Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Hogyan győzzem le a kényszeres...

Hogyan győzzem le a kényszeres képzeteimet?

Figyelt kérdés

Állítólag vannak paraképességeim de ezt hagyjuk Xd

Ha valaki már most nem hisz nekem, az ne is olvassa tovább!

Szóval, űztek ki már belőlem szellemet, (7-et!) beszéltem már pappal, a szüleimmel is átrágtuk már 100-szor az egészet! De nem tudom,mégis miért nem vagyok nyugodt! Figyi, engem nyugodtan lecseszhettek, mert megértem. De inkább a lényegre térek:

Állandóan kényszeres gondolatok zaklatnak:

Pl: Ha nem mondom el anyukámnak az összes gondolatomat és képzelgéseimet, akkor kihullik a hajam, kihullanak a fogaim, stb.... És ilyen hülyeségek. Na meg még durvább:

Ha nem ölöm mega szüleimet, akkor meghalok...

Én semmi ilyesmi szörnyűségre nem lennék képes, és nem szeretném, ha valami kényszeres gondolat arra kényszerítene, hogy olyat is elmondjak, amit nem szeretnék. Anyukám szerint ez azért is van, mert nyomasztanak azok a gondolatok, amiket nem mondok el, és hogy valójában el akarom mondani. Egy ismerősöm szerint ez összefügg a képességeimmel. Amúgy pszcihológushoz is járok. Csak szeretné mmegkérdezni a véleményeteket. Tényleg elmondjak mindent anyának, talán olyat is, amit tiszta hülyeség, és nem muszáj tudnia róla, vagy egyszerűen

2011. márc. 21. 13:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

Egyébként anyuék és a nőgyógyász is arra gyanakszik, h valamilyen vitamin-vagy hormonhiány, a vizsgálatot már megcsináltattuk, 2 hét múlva lesz eredmény, hogy mi a helyzet.

köszi :D

2011. márc. 24. 13:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is vannak kényszerképzeteim, de nem ilyen durvák, hogy öljem meg a szüleimet:S Olyan van, hogy pl nem merek egyes betegségekről beszélni, mert félek, hogy emiatt én is beteg leszek, vagy idegesít, ha valaki cigizik és nem fújja ki látványosan a füstöt (halálra idegesít, olyan, mintha megfeszítenének bennem valamit, amikor beleszívnak a cigibe, és mikor kifújják, akkor ez a feszítés elmúlik, de ha nem látom, ahogy kifújja, akkor csak egyre tetéződik és a végére rettentő ideges leszek) vagy mindent párosan kell csinálnom, ilyesmi. Ilyen dilijei szerintem mindenkinek vannak, de a szülők megölése, az durva. Elmondtad a pszichológusodnak?
2011. márc. 24. 20:57
 13/14 A kérdező kommentje:

Szia!

Ezt még nem mondtam a pszcihológusnak, csak a többit. Am. nekem is voltak betegsékkel kapcsolatos téveszméim, azokat ralán lassan kezdem elfelejteni. Am. jó tudni, h talán nem vagyok egyedül ezzel a problémámmal. De a pszcihológusnak majd biztosan megemlítem a durvább dolgokat.

:)

2011. márc. 25. 13:02
 14/14 anonim válasza:

Szia! Amiket leírtál, az alapján én kényszerbetegségre tippelek. A kényszergondolatok sajnos gyakran agresszívek, ijesztők. S az is tipikus tünet, hogy valakinek kényszeresen el kell mondanod ezeket a gondolatokat, ez egyfajta szorongáscsökkentés ilyenkor.

Kíváncsi vagyok, mi történt Veled azóta, sikerült-e szabadulnod a gondolatoktól, s ha igen, hogyan. Kellett-e pszichiáter segítsége is, vagy elég volt a pszichológus, ill. saját magad mennyire tudtad legyőzni. Nem könnyű, az biztos, ez egy csúnya, makacs betegség.

2012. nov. 25. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!