Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Szkeptikusokhoz. Akik tagadják...

Szkeptikusokhoz. Akik tagadják az aura létezését, tapasztalását stb. , mivel magyarázzátok a következőt?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt egy ismerősöm azt állította, hogy ő tisztánlátó. Nosza, gondoltam, teszek egy próbát. Részletesen leírta az aurám színét, majd elmondott rólam egy sereg dolgot, amit nem tudhatott, mert annyira nem voltunk közeli ismerősök. Egy-két év múlva egy fesztiválon lehetőségem volt aurafotót készíttetni, és bár a hölgy szóbeli elemzése ezer sebből vérzett, a fotón az aurám pontosan úgy nézett ki, ahogy az a bizonyos ismerősöm korábban leírta.

2012. júl. 15. 01:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
68%

a "szkeptikusok" talán rendelkeznek alapvető intelligenciával, és józan paraszti ésszel, és nem hagyják azt, hogy szélhámosok lehúzzák őket.

másrészről, viszont, nincs ellenemre, hogy az okosabb embereknek a z ostobák fizessenek. úgyhogy nyugodtan perkáljatok csak az aurafotós szélhámosoknak.

2012. júl. 15. 21:56
 22/39 A kérdező kommentje:

Aha, értem már. Tehát akkor az alapvető intelligencia és a józan paraszti ész a következő jelentéssel bír: amiről nekem nincs kézzelfogható tapasztalásom, az nem is létezik.

Ebben az esetben valóban nem rendelkezem egyik isteni adománnyal sem, és ezt büszkén vállalom.

(Mellesleg néhány száz évvel ezelőtt az intelligensek és a józan parasztok nem látták sem a vírusokat, sem a baktériumokat. Azt mégis mindegyik beledöglött a kolerába...)

2012. júl. 16. 01:42
 23/39 anonim ***** válasza:
64%
Menj el tanulni és rájössz. Az ilyen légből kapott ideálok, meg misztikus és izgalmas dolgok amikhez nem kell tudás nagyon vonzóak, de előbb-utóbb az értelmes emberek rájönnek,hogy nem létezik. A többinek meg megnyugvást ad a nagy ,,beavatottság" érzése amihez még ész sem kell meg szorgalom sem:-)))
2012. júl. 16. 09:42
 24/39 Antimod ***** válasza:
82%

"a nagy ,,beavatottság" érzése amihez még ész sem kell meg szorgalom sem"

Óriási tévedésben vagy. Rengeteg szorgalom kell, hogy a sok, egymásnak olykor ellentmondó, és hülyeséggel teli információhalmazból kiszedd a lényeget. Beavatottság-érzés legfeljebb egyes vallásokban, azon belül is leginkább a szektákban létezik. Én rengeteget kutattam ezoterikus témákban, rájöttem néhány dologra, de nem érzem magamat beavatottnak, legfeljebb tisztában vagyok néhány dologgal, amivel mások alapjáraton nem. Pláne, hogy nem avatott be senki semmibe, magamnak kellett összekeresgélnem az információkat.

Nagyon szépen megfogalmaztad a pszichológiai lényeget, kár, hogy csak a valóság csak egy részletére alkalmazható. Mint a mai, materialista tudomány egésze.

2012. júl. 16. 10:58
 25/39 A kérdező kommentje:

Kedves 23-as! Pontosan mit menjek tanulni, hogy mire jöjjek rá?

Bocsi, de nem értem kristálytisztán...

2012. júl. 16. 12:43
 26/39 anonim ***** válasza:
75%

na akkor kérdeznék valamit: egyetemista koromban egy tdk során csecsmőkről készítettünk hőkamerás felvételeket. ezeken a rendszereken van egy tekerő gomb, amivel az érzékenységét lehet állítani, olyan szinten, hogy a körülötted lévő levegő is más színű, mert a testhő felmelegíti.

Fogom ezt a készüléket, és lefényképezem vele az embereket pénzért.

hogyan keresek többet majd, ha aurafotó néven árulom, vagy ha hőfotó néven?

Ha a a hőfotót aura fotó néven adom el, akkor az aura létező entitássá válik, és lényegileg más jelenség lesz a felvétel alapjául szolgáló hősugárzástól?

Ha igen, akkor mi okozza ezt a lényegi különbséget?

2012. júl. 16. 13:29
 27/39 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Kérlek, próbálj olyan színvonalon fogalmazni, hogy egy hozzám hasonló, intellektussal és józan paraszti ésszel - mint korábban kiderült - nem rendelkező együgyü teremtés is megértse a kérdést, ellenkező esetben nem tudok rá válaszolni. Vagy a fent leírtak miatt, vagy mert a két utolsó mondatodnak valóban nincs értelme.

2012. júl. 16. 14:16
 28/39 anonim ***** válasza:
51%

Fogsz egy profi kamerát vagy valamilyen optikai mérő műszert azt kész. Hőtanból a Schlieren-jelenséget /bocs ha rosszul írtam/ ilyesmivel sasoltuk, vagy ott a szcientológiás "fogdmeg a bádogot, és vagy nyúlásmérő bélyeggel, vagy érzékeny multiméterrel lóbáljuk a mutatót"-dolog. Ha megnézitek a filmeket (ahol emberek nagyok lesznek, és zöldek és tankokkal vakaróznak, és ez persze király!), vagy 1-2 13 éves körüli lány ismerősötök képeit FB-n, nagyon könnyű varázsolni álló vagy mozgó képet. PL a Tropicariumban olyan mágia van, hogy beállok a kamera elé, és az bevarázsol a tengerbe, dzsungelbe, vagy a krokodil hátára, 'szközbe meg senem vagyok vizes, senem vagyok krokodilnyálas. Durvák ezek a mágusok mi?

Faluban az egyik ismerősöm szárított diófa leveleket adott el hülye gyerekeknek, mondván "hogy fű". Azok cigibe keverték, aztán meg elszívták. Sőt be is álltak. :)

Hülyeség + Hiszékenység = Pénz A termék vagy szolgáltatás másodlagos. (Diófa levél, aura fotó, telefonos jósda, Abtréner, MLM csodavíz). A svindlerek kicsit olyanok, mint a gyenge vírusok, meghúzzák a határt az életképes (nehezen rászedhető), és kevésbé életképes (könnyen rászedhető) egyedek közt.

2012. júl. 16. 15:27
 29/39 anonim ***** válasza:
51%

Látod, egy mondatot nem tudsz értelmezni... Hogyan tudnád akkor a természet törvényeit?

Én megértem, miért hiszel az aurában, meg ezekben. elég egyszerűek, a te értelmi színvonaladon is használhatóak. Az mellékes, hogy nem igaz. De legalább van valami, amiben hihetsz.

2012. júl. 16. 17:26
 30/39 A kérdező kommentje:
Az lehet, hogy én nem tudom értelmezni a logikus nyelvtani struktúrákat nélkülöző mondatokat, de te, kedves utolsó válaszadó, pont ugyanígy állsz a szarkazmussal. Az eredeti kérdésem az aurára vonatkozott, és nem a saját szellemi színvonalamra. Ezért kérem a kedves későbbi válaszadókat, ha érdemben és logikusan tudnának válaszolni az eredeti kérdésre, akkor tegyék, ha csak a szellemi színvonalam silányságával tudnak érvelni, azt gondolom, azzal nem igazán merítik ki a tudományosság fogalmát.
2012. júl. 16. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!