Miért érzem úgy, mintha a világ nem lenne "valódi"?
Gyakran rám tör egy érzés, mikor mindent idegennek érzek. Nem tudom hol vagyok, hogy hogyan kerültem ide (átvitt értelemben, persze). Olyan, mintha minden egy illúzió lenne. Ilyen érzem igazán tudatosnak magam, és próbálom minél tovább fenntartani.
Vannak itt, akik hasonlóan éreznek?
"Halálfia: látod hogy mindenki megcáfolja a zavaros gondolataidat a világról."
Nem látom. Sehol se látom.
"Nem gondolkodtál el még azon hogy benned van valami zárlat?"
De, viszont arra jutottam, hogy én vagyok az egyedüli normális emberi lény ebben a zavaros zárlatos világban.
"Úgy tűnik a bejegyzéseidből, halál fia, hogy azt hiszed, egyedül te vagy a kizárólagos igazság birtokában."
Dehogy hiszem így. Biztos vannak még rajtam kívül is értelmes lények ezen a bolygón.
"Maradj meg ebben a hitedben. Krisztus mondá, mindenkinek a maga hite szerint!"
Prófétaság.
"Mások hitéhez nincs hozzáférésed, hál' Istennek, és hiába erőlködsz itt a gyakorin, nem lesz hatásod senkire."
Nem akarok senkit bevinni a tutiba és egy szekták sem akarok létrehozni, és embereket táborozni sem szeretnék. Nem erőlködés ez részemről.
"Miért nem nyittok egy materiális topicot, és ott éreznétek jól egymást?"
Mi ez a többes szám? Egyedül vagyok nincs a hátam mögött senki
"Mit kavartok itt az ezo témákban? Nem vagytok hatással senkire."
Egy elmélet szerint mindenki hatással van mindenkire. Nem kavarok semmit nem erősségem a főzés.
Kedves Halálfia!
Te egy tökéletes tagja vagy a fogyasztói társadalomnak! :)
Szeretettel!
Kedves Kérdező!
Abban sajnos igaza van materiális testvérünknek, hogy valószínűleg, ebben az életben nem fogjuk megtudni az igazságot!
Abból indulj ki, hogy a Dalai Láma miért ilyen kiegyensúlyozott, igazán boldog?
Az anyagi dolgok, javak boldogságot nem hoznak. Indulj el szellemi (spirituális) úton. És itt nem a "varázslós" dolgokra gondolok. Merülj bele és a világ kitágul! Nem egyszerű út, tenni is kell érte, de megéri!
Nagyon nehéz kikerülni a fogyasztói társadalomból. Bábok vagyunk (elemek). De lehet tenni ellene. Én is azon vagyok.
Te azok közé tartozol, akik ezt felismerték, ráéreztek. Ez egy jó út!
Szerinted az "Avatar" vagy a "Matrix" című film miért olyan népszerű?! Valahol mindenki érzi, hogy nem ez az igazi valóság, de ezt sulykolják beléjük kicsi koruk óta. Persze, hogy ez a "normális".
Ha gondolod, írj privátban és segítek, amennyire tudok!
Szeretettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!