Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Alvásparalízis közben fura...

Alvásparalízis közben fura dolgokat látok, hallok. Valaki tapasztalta ezeket a dolgokat?

Figyelt kérdés

Egy-egy alvásparalízisnél nem vagyok ébren, nem tiszta a tudatom, de nyitva van a szemem, és látom a szobában a tárgyakat, de teljesen más elrendezésben. Lebegnek a bútorok, vagy más szögben el vannak dőlve. Olykor lépteket is hallok, holott a párom alszik mellettem, más nincs a lakásban. Legutóbb pedig valami bemászott a takaróm alá és hasba vert, akkor egyedül voltam az ágyban. Felébredve nem éreztem fájdalmat.

Tudom, bizonyára az agyam tréfál meg, de mégis nagyon ijesztő, és nem tudok tudatosan felébredni belőle.

Ti miket láttok alvásparalízisnél?

2021. jún. 23. 01:11
1 2
 11/19 anonim válasza:

Elég érdekesek ezek a "hallucinációk"...

Nekem csak az van nagyritkán, hogy felébredek, de ha fekszem, ledermedek és nehezebben alszom vissza. Nagyobb erőltetéssel meg tudom emelni a fejem, meg tudok mozdulni, olyankor a tarkómban érzek kis "zsibongást", meg néha olyat hallok a fülemben, mint pl. amikor nagyot ásítok, olyan "hangtompulást"?

Ha éberebb vagyok tudatilag, jobban zavar az egész.

Néha emlékszem álmokra rendes alvás után, de ritkán, hallucinációm sose volt.

10-essel egyetértek. Egyébként az agykontroll szerint (is?) a tudatalatti képekkel üzen. Rengeteg asszociáció lehet szerintem ott is, nemcsak a tudatos részben.

2021. jún. 29. 23:15
 12/19 anonim ***** válasza:
10# nem arról van szó hogy a belső folyamatinkat vetitenénk ki, hanem hogy vanak rajtunk kívülálló szellemi erők amik hatással vannak "belső folyamatainkra". Attól, mert a tudomány nem tud mérni, bizonyítani, megmagyarázni bizonyos jelenségeket, még nem jelenti azt hogy az nincs. Elgondolkodtató hogy legtöbb esetben a tudósok úgy vizsgálják (próbálják racionálisan megmagyarázni) hogy próbálják megcáfolni a termeszetfeletti eseményeket. Nagyon kevés olyan kutatást hájpolnak ami bizonyítja hogy igenis van több is a világon mint amennyit látunk és megmerünk műszerrel. Pl ; sürgősségi műtőben a műtős lámpa fölé írt szöveg amit haldoklók testen kívüli élmény alkalmával leolvastak.
2021. júl. 1. 09:05
 13/19 SZücsöm ***** válasza:
66%

12 es a műtős példádban pont az a lényeg hogy állítólag senkinek se sikerült még leolvasnia. Legalábbis sok kutató ezzel is magyarázza hogy szerintük miért csak hallucináció az NDE mert élesben/"kontrollált körülmények között" még senkinek se sikerült megmondania mi van a lapra írva.

Továbbá a logikád oda vissza hat. Tehát attól még mert 1esek hisznek benne attól még 1általán nem biztos hogy ilyen jelenségek léteznek. 1biztos, bizonyítva nincs hogy Casper kihatna a belsőfolyamatainkra.

Minden más csak spekuláció.

2021. júl. 1. 09:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Amikor eljönnek a démonok nekem olyan érzésem van mintha a fülembe súgnának valamit.
2021. júl. 2. 03:34
 15/19 anonim ***** válasza:

13# én pont az ellenkezőjéről olvastam többször is.

Pont, hogy le olvasták több edetben is testen kívüli élmény alkalmával a műtő lámpára írt számokat.

[link]

2021. júl. 2. 07:55
 16/19 anonim ***** válasza:
*Esetben
2021. júl. 2. 07:56
 17/19 SZücsöm ***** válasza:
63%

15 ilyenekről ne a kalotaszegieme.ro/ nevű/minőségű oldalakról tudakolódj.

