Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miből áll a lélek, létezik...

Miből áll a lélek, létezik fizikailag?

Figyelt kérdés
Ha igen eltudom adni, mert nem veszem sok hasznát.

#lélek #haszontalan lélek #fizikai összetevők #fizikai lét #halállal kapcsolatos dolgok
2014. okt. 24. 12:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 Legoman ***** válasza:
Hát kérdező, szerintem most már kaptál elég választ.
2014. okt. 31. 11:06
 62/63 A kérdező kommentje:

-Ha szerinted a szeretet egy fizikailag létező dolog,

akkor meg tudnád mondani, hogy miből áll fizikailag?

-Nem tudnék teljes körű magyarázattal szolgálni, de ez csak az én tudatlanságom, valószínűleg egy nálam intelligensebb ember, aki ezzel foglalkozik jobban körül tudná írni a dolgokat, hogy milyen kémiai és biológiai folyamatok játszodnak le az agyban.

-Nem, nem vesztettem el, csak te vagy figyelmetlenül

olvastál, vagy rosszul értelmezted, amit írtam, vagy

talán igyekeztél a saját szájízed szerint értelmezni,

annak ellenére, hogy még indoklást is írtam.

Nem, értelmeztem rosszul, csak te nem érted a mondanivalómat...na mindegy, ha jobban tetszik nevezzük elfogultságnak, mert elfogult vagy azokkal szemben, akiket szeretsz, mert ha nem így lenne egészen másképp cselekednél, egyszerűen másképp állsz hozzá az olyan emberekhez, akik hozzád közelállnak és ezek miatt kivételezel velük. Az érzelmek irányítanak minket mindenféle értelemben nagyon kevés olyan ember van, talán nincs is olyan, aki az érzelmektől függetlenül képes gondolkodni.

"Meglátásom szerint azért tartozik bele, mert te és

Ozmium42 ex katedra kijelentitek, hogy "a lélek nem

létezik", és ezt azzal indokoljátok, hogy azok, akik

veletek ellentétben hisznek ebben, nem tudnak

semmilyen kézzelfogható bizonítékot felmutatni a

létezésére - miközben - a többi "szkeptikushoz"

hasonlóan - egyikőtök sem tudott semmilyen választ

adni arra a kérdésemre, hogy ti magatok milyen,

általatok megbízhatónak tekintett módszerrel szerzett

bizonyítékot tudnátok elképzelni és elfogadni a

létezésére?"

Én személy szerint olyan dolgot fogadnék el, ami leellenőrzhető és megismételhető. Az már tőletek függ, hogy ezt miként kivitelezitek.

Ozmiumval kapcsolatban igazad van.

-Én nem tudok ezekben az "ezotéria hívő" és szkeptikus

kategóriákban gondolkodni, mert ez nem olyan, mint pl.

hogy valaki férfi, vagy nő.

-Én Azokat hívom ezotéria hívőnek, akik hiszek a reinkarnációban, a démonokban, UFO-Kban, Istenben, horoszkópban stb. Egyszóval mindenben, vagy sok dologban hisznek, ami ezotérikus jellegű. Nem mindenkit veszek egy kalap alá vannak ezért kivételek, de nagyon kevesen vagytok. Meg azért is használom a "hívő" jelzőt, mert lényegre törő és egyszerű.

"Amikor ezt korábban - forrásra való hivatkozás nélkül -

leírtam, te egyetlen mondattal reagáltál rá, miszerint "A

halálközeli élmények az agy játéka."

Semmi gond, ha így gondolod, de érdekelne az, hogy te

hogyan magyarázod meg azt, hogy valaki a klinikai

halál állapotában, lapos EEG görbével, vagyis

kimutatható agyműköködés és idegrendszeri

tevékenység nélkül érzékeli a körülötte történő

eseményeket, sőt időnként - végképp érthetetlen módon

- tőle térben távol zajló eseményeket, és orvosok

tanúsítják, hogy a valóságnak megfelelően számolt be

utólag a történtekről.

Te hogyan magyarázod meg meg ezt azzal, hogy "az

agy játéka"?"

Amikor a szív megáll az agy, mindeközben haldoklik, tehát amikor a szív megáll az agy még él, de nem jut elég oxigénhez és oxigénhiányos allapotba kerül. Ezen okok miatt és más kémiai okokból lehetnek halucinációi az embernek. Másrészről pedig a teljes agyműködés még a tudósok számára is rejtély, vannak dolgok, amiket még nem ismerünk az általad felhozott példa is egy ilyen dolog lehet.

