Ha nem lesz többé élet a földön hová születnek újjá az emberek?
Azt el tudom képzelni, hogy egyszer nagyon sokára ne legyen élet a Földön, pl háború, környezetszennyezés, atom katasztrófa, klímakatasztrófa miatt. De az újjászületésben nem hiszek. A gondolataink megszűnnek, hiszen az agyunk nem működik tovább, a testünk pedig lebomlik. Én ebben hiszek.
De ha neked lenne igazad, azt tudom elképzelni, hogy test nélkül bolyonganak a lelkek és megtanulnak valahogy kommunikálni egymással, tehát nem lesz újjászületés új testben, hanem a lelkeknek meg kell tanulni test nélkül társadalmi életet élni, ami elég nehéz, mert például elvesznek a külső tulajdonságok, de például más képességek is, amihez fizikai valóság szükséges, pl. hogy megmentsünk egy kútba esett kisgyereket, amitől hőssé válik valaki, és ettől tisztelné őt a többi "lélek", na erre nem lesz lehetőség, mert nem lesz test, ami a kútba essen, se másik test, aki lemásszon érte. De ez már nekem sci-fi kategória. Te hogy képzeled el?
Ki születik újjá? Az ember? Ha az ember eleve ember, akkor minek születik újjá?
A kérdésedre a válasz: este nézz fel a csillagos égre.
Nekem sosem volt logikus ez a reinkarnáció. 1650-ben 545 millióan éltek a Földön most pedig 7,53 milliárdan. Honnan jönnének az új lelkel? Vagy azt akarják bemagyarázni, hogy előző életemben giliszta voltam? A Föld kezdetén nem volt giliszta de meg az univerzum kialakulása előtt sem.
Nekem nem áll össze.
"isȧ, por ës homou vogymuk"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!