Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Ti ezt minek hívnátok?

Ti ezt minek hívnátok?

Figyelt kérdés

Előre kell bocsájtanom, hogy én nem hiszek az ilyenekben. Se isten, se csodák, se természetfölötti és főleg nem paramicsodologia, mégis kezd egy dolog komolyan zavarni. Körülbelül egy hónapja gondolkodok azon, hogy elírjak ide e miatt, mert ezt nem tudom megmagyarázni... egyelőre.

A helyzet a következő. Van egy ismerősöm. Egyszer egy napon véletlenül találkoztunk az ország másik oldalán él, de azóta elég gyakran beszélünk interneten. Nagyon hasonlítunk egymásra, sokszor mintha a saját történeteimet hallanám, amikor elmeséli az övéit. Persze sok hasonló sorsú ember él a világon most kettő épp összetalálkozott, nincs ebben semmi különös.

Aztán egyre többet és többet beszélgetünk. Addig is történtek számomra nehezen megmagyarázható dolgok ebben a barátságban, melyek (fura mód, úgy érzem szerencsére) egyre sűrűbben fordulnak elő. Valamelyik héten egyszer csak elkezdtem egy rám egyáltalán nem jellemző zenét hallgatni. Majd amikor találkoztunk megint, elmesélte, hogy most le szeretne egy kicsit higgadni, ezért elkezdett újra zöldteát inni, edzeni és nyugodtabban élni. Mondtam neki, hogy akkor hallgasd azt a zenét, ami nálam megy már pár napja (természet hangok, tücskök, madarak, víz... stb.). Elfehéredett, és azt mondta, hogy ő ugyan ezt hallgatja egész nap néhány napja, sőt miközben alszik akkor is. Na mondom nacerű még egy kis furcsaság.

A következő ilyen majd egy hete történt. Államvizsga előtt hót idegben írtam neki egy üzenetet, amit csak két napra rá olvasott el. Amikor visszaírt azt mondta, hogy bocs, de egy ideje nagyon rosszul van állandóan ideges, szomorú, izgul a vizsgái eredményei miatt stb. A fura az volt, hogy amikor utoljára beszéltem neki, túl volt az utolsó vizsgán és az eredményeket várta, olyan jól érezte magát majd kicsattant. Nem számít, visszaírtam neki valamit, amitől tudtam/reméltem hogy jobban lesz. Aztán mentem aludni, mert másnap államvizsga. Nagyon rossz volt az az este legalábbis egy bizonyos pontig. Állandóan forgolódtam, nem tudtam elaludni, nagyon nem voltam jól. Aztán egyszer csak bevillant ez az ismerősöm az agyamba, és mintha elvágták volna az aggodalmakat. Másnap már a vizsga után a suliban kaptam az üzenetét, hogy még az este elolvasta, amit írtam, és köszöni, mert sokkal jobban lett tőle. Gondolom, azt már sejtitek, hogy nagyjából ugyan akkor olvasta el az üzenetemet, amikor nekem ő "bevillant" és lenyugodtam.

A többi ilyenre nem térnék most ki.

A kérdés, annyi lenne, hogy ti, akik kívülről látjátok ezt, mi a véleményetek erről a dologról? Csak mi látjuk bele ezeket a dolgokat? És ha igen akkor miért? Sosem hittem az ilyenekben, és most sem gondolom, hogy ez valami... hát én nevet nem tudok neki adni. Mégis még életembe nem találkoztam ilyen történetekkel. Engem mindenki idegesítően „racionálisnak” tart de ez most nagyon nem illik bele ebbe a képbe.

2014. jún. 17. 17:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mindenre van magyarázat.

Nem lehet,hogy hazudott?

2014. jún. 17. 17:51
 2/14 A kérdező kommentje:

Bár csak, így lenne...

Még az első történetről hazudhatott volna, bár a döbbenet az arcán azt mutatta, hogy nem így volt. A másodikat még nem nagyon tudja, de ott ahol üzeneteket küldünk egymásnak mutatja, hogy mikor olvasta el és az időpont meglepően ugyan az.

A többi ilyen kis történetről nem írtam de azoktol is felál a szőr a hátamon...

2014. jún. 17. 18:00
 3/14 anonim ***** válasza:

Hát... Most ez van.

Megérzi a lélek. :)

Nem kell azért különösebben foglalkozni vele,mert minek? Magyarázatot úgy se találsz.

2014. jún. 17. 18:04
 4/14 A kérdező kommentje:

Nekem ez nagyon fura. Eddig bármi ami szembejött velem meg tudtam határozni mi az.

Pl. öcsém egy darabig meg volt „halva” esténként, mert azt mondta mindig látott valakit az ágyánál, nem tudott mozogni meg a fülébe ordibáltak. Miután megvolt, hogy ezt hívják alvási parafázisnak, jobb volt mindenkinek.

Most meg itt vagyok ezzel az izével, amit ráadásul egy kicsit élvezek is legbelül, csak a külső rétegek nem tudják hova tenni a dolgot...

2014. jún. 17. 18:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom. En orulnek neki. :) Erdekes.

Lehet hogy lelkitarsak vagytok, vagy valami ilyesmi.

2014. jún. 17. 18:13
 6/14 anonim ***** válasza:
..mármint alvási paralízise volt az öcsédnek. A parafázis kicsit más :P Ez az összekapcsolódott lélek dolog elég misztikus :) Ki kéne találnotok valami kísérletet a kapcsolat objektív kimutatásához! Mondjuk adott napon te megnézel egy erős érzelmi töltetű filmet, de nem mondod meg neki, hogy milyet, és hogy pontosan mikor - neki kelljen kitalálnia, hogy valami kellemeset, vagy esetleg felkavaró horrort néztél-e, és hogy hány óra körül. Na? :)
2014. jún. 17. 18:40
 7/14 A kérdező kommentje:

Na igen, köszönöm a helyesbítést :)

Hát nem tudom. A kísérlettel az a baj, hogyha ez ilyen körülmények között beigazolódik, akkor egy egész világ borul össze bennem. Ráadásul attól félek, elijednék tőle.

Másrészről, ha nem érez meg semmit, akkor megnyugodhatnék e felől, ami nem is volna olyan rossz.

És miért félek ettől? Most komolyan még filmekben oké, de hogy a valódi életemben megérzem, egy bizonyos ember érzelmeit ilyen távolságból. Ha ettől nem kell, hogy kirázzon a hideg akkor mitől?

Plusz vajon miért örülök neki legbelül? Miközben ez azért enyhén szólva érdekes jelenség.

...Néha az ember esze megáll komolyan :D

2014. jún. 17. 19:23
 8/14 anonim ***** válasza:
barátság extrákkal.
2014. jún. 17. 22:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Különösen jól működik köztetek a telepátia, "egy hullámhosszon" vagytok.Ez lehet az egyik ok.De lehet az is, hogy valami lélektárs féle.Ilyenekről sok történet kering a neten is.Ha lélektárs, akkor nem a puszta véletlen hozott össze benneteket, hanem inkább arról lehet szó, hogy már ismeretség előtt ráéreztetek, hol keressétek egymást.

Volt egy ehhez hasonló élményem,én is a legkülönlegesebb kapcsolatként tartom számon.Az én esetemben már a megismerkedés előtt elkezdődtek a furcsaságok..Ő is az ország túlsó felében lakott.

2014. jún. 18. 09:24
 10/14 anonim ***** válasza:
ezt én emberi butaságnak.. a te butaságodnak. szólj szüleidnek rakjanak be a nyárra valami táborba.. ne ide irkáld az eszetlenségeid
2014. jún. 20. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!