Miből áll a lélek, létezik fizikailag?
# 16
"Én tudom milyen terápia ez. Van akinél nemis működik, és van akinél működik, de azokat is meglehet magyarázni."
Megkérdezhetem, hogy ezt konkrétan melyik módszerre értetted? Az SVT-re (Spirituális Választerápiára) vagy a regressziós hipnózisra?
Van esetleg valamelyikkel személyes tapasztalatod is?
"Nem kell nagy dolgokban gondolkodni ez olyan, mint amikor álmodsz az agydon át futnak az érzelmek,-érzések,-hangok,-képek,-gondolatok stb."
Megmondom őszintén, nem tudom, hogy ezt a hasonlatot mire értetted, illetve melyik módszer hatékony működését, látványos eredményeit magyarázná meg az, amit leírtál.
"Akkor mégsem tudod, hogy létezik, csak az érzelmekre alapozod, mert neked attól lesz jobb, hogy hiszel valamiben."
Annál sokkal racionálisabb és gyakorlatisabb beállítottságú vagyok, hogy pusztán azért higgyek valamiben, mert "nekem attól jobb lesz".
Nem érzelmekre alapozom, hogy hiszek a lélek és a reinkarnáció létezésében, hanem részben saját, az elmúlt kb. 17 évben átélt olyan - elég változatos - tapasztalatokra, amikre a racionális elmémmel, természettudományos beállítottságommal és érdeklődésemmel nem találtam olyan magyarázatot, ami összeférne a ma elfogadott természettudománnyos, materialista világképünkkel, másrészt elég sokat olvastam egyrészt halálközeli élmények témában, másrészt olyan pszichiáterek és pszichológusok esettantulmányokat tartalmazó könyveit, akik évtizedek óta páciensek ezrein alkalmazták az előző életes regressziós hipnózist, és rövid idő alatt látványos eredményeket értek el náluk különböző, régóta fennálló pszichés, lelki problémák megoldásában, amivel előtte hosszú hónapok, időnként évek alatt folytatott kezelések során a szélesebb körben elfogadott, hagyományos pszichoterápiás módszerek "elvéreztek".
vegyük példának téged, te vagy a bizonyiték hogy a lélek létezik fizikailag, születéseddel testet öltött.
a testet hasonlitsuk egy benzinmotorhoz, ameddig benne van a benzin (lélek) addig működik, ha végleg kiszáll, leáll, senki nemtudja ujrainditani ill. feltölteni lélekkel.
mondás is tartja hogy a szem a lélek tükre ezt is azért találták ki mivel nem létezik a lélek ugyebár?
Ha eladod magadat adod el, te döntesz te életed.
"vegyük példának téged, te vagy a bizonyíték hogy a lélek létezik fizikailag, születéseddel testet öltött."
Te jó ég, micsoda érvelés. Az ég meg azért kék, mert a hupikék törpikéknek így jobban tetszik, nem? Az ég kék, tehát ez a bizonyíték.
"a testet hasonlitsuk egy benzinmotorhoz, ameddig benne van a benzin (lélek) addig működik, ha végleg kiszáll, leáll, senki nemtudja ujrainditani ill. feltölteni lélekkel."
A test nem lélekkel működik, mert ha azzal működne, viszonylag könnyű lenne kimutatni. Sem az élet, sem a halál nem áll kapcsolatban ilyesmivel.
"mondás is tartja hogy a szem a lélek tükre ezt is azért találták ki mivel nem létezik a lélek ugyebár?"
Ha "a mondás tartja", akkor már igaz? Nem, de aki megalkotta a mondást, hitt egy ókori eredetű filozófiában, ami hamisan úgy gondolta, hogy az embernek van ilyen része. Az emberi pszichét nevezték léleknek, a szem szokta tükrözni, de sajnos nem létezhet az agyunktól elkülönülten.
"Ozmium42 nevű felhasználó válasza:
Nincs lélek, ez egészen biztos.
Akik azt állítják, hogy van, nem tudják megmondani, hogy milyen módon vizsgálhatnánk meg az állításuk igazságtartalmát, vagyis nyilvánvaló, hogy ők is légből kapták."
bizonyitsd be hogy lélek nem létezik , miért azok bizonyitsák be hogy létezik akik hisznek benne, bizonyitsd be hogy nem létezik
régi mondások okosak , te csak okoskodol
Ozmium42
"Ha "a mondás tartja", akkor már igaz? Nem, de aki megalkotta a mondást, hitt egy ókori eredetű filozófiában, ami hamisan úgy gondolta, hogy az embernek van ilyen része. Az emberi pszichét nevezték léleknek, a szem szokta tükrözni, de sajnos nem létezhet az agyunktól elkülönülten."
szeretetet hogyan éled meg ? akkor az agyaddal szeretsz ?
nem a sziveddel? nem a szived tájékán érzed ? vagy ha nagyon boldog vagy megintcsak nem a sziveddel érzed a boldogságot? hogyan érezheted a szived tájékán a boldogságot ha az egy hus darab ami dobog hogy érezhet akárcsak a tájéka is kizárt lenne, az agy is csak egy hus darab hogyan tud gondolkodni ?
a protestáns papokat is lelkészeknek nevezik
valaki lelkes
"Minden zene célja (...), hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára; ahol ezt nem tartják szem előtt, ott nem zene szól, csak pokoli lárma."
Johann Sebastian Bach
nekem mindegy hogy miben hiszel, nemakarlak meggyőzni hisz ahogy látom egy lelketlen ember vagy
"ozmium42 mi működteti a testet ?"
Fizika.
Szűkebb értelemben ez:
"bizonyitsd be hogy lélek nem létezik , miért azok bizonyitsák be hogy létezik akik hisznek benne, bizonyitsd be hogy nem létezik"
A bizonyíték: Russel teáskannája.