A hasonló kutatások eredményeit nyilvánosságra szokták hozni. Ha már történt volna sikeres kísérlet ahol kizárhatóak a véletlen és az egyéb zavaró tényezők akkor már az egyházak és az ezo-s közösségek köreiben a csapból is ez folyna.

Csak személyes tapasztalások léteznek + sztorik. De az hogy mi igaz és mi nem ezekben az elmesélésekben max csak az tudja aki átélte/kitalálta.

2021. júl. 2. 08:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Akkor eljutottunk oda amit az elején írtam, hogy "aki atélt ilyesmit" Nem a belinkelt oldalon olvastam erről csak nagy hirtelen ezt találtam alatámasztani hogy vannak esetek amikor igen is leolvasták az ominózus számot. Belinkelhettem volna a nesöneldzseográfik cikkét is ahol azt a következtetést vonták le hogy sajnos túlságosan kis számú beteget figyeltek meg, ami nem tette lehetővé valós tudományos végkövetkeztetés levonását.

Szóval nem nem volt ilyen eset, cssk nem "elégszer" itt a teljes cikk.

[link]

A kérdezőtől meg bocs hogy el tertünk a kérdéstől.

2021. júl. 2. 09:07
 19/19 SZücsöm ***** válasza:
76%

1. Igazából még aki átél hasonlót az se tudhatja pontosan hogy mit is él át. Attól mert még tapasztalsz egy jelenséget nem biztos hogy meg is ismered/érted. A tudomány (tudományos módszer) van a megismerésért.

2. Nem támasztja alá hogy vannak ilyen esetek max ír egy olyan állítást hogy léteznek. Az állítás bizonyíték nélkül nem alátámasztás. És mint említettem kalotaszegieme.ro nekem nem eléggé hiteles forrás ahhoz hogy komolyan vegyem amit állítanak.

3. Belinkelhetném én is pl: Neil deGrasse Tyson előadását a témáról ahol elmondja hogy ilyen még nem történt továbbá arról beszél hogy tudományos szempontból milyen keveset ér egy "szemtanú" érzékszervei által tapasztalt eseményekről való beszámolója, ha műszerekkel mérhetetlen/rögzíthetetlen a jelenség/állítás.

De nem teszem mert az ő állításai se érnének többet mint nesöneldzseográfik cikke mert míg az 1ik csak egy cikk méghozzá egy olyan "médiumtól" ahol olyan műsorok jelennek meg mint UFO vadászok, a másik pedig egy Asztrofizikus aki személyesen soha nem kutatta a témát és személyes tapasztalata sincs, csak a kutatás tudományos módszertanát ismeri.

4. A linkelt cikket viszont elolvastam és csak megerősíti az előző hsz-emben írtakat mert:

Kell tudni olvasni a sorok között. Ha lett volna értékelhető eredmény akkor nem ilyen sejtelmesen fogalmaztak volna. 1 szóval nem utalnak rá hogy lett volna pozitív eredmény az 1 korházas mérésben.

Az már más hogy olyan óvatosan fogalmazták meg a mondatot hogy bármit beleláthat a cikk olvasója. De belelátni azt hogy volt nem egyenlő azzal mint ha a cikk azt írta volna hogy volt legalább 1 sikeres mérés. ILYET NEM ÍRTAK!

Ami viszont sokkal beszédesebb hogy 2004 es a cikk és azóta már minimum 13 kórházban kutatják a jelenséget.

17 év óta nem kaptunk semmiféle bejelentést a kutatás hihetetlen eredményeiről/sikereiről. És ez valószínűleg azért van mert nincs eredmény amiről be tudnának számolni.

Tehát visszajutunk az előző hsz-em konklúziójához ha VALÓBAN sikeres a kutatás és erről hiteles dokumentációk léteznek miért nem folyik a csapból is?

2021. júl. 2. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!