Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Az egyik legmegosztóbb kérdés:...

Az egyik legmegosztóbb kérdés: tényleg szellemeket látnak azok a bizonyos emberek? Realizmus vs ezoterika?

Figyelt kérdés
Megint sikerült belebotlanom pár olyan cikkbe, amelyben szellemészleléseket írnak le. Bennem ilyenkor mindig az a kérdés fogalmazódik meg, hogy ha ennyi szellemészlelés van, ennyien tapasztalták a közelségüket, mégis miért nincs bizonyíték a létezésükre? Ha valaki észlel egyet, azt a szkeptikusok bolondnak hiszik, illetve aki hisz benne, az már egy kiégett izzóban is lát fantáziát. Én személy szerint nem hiszek bennük, szerintem csak az emberi agy sokakkal szeret játszani, de mindig is foglalkoztatott a téma, vagy legalábbis ez a kérdés. Senki sem látott szellemet, de sokan hisznek benne, már én is találkoztam olyannal, aki elmondása szerint találkozott kísértettel (a nagyapjával, micsoda meglepetés), és ezzel együtt egy normális ember, persze az is benne van, hogy ilyet hazudni nagy divat, és ezt a divathullámot sokan meglovagolják. Nektek mi a véleményetek a témával kapcsolatban? Mert én nem tudok napirendre térni efölött.
2013. okt. 30. 14:44
 1/8 Niki_26 ***** válasza:
Az emberek sokszor éreznek, illetve élnek át hallucinációkat. Ezeket okozhatja akár pszichés probléma is. Minden agyban dől el. Ha nagyon elhiszel valamit, akkor az agyad akarva-akaratlanul próbál eleget tenni a feltevésednek. Szerintem.
2013. okt. 30. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez van, aki látni akarja, az látni fogja ezeket, de attól még nem biztos, hogy létezik, sőt.
2013. okt. 30. 15:13
 3/8 Niki_26 ***** válasza:
Az elme és a látni akarás produkálja, semmi más.
2013. okt. 30. 15:41
 4/8 anonim ***** válasza:
42%

Na már most én két részre szedném.

1. Vannak hallucinációk, csalnak az érzékszervek, természetes magyarázat egy részére elegendő

2. Viszont vannak olyan esetek, amikre nem lehet ezt elmondani. Ha valaki nem akarja látni az adott dolgot, vagy épp olyat lát amit azelőtt soha ( tehát nem kapcsolható hozzátartozóhoz, ismerőshöz ) akkor mi az oka hogy olyat "hallucinál"?

Két részre szedném a szellemeket, kísérteteket:

a.) Lehetnek holt lelkek amik néha feltűnnek

ami nekem viszont kézenfekvő és ésszerűbb:

b.) Ezeket úgy neveztem el, hogy "időlenyomatok".

Sok szellem történetben az található hogy az adott jelenség folyton lejátszódik, ugyanaz történik. Pl. 6 különböző korban élt ember is ugyanazt az alakot látja felszaladni a lépcsőn. A kísértet miért csinálná ezt hogy folyton a lépcsőn szaladgál?

Valamint láttak már szellemvonatot,járatot, kocsit stb.

Márpedig ezek gépek és nem élőlények. A vonat beállt a megszokott szerelvényhez, majd eltűnt.

Szóval, mi van ha ezek nem lelkek, hanem az idő egy párhuzamos multiverzumban ugyanazt a képet jeleníti meg néha, mint X évvel ezelőtt. És ez a multiverzum néha egybekapcsolódik a mi univerzumunkkal. A vonat létezett, de tönkre ment, baleset érte. De a helye, a nyoma megmaradt az időben. S időnként ez feltűnik, mint valami "lenyomat", "emlékfoszlány" és ezt látják az emberek. Feltűnik átlátszóan, majd tovatűnik.

Egyébként azt írod, hogy nincs bizonyíték. Ha létező jelenség erre hogy adnál 100%-os bizonyítékot? Fotót és videót lehet manipulálni. Hiába fotózod le őket, a kutya se hinné el. A kutató laboratóriumba pedig nem tudod bevinni a szellemet, hogy ott bebizonyítsd a létezését. Akkor mi marad? Semmi.

Üdv, George Adamski

2013. okt. 30. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindig csak az lát/érzékel szellemet, aki hisz bennük.

Szerintem ez elég bizonyíték a nem létezésükre.

2013. okt. 30. 16:52
 6/8 Twillight válasza:
erre a válasz pofon egyszerű a szellemek léteznek nem minden esetben látjuk őket vagy halljuk igaz vanak esetek mikor halucináljuk őket de ha te egyenes meg tagadod nem akarod látni de mégis látod az a valóság mint északa a hangok nem akarom őket hallani de mégi hallom.
2013. okt. 30. 21:16
 7/8 A kérdező kommentje:
@George Adamski - érdekes a felvetésed, bár szellem kocsiról, vonatról lényegesen kevesebb a mendemonda, illetve nem hiszem, hogy ugyanaz a "szellem" minden esetben, amelyik a lépcsőn szaladgál. Viszont, mint amire te is kitértél, 6 különböző kor, és úgy általánosan ezekben a különböző korokban, a középkor óta nagyjából ugyanazt írják le szellemészleléseknél, ez megint csak az én elveim ellen szól, vagy épp ez az a divathullám, amit fentebb írtam.
2013. okt. 30. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Az emberi agy fura dolgokra képes. Volt egy időszak az életemben, mikor állandó éjszakásként este 6-tól reggel 6-ig dolgoztam. Ebben az időben mindössze napi 2-2,5 órákat aludtam. Kb a huszadik műszak után olyan fáradt volt az agyam, hogy a mechanikus óra számlapján látott negyed öt helyett következetesen a tükörképét, azaz háromnegyed tizenegyet közvetített az agyamnak. A vezérlőterem magányában qrvára nem értettem a dolgot, hogy az időérzékem, meg a fáradtságom hajnalt sejtet, de még éjfél sincs. Annál nagyobb volt az örömöm, amikor másfél órával később megérkezett a váltóm.
2013. nov. 5. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!