Senkit nem érdekel, miket zagyválsz össze, még mit hiszel el belőle, ha te nem tudod érdemlegesen alátámasztani.
"régi mondások okosak , te csak okoskodol"
Lári-fári.
"szeretetet hogyan éled meg ? akkor az agyaddal szeretsz ?"
Igen. Te is egyébként, meg mindenki. Kár, hogy ezt tőlem kell megtudnod.
"nem a sziveddel? nem a szived tájékán érzed ? vagy ha nagyon boldog vagy megintcsak nem a sziveddel érzed a boldogságot? hogyan érezheted a szived tájékán a boldogságot ha az egy hus darab ami dobog hogy érezhet akárcsak a tájéka is kizárt lenne, az agy is csak egy hus darab hogyan tud gondolkodni ?"
Húsdarab? "Csak" egy "húsdarab"? Ki tanította neked a biológiát?
A válaszok:
- Az agy gondolkozik. Mert erre való, azért. Valószínűleg a világ egyik legbonyolultabb tudományága foglalkozik ezzel. Egy kicsit már tovább jutottak a "csak egy húsdarab" elméletednél.
- Az érzelmek hatnak a szívre, nem a szív hozza létre az érzelmeket (kapcsolat a hormonokkal a vérben, idegrendszerrel).
A mi szempontunkból egyébként egyik sem bizonyítja a lélek létezését.
"a protestáns papokat is lelkészeknek nevezik"
"valaki lelkes"
Használják a szót, akik hisznek a létezésében, de ettől még nincs igazuk továbbra sem. A szófordulataink nagy része keresztény hegemónia alatt alakult ki, nem csoda, hogy a vallás fogalmai hatást gyakoroltak rá. Ez már így marad, de nem bizonyít semmit.
"nekem mindegy hogy miben hiszel, nemakarlak meggyőzni hisz ahogy látom egy lelketlen ember vagy"
Hahaha! Akkor ezek szerint nem tudok gondolkodni, mert az agy magától nem képes rá, és gondolatok nélkül cáfolom ezt a légből kapott teóriát, amit te lélekkel sem bírsz alátámasztani. Nem érzek, mert arra sem lehetek képes lélek nélkül, pedig biztos vagyok benne, hogy érzelmek gazdag sokaságával rendelkezem. Mindezt úgy, hogy nem is élek, mert az egész testet is a lélek működteti XD
- Megkérdezhetem, hogy ezt konkrétan melyik módszerre
értetted?
- Mindkettőre
"Van esetleg valamelyikkel személyes tapasztalatod is?"
Van, de ez nem ide tartozik és nem a reinkarnációval kapcsolatos.
"Megmondom őszintén, nem tudom, hogy ezt a
hasonlatot mire értetted, illetve melyik módszer
hatékony működését, látványos eredményeit
magyarázná meg az, amit leírtál."
Azért írtam le, mert bár a hipnózis alatt az ember valamilyen módon aktív marad, de közben ugyanazok az agyi folyamatok mennek végbe, mint egy normál álom közben, annyi különbséggel, hogy ott az ember valamennyire éber marad, de azt is le kell szögezni, hogy bár a szakember mondja, hogy mindenki hipnotizálható, de ez nem igaz a legtöbb embernél ez a módszer haszontalan semmit nem ér.
"Annál sokkal racionálisabb és gyakorlatisabb
beállítottságú vagyok, hogy pusztán azért higgyek"
De mégsem tudsz semmit érdemlegeset felmutatni, akkor mégis csak a hited van.
"Nem érzelmekre alapozom, hogy hiszek a lélek és a
reinkarnáció létezésében, hanem részben saját, az
elmúlt kb. 17 évben átélt olyan - elég változatos -
tapasztalatokra, amikre a racionális elmémmel,
természettudományos beállítottságommal és
érdeklődésemmel nem találtam olyan magyarázatot,
ami összeférne a ma elfogadott"
Lehet, hogy csak te nem tudsz ezekre magyarázatot adni. "természettudománnyos, materialista világképünkkel,
másrészt elég sokat olvastam egyrészt halálközeli
élmények témában, másrészt olyan pszichiáterek és
pszichológusok esettantulmányokat tartalmazó
könyveit, akik évtizedek óta páciensek ezrein
alkalmazták az előző életes regressziós hipnózist, és
rövid idő alatt látványos eredményeket értek el náluk
különböző, régóta fennálló pszichés, lelki problémák
megoldásában, amivel előtte hosszú hónapok, időnként
évek alatt folytatott kezelések során a szélesebb
körben elfogadott, hagyományos pszichoterápiás
módszerek "elvéreztek"."
A halálközeli élmények az agy játéka a reinkarnációs elméletekről is megvan a véleményem.
"Hahaha! Akkor ezek szerint nem tudok gondolkodni, mert az agy magától nem képes rá, és gondolatok nélkül cáfolom ezt a légből kapott teóriát, amit te lélekkel sem bírsz alátámasztani. Nem érzek, mert arra sem lehetek képes lélek nélkül, pedig biztos vagyok benne, hogy érzelmek gazdag sokaságával rendelkezem. Mindezt úgy, hogy nem is élek, mert az egész testet is a lélek működteti XD"
te nem cáfolsz te hülyeségeket hordasz össze.
"" "régi mondások okosak , te csak okoskodol"
Lári-fári. ""
az milyen válasz hogy lári-fári netán gyurcsány -nál tanultál ?
nos ha a fizika, akkor miért hal meg az ember?
az ember testét kómába tudják tartani, de kommunikálni nem fog a külvilággal miért ?
és ha meghalt és miért nem tudják életrekelteni egy kis adenozin-5'-trifoszfát-tal ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!