00:43
 15/31 anonim ***** válasza:
80%

Én úgy vagyok vele, ha meghalok, megtudom.

halál után? jó esetben, temetés.

Egy kisfiú monda egyszer a kórházban, hogy elmeséli majd nekem milyen volt a műtéte...Másnap bocsánatot kért, mert hirtelen elálmosodott és elaludt. Így nem emlékezett rá!

Csak azért meséltem el mert hasonlónak tarom magát a kérést. Ha ott leszünk megtudjuk.

Persze nekem is van elképzelésem, de az hát kb mindegyik és egyik se.

2019. aug. 26. 01:45
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

Itt egy hasonló kérdés picit régebbről:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2019. aug. 26. 09:19
 17/31 anonim ***** válasza:
31%
A reinkarnáció elképzelhető mivel vannak személyes tapasztalatok. A menny és pokol szerintem hülyesség. Mivel ki dönti el hogy mi a jó és mi a rossz? Erkölcsi szabályokat az ember találta ki. Tehát ha nem lenne kitalálva nem tudnánk ki hova kerülne. Isten is tett rossz dolgokat. A Biblia ír erről. Tehát ő sem szent lélek. Ezért baromság a jó és a rossz fogalma. Semmi szintén elképzelhető. Szerintem ez a legvalószínűbb ami van a halál után. Tehát 1. Semmi. 2. Reinkarnáció. 3. Menny és Pokol. Így lenne helyes.
2019. aug. 26. 11:56
 18/31 A kérdező kommentje:

#6-ot nem tudom miért pontoztátok le.

#7 Szerintem is ez lehet a sorrend, bár talán a reinkarnációnak több esélye van, de majd kiderül, mint azt már írták itt sokan.

Mindenkinek ment a zöld!

2019. aug. 26. 12:35
 19/31 anonim válasza:
83%
ha meg halsz a menny vagy a pokol jön . az újjászületés abban nem hiszek és abban sem Ha meghalsz nem létezel ebben sem hiszek .
2019. aug. 26. 18:09
 20/31 anonim ***** válasza:

Én a reinkarnációban hiszek, de csak úgy tudom elképzelni, hogy halálom után, tartanék egy kis sziesztát úgy mint az Isteni színjátékban... Meghalok, letöltöm az életem során felhalmozott "bűntettekért" a büntetést (pokol). Majd miután "megtisztultam", kiheverem a szenvedéseket (purgatórium), és ha még van amit meg kell tanulnom újjászületek, ha Szinte teljesen "tiszta" életet éltem akkor belépek a menybe...

Legalábbis nem tudom elhinni, hogy ez az élet egy "büntetőtábor", ahol csak amiatt vagy mert képtelen voltál megvilágosodni. Azt se tudom elképzelni, hogy ki bűnös, az amiért "megnyugvást" talált az Úrban, az megtisztult lélekként a menybe kerül. Komolyan, az igazságtalan lenne. Minimum 3 napot a pokolba, égesse ki a rosszat (Faust).

Csak a "tisztítótűzön" gondolkoztam el.

Továbbra se tudjuk mi igaz mi nem, ez is csak elmélet.

2019. aug. 26. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!