Egy ideig nem leszek fent, úgyhogy sajnálom, ha netán nem tudnék válaszolni.

2014. okt. 31. 17:18
 63/63 anonim ***** válasza:

# 62

Az eredeti téma szempontjából mellékes, de az, hogy amikor valaki a szeretet érzését átéli, - a te megfogalmazásodban - "kémiai és biológiai folyamatok játszodnak le az agyban", szerinted az jelenti, hogy maga a szeretet "fizikailag létező dolog"?

(Olyan értelemben véve, ahogy te a lélekkel kapcsolatban tetted fel a kérdést, hogy miből áll fizikailag.)

"Nem, értelmeztem rosszul, csak te nem érted a mondanivalómat...na mindegy, ha jobban tetszik nevezzük elfogultságnak, mert elfogult vagy azokkal szemben, akiket szeretsz, mert ... ....... nagyon kevés olyan ember van, talán nincs is olyan, aki az érzelmektől függetlenül képes gondolkodni."

Szerintem ez nem "ha jobban tetszik kérdése". Én abban látom az a lényeget, hogy teljesen más jelentéstartalommal bír az, amit ebben a fenti gondolatmenetben leírtál, mint az a korábbi megfogalmazásod, hogy a pozitív érzések mások iránt "elveszik a józan ítélőképességet".

Vagy te betennél egy egyenlőségjelet aközé, hogy az érzelmeink befolyásolnak és elfogulttá tesznek minket, és aközé, hogy miattuk "elveszítjük a józan ítélőképességünket"?

"Én személy szerint olyan dolgot fogadnék el, ami leellenőrzhető és megismételhető. Az már tőletek függ, hogy ezt miként kivitelezitek."

Szerintem az, hogy bármifajta bizonyítéknak minimum ezeknek a kritériumoknak meg kell felelniük, teljesen természetes, magától értetődő.

A kérdésem arra vonatkozott, hogy milyen jellegű, milyen típusú, vagyis milyen (tudományosan elfogadható) módszerrel szerzett - akár közvetlen, akár közvetett - bizonyítékot tudnátok egyáltalán elképzelni és elfogadni a lélek és a reinkarnáció létezésére.

("Amikor ezt korábban - forrásra való hivatkozás nélkül -

leírtam, te egyetlen mondattal reagáltál rá, miszerint "A

halálközeli élmények az agy játéka."

Semmi gond, ha így gondolod, de érdekelne az, hogy te

hogyan magyarázod meg azt, hogy valaki a klinikai

halál állapotában, lapos EEG görbével, vagyis

kimutatható agyműköködés és idegrendszeri

tevékenység nélkül érzékeli a körülötte történő

eseményeket, sőt időnként - végképp érthetetlen módon

- tőle térben távol zajló eseményeket, és orvosok

tanúsítják, hogy a valóságnak megfelelően számolt be

utólag a történtekről.

Te hogyan magyarázod meg meg ezt azzal, hogy "az

agy játéka"?")

"Amikor a szív megáll az agy, mindeközben haldoklik, tehát amikor a szív megáll az agy még él, de nem jut elég oxigénhez és oxigénhiányos allapotba kerül. Ezen okok miatt és más kémiai okokból lehetnek halucinációi az embernek."

Hallucinációi lehetnének ettől is, de szerinted az halluciációnak tekinthető, ha utólag a valóságnak megfelelően el tudják mondani, hogy milyen beavatkozásokat hajtottak végre rajtuk az orvosok, mi hangzott el a műtőben, mit mondtak az orvosok a folyósón várakozó kétségbeesett hozzátartozóiknak az állapotukról és a kilátásaikról, vagy adott esetben el tudják mondani, hogy több száz kilométerre tartózkodó szeretteik mit csináltak akkor, amikor ők a klinikai halál állapotátban, lapos EEG görbével feküdtek egy műtőasztalon?

"Másrészről pedig a teljes agyműködés még a tudósok számára is rejtély, vannak dolgok, amiket még nem ismerünk az általad felhozott példa is egy ilyen dolog lehet."

Ez valóban így van, de a fenti tapasztalatokra meglátásod szerint lehetséges lesz valaha is olyan választ találni, ami pusztán a fizikai agy, az idegrendszer és a fizikai érzékszervek és működésével képes lesz megmagyarázni ezt a jelenséget?

2014. nov. 6. 19:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!