A kisgyermekek bizony 3-4 éves korukig még kapcsolatban állnak a transzcendenssel!
Az én gyerekeimnek is voltak képzeletbeli barátai. Panninak és Lámpának hívták őket, és határozottan "eltűntek" (a gyerekek szerint), amikor én vagy az anyjuk belépett a szobájukba!
Ne aggódj!
Ha bizalmasan beszélgetsz vele erről, lehet hogy részleteket is elárul.
Csak ne magyarázd be neki, hogy nincsenek szellemek, vagy valami ilyesmi, mert azzal elhiteted vele, hogy ő buta, vagy azt fogja hinni, hogy ő nem normális, tehát sokkal többet ártasz, ha "nem működsz vele együtt".
2014. szept. 11. 22:16
12/26 A kérdező kommentje:
köszi!csak az a baj hogy én félek az ilyesmitől,este nem merek elaludni mert erzem hogy mellettem áll valaki,olyan erzés mintha nézne!Ez azota van miota ideköltöztünk,a férjem mamája lakott itt!lehet hogy ő az?a szép néni?normális válaszokat kérek,aki nem ért hozzá az máshol okoskodjon köszönöm!
2014. szept. 12. 07:42
13/26 anonim válasza:
szellem nem létezik...
2014. szept. 12. 21:28
14/26 anonim válasza:
nem akarok hazudni.. de szerintem szellemek igenis vannak.. próbáld kérdezgetni, ha félsz is ilyen dolgoktól, a gyerekedről van szó :) Ne félj, ha szellem is, akkor sem fog bántani :)
2014. szept. 13. 21:33
15/26 anonim válasza:
Azt hiszem, hogy ezt egy picit is egzaktabb módon csak legfeljebb egy látó tudná megmondani, hogy miféle szellemi entitás lehet az a valami/valaki, akit a gyermeked lát és akit talán te is valamiképpen érzékelsz időnként. Azt nem javasolnám, hogy a feltételezett valakit próbáld kérdezgetni (amennyiben az előttem szóló erre utalt), szerintem inkább ne törődj vele, de azt viszont mindenképp mondanám, hogy ha tudsz, akkor nyugodtan imádkozhatsz Istenhez, és Jézus nevében kérheted, hogy oltalmazzon meg, a gyermekeiddel, környezeteddel együtt a zavaró szellemi jelenléttől. Félni semmiképpen nem kell félned mindazonáltal, különösképp, ha imádkozol, mert valószínüleg, még ha valamiféle negatív eredetű jelenlét is volna, aki mondjuk örvend a te rossz érzésednek, az sem tudna komolyabb gondot jelenteni -ha Isten oltalmát kéred-, mint egy a szobába tévedt, kellemetlenkedő szúnyog.
2014. szept. 13. 21:53
16/26 anonim válasza:
Ne hallgass a szellemet/transzcendenst bégető képzelgőkre. A képzeletbeli barát teljesen normális része a gyermek fejlődésének, majd kinövi. Egyébként a neten 2 perc alatt lehet erre a kérdésre választ találni orvosoktól:
Az első a részletesebb leírás, de ahhoz kell pdf reader.
Viszont a Te fantáziád is igen élénk ha félsz emiatt. Nőj már fel!
2014. szept. 13. 22:22
17/26 anonim válasza:
Kedves utolsó, te az a típusú válaszoló vagy, aki abszolút vakként osztja az észt a fény és a színek mibenlétéről a gyengénlátóknak (mert ugyanakkor én magamat sem mondom többnek ez utóbbinál). És én tudom hogy te nem tehetsz erről bizonyos értelemben.
De szerintem érdemes volna azért szerényebben hozzáálnod a dolgokhoz, és nem képzelni azt (ha már képzelődésről van szó), hogy a világ mindösszesen azon keretek közt létezhet feltétlenül, amelyeken belül te fölfoghatod azt, és csak olyan dolgok, amik azon tartományon belülre esnek, amelyben te személy szerint eleddig érzékelni és felfogni (a szó mindenféle értelmében) voltál képes őket.
2014. szept. 13. 23:02
18/26 anonim válasza:
#16, az általad belinkelt okfejtés nem sokkal több, mint pszichologizálás, amiben nyilván van igazság. És elsősorban elég egyszerű és leegyszerűsítő magyarázat ahhoz, hogy a te világképednek megfeleljen. De az a helyzet hogy ez nem a kőbe vésett igazság.
2014. szept. 13. 23:19
19/26 anonim válasza:
...attól még.
2014. szept. 13. 23:20
20/26 anonim válasza:
#16, Egyébként abban igazad van, hogy a neten valóban kb 2 perc alatt lehet találni szinte mindenre, egy könnyen érthető téves választ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!