Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért érzem úgy, mintha a...

Miért érzem úgy, mintha a világ nem lenne "valódi"?

Figyelt kérdés

Gyakran rám tör egy érzés, mikor mindent idegennek érzek. Nem tudom hol vagyok, hogy hogyan kerültem ide (átvitt értelemben, persze). Olyan, mintha minden egy illúzió lenne. Ilyen érzem igazán tudatosnak magam, és próbálom minél tovább fenntartani.

Vannak itt, akik hasonlóan éreznek?

2016. febr. 20. 08:34
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
54%
nagyon igy van , és hosszu volna elmagyarázni, de tudok neked ajánlani 2- spirituális tanitót, akik nem basznak át, a többit nem ismerem. az egyik a Kovács Magyar András, és a másik a Villás Béla, vanna fent a youtube-n videók, tánazok tudnának segiteni. :)
2016. febr. 20. 09:16
 2/45 anonim ***** válasza:
51%

Jól érzed, mert a világ tényleg nem "valódi".

Az előző által ajánlott "tanítók" érdekes figurák. Tagadhatatlan, hogy sokáig el lehet velük tölteni az időt, de ahogy a világ nem valódi, a nem valódi világ részeiként ők sem valódiak, és amennyire őket ismerem, nem fogod tőlük megtudni, hogyan fedezd fel a valóságot.

Tanácsom a következő:

Tartsd fenn az érzésedet!

Tarts fenn egy erősen kritikus hozzáállást, mert a világ mindent el fog követni, dupla, tripla, akárhányszoros csavarokat fog alkalmazni annak érdekében, hogy nehogy a kiutat megtaláld!

Fejlessz ki egy erős megkülönböztető képességet, hogy meg tudd állapítani, mi vezet a helyes irányba, és mi nem!

Jelen állapotodban egyelőre a világban fogsz tudni csupán kutakodni a megoldás után, de ne hagyd magad félrevezetni a világ által!

Ha kitartó vagy, és kritikus alapállásodat, valamint a végső igazság megtalálására irányuló szándékodat megtartod, meg fogod találni az utat.

2016. febr. 20. 10:05
 3/45 anonim ***** válasza:
37%
Egek. Nem érzek úgy, nem vagyok amnéziás. Te azért érzel így, mert a világ nem valódi, (legalábbis számodra) nincs egy biztos pont az életedben. Magyarán megoldva nincs olyasmi, ami a földön tartana. Olyan vagy, mint egy hőlégballon. Valaki ledobta a súlyokat és elvágta a köteleket, amik a biztos talajhoz kötöttek.
2016. febr. 20. 10:29
 4/45 anonim ***** válasza:

"a világ mindent el fog követni..."

Már el is kezdte - lásd az előzőt!

2016. febr. 20. 10:34
 5/45 anonim ***** válasza:
38%
Ez a deperszonalizáció. Sok minden okozhatja, például hirtelen nagy stressz,balesetek és tragédiák átélése,gyermekkori bántalmazás vagy zaklatás esetleg drogok.
2016. febr. 20. 10:49
 6/45 anonim ***** válasza:
75%

"Ez a deperszonalizáció"

Attól még, hogy hangzatos nevet adtak neki, fogalmuk sincs, miből ered, és mi rá a "megoldás". Szerintem inkább állapot, mintsem zavar.

2016. febr. 20. 10:58
 7/45 anonim ***** válasza:
51%

"deperszonalizáció"

Nyugati pszichológia. Hmm.

"A nyugati pszichológia azt mondja, hogy soha ne adjuk fel. Arra tanít, hogy folytassuk a küzdelmet. Én pedig azt mondom neked, hogy nincs miért küzdeni. És az egyetlen dolog, amit feladsz, az egód. A nyugati pszichológia soha nem lépett ezen túl. Ennélfogva, az ezen túli életről sem tud. A nyugati pszichológia alapfeltevése az, hogy te egy test és elme vagy, úgyhogy természetszerűleg azt mondja neked, hogy soha ne add fel, küzdjél a végsőkig! Állj ki a jogaidért! De az igazság legmagasabb tanításai azt tanítják, hogy nincsenek jogaid. Feladod a testedet, az egódat, az elmédet. És amikor ez bekövetkezik, meghaladod a pszichológiát. Valami olyan történik, amiről a pszichiátria, pszichológia semmit nem tud. És ez az, hogy egy magasabb dimenzióba emelkedsz, ahol boldogság, béke, részvét, szeretet, és öröm van, ami természetes módon a tied. Ezeket kezded érezni azon dolgok helyett, amiket előtte, ezt megelőzően éreztél, amikor az élettel harcoltál, amikor kiálltál a jogaidért, amikor esélyt próbáltál kapni, amikor egóként működtél. Soha nem voltál képes boldogság, öröm vagy béke érzésére. Csak némelykor, amikor győztél, amikor sikeresen megértetted magad, amikor megnyertél egy vitát, amikor megnyertél egy harcot, amikor pert indítottál valaki ellen, és megnyerted azt. Boldognak érezted magad egy ideig, de ez soha nem tartott sokáig. És keresztül kell menned rajta újra meg újra. De ez az, ameddig a világ elmegy. Nem tud semmit, csupán ezt."

Robert Adams: A szív csöndje

2016. febr. 20. 11:32
 8/45 anonim ***** válasza:
69%

Nem egészen így ,de hasonlóan. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint ami a Mátrix című filmben volt.

Mielőtt valaki azt írná a film hatására érzem így, ez nem így van, mert előbb kezdtem ezt érezni, mielőtt még láttam volna a filmet. Nem azt mondom, hogy akkumulátorok vagyunk és valami löttyben úszunk valójában, de azt érzem, hogy a valós, igazi lényünk nem itt van amit érzékelünk a hétköznapokban.

2016. febr. 20. 12:05
 9/45 anonim ***** válasza:
55%
#8 Csak ezt akarod hinni. Nyilván más okokból, mint a kérdező. Te saját magadat nem fogadod el úgy ahogy vagy. Ezért érzed, hogy több vagy magadnál, mint ami nem vagy. A mátrix iszonyat rossz volt.
2016. febr. 20. 12:19
 10/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Utolsó! Igen, pontosan olyan (próbáltam valahogy leírni). Csak nem rég láttam a filmet, viszont ez az érzés amióta az eszemet tudom megvolt.

2016. febr. 20. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!