Arról sokat hallunk, hogy a halál beállta után kiszáll a lelkünk a testből, de mikor megy be?
Egy baba gondolom már úgy születik meg, hogy benne van a lelke, de gondolom az apuka zacsijában még nincsennek kósza lelkek amik a beágyazódásra várnak.
Sokat hallani, hogy halál után látja a lélek a testét ahogy távolodik tőle... akkor a bejutáshoz is kéne valami "időpont". Ti olvastatok vagy hallottatok már erről valami elméletet? Köszi
én úgy tudom, a 21.napon amikor az embrió szerkezetileg már szinte teljesen kifejlődött és már csak nőni fog. kb addig lehet asszem abortuszra menni, mert utána már "embernek minősül".
(valami keleti, cuccba olvastam de melyik?)
fúú de utáltam az utolsó két szót valaki tudja szebben...
Nincs szerencséd, mert az ember (is) folyamatosan fejlődik.
Először egysejtű szinten van, aztán egyre fejlettebb állat lesz belőle.
Öntudata viszont csak 2 éves kora után lesz!
Szóval, egy fejletlen agyban mit csinál egy emberi lélek?
Bele se fér.
Vagy addig egy állat lelke költözik bele 1 hétre?
Aztán egy másik, már fejlettebb állaté egy újabb hétre?
Egyébként meg a külső (testtől független) lélek létezését tiltja az energiamegmaradás.
Alapvetően minden dolog: folyamat, mégpedig ciklikus folyamat. Egy felnőtt ember szintén általában naponta ki-bejár a testéből-testébe, hiszen alszik is.
Az egyén egy illuzórikus dolog. Ilyen elvont dologra nem lehet tömören válaszolni, mert sok más tényezőt is el kellene magyarázni a kérdésedre, hogy kellően megértsd, pl az idő valódi fogalmától az egyén fogalmáig, amely -reinkarnációs, tehát teljesen értelemben- tágabb és elvontabb jelentésű, mint azt a pszichológia leírja.
Az illúzió fogalmát sem érti sajnos a többség. Ez egyfajta szükséges dolog, és amíg nem értik, mi ez, addig egy szükséges rossz dolog. Aki kellően érti, annak számára meg szükséges jó.
Az "egyén" mint illúzió a fogantatással egyre fejlődik, ugyanakkor hozz magával preferenciákat, tapasztalatokat, más idővonalakról, adott esetben más idődimenziókból. Ezért az "előtt" és "után" fogalmak relatívak.
Az "egyén" a fogantatást közvetlenül "megelőzően" az anyával azonosul, magömléskor az apával, fogantatáskor pedig az egyesült ivarsejttel elsősorban ("akörül van"), de elsősorban még csak pszichésen kezd kötődni, elsősorban az anyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!