Hogyan ne legyek energiavámpír?
Elég gáz az életem. Főleg a munkahelyek. Folyamatos alázás eddig mindegyiken.Az életem többi része is kudarcos. Szorongok.
Ha a barátnőim kérdezik, hogy mizu, elmondom, viszont nekik nincs ilyen problémájuk, ezért tehetetlenségnek érzik, lehúzza őket... nem panaszkodom, csak ha kérdezik, hogy mik történnek velem, elmondom.. amik történnek rosszak és negatívak, ezért panaszkodásnak érezhetik... sok mindent tettem, de eredménye semminek nem volt... tanácsot nem adtak...ha velem csak rossz történik, ha kérdezik, elmondom, akkor lehúzom őket.. ez nem jó. Hogyan ne legyek energiavámpír? Az utóbbi időben, ha kérdezték is, hogy mik történnek, nem mondtam el, mert sok rossz történt. Vagy meg kéne kíméljem magam tőlük, eltűnni, hogy ne húzzam le őket?
Az energiavámpír élvezi a panaszkodást, veszekedést, feszültségkeltést, és nem fogja vissza magát, ha lehetősége van ilyen helyzeteket teremteni. A te problémád inkább az általad említett szorongás, és kicsit úgy érződik, hogy depresszió, letargia is. Ha erről beszélsz, nem tesz energiavámpírrá, még ha rossz hangulata is lesz azoknak, akiknek mesélsz róla. Természetes dolog, hogy ha valaki nehéz helyzetéről hallanak, valamilyen szinten együtt éreznek az emberek a dologgal. Ez még nem energiavámpírság, nem kell aggódnod, hogy túlzottan, vagy fölöslegesen lehúzod a környezeted.
Ugyanakkor ha szorongsz, már az elég ok, hogy egy szakorvost felkeress vele. Főképp ha van rá esély, hogy depressziód is van(ami ha sok sikertelenség ér, érthető). Ha nem kérsz segítséget a megfelelő szakembertől, a szorongás, és depresszió további problémák forrásává válhat. Nem biztos, hogy így lesz, de nem érdemes megvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!