Ki találkozott már az alvási bénulassal (alvásparalízis) és ki, mit tapasztalt vagy esetleg látott?
Kinyílik a szemem, nem tudok mozdulni, gyakorlatilag azt látom, ami a szobában van, de mivel nem vagyok képes másfelé nézni, csak látom azt ami abban az egy szögben van. Néha "hozzáálmodok" dolgokat, nem volt még semmi extra. Plusz fények, geometriai alakzatok, színek. Olyan 2016 márciusa óta vannak ilyenek, az első para volt, azóta már általában tudom, hogy mi ez, amikor jelentkezik és ha akarok, legtöbbször fel is tudok belőle ébredni.
Általános alsóban néha alva jártam, lehet ennek is van köze a dologhoz.
Nekem is hasonló volt egy ideig. Csak ijesztőbb.
Általában olyan érzés volt hogy képtelen voltam felébredni és kiszakadni az álomból. Miközben szívnyomást éreztem és mintha valami rettenetes félelmi folyadékot termelt volna az agyam.
Úgy sikerült felébrednem hogy szép lassan a kisujjam kezdett el mozogni és aztán magamhoz tértem és feloldott a vázizomzat gátlása.
...
És akkor rájöttem, hogy még mindig egy qrva álomban vagyok és csak megálmodtam a szobát. :S
Azért pár alkalom után sikerült tényleg felébredni. Vagy a franc tudja 😃 lehet még mindig alszom.
...
Ezidőtájt heti 1x szívtam marihuánát és ittam is eléggé. Amióta ezt abbahagytam, megszűnt és évekkel ezelőtt volt az utolsó ilyen. Remélem sose jön vissza.
Ja és ilyenkor nem igazán lehet tudni, hogy nyitva van e a szemed és tényleg látsz, vagy csak álmodod a szobát.
Elvileg paralízis során a szemhéj izmai is gátoltak. Bár ebben nem vagyok biztos.
Első vagyok, igen, ezek is ismerősek. :D Mármint az, hogy nagy erőfeszítések árán megmozdítottam a kéz- vagy lábfejem és akkor mintha összetörtem volna valami üvegbúrát vagy jeget, ami fogva tartott, már tudtam is ébredni. Az álom az álomban is.
Álmodtam egyszer olyat is, hogy felkapcsoltam a lámpát, de nem volt fénye. Erről olvastam is anno, de ez másoknak alvajárás közben jelentkezett, nekem csak szimpla álom volt, nem járkáltam közben. Igazából az alvajárásnál nem is emlékszem az A és B pont közötti útra... sőt, az A-ra sem, csak B-nél felébredtem... a konyhában ülve vagy ilyesmi, de ez már másik téma. :)
Alkoholt 2018 nyara óta nem fogyasztottam, mással meg nem éltem. Piával is csak normális keretek között.
Nekem 1x volt ilyen élményem. Tetejében táborban 8 másik ember mellett... a sikolyomra ébredtek.
Én úgy éreztem mintha este valami megzavart volna, kinyitottam a szemem és láttam a szoba sötét körvonalait. De ugyanakkor azt éreztem, hogy egy alak fölém hajol és közvetlen az arcomba bámul nagyon közelről. Nem volt arcvonása, vagy kivehető szeme, csak egy sötét szilulett. És valahol belül éreztem, hogy ő a megtestesült gonosz. Nem tudom honnan vettem, de így éreztem, és nem tudtam mozogni csak a szememmel tudtam pásztázni a szobát. Viszont tehetetlenségemben sikítottam.
Ja ilyenkor gyakoriak a hallucinációk.
Ez az agy neurotranszmittereinek hála van... lehetnek csak nagyon rossz érzések, de konkrét haluk is.
Pl nálam ilyenek voltak:
Egy piros lámpa a hosszabbítóban átszűrődött egy PET palackon. Mikor felriadtam ez ördögfej alakban jelent meg. Iszonyú para volt 😃 kellett 5 perc mire realiztáltam.
Másik esetben mellettem volt egy fekete melegítőnadrág.
Teljesen olyan formában volt mint egy hatalmas fekete rotweiler.
Még éreztem a szuzogását meg a testmelegét is. Nagyon para volt. Meg is érintettem mire elmúlt a halu 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!