Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Segítség! Mit tegyek ha a 15...

Segítség! Mit tegyek ha a 15 éves kislányom sátánista akar lenni, már nagyon régóta érdeklik ezek a témák és nem tudok ellene semmit teni mert rám nem hallgat? Római katólikusok vagyunk, templomba is eljarattam amikor kicsi volt!

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 02:01
1 2 3 4
 1/32 gandalfka válasza:
67%
Nem kell aggódni, a fiatalok többsége ebben a korban még sok mindent kipróbál, sok minden akar lenni, de egy idő után megkomolyodnak és próbálnak viszonylag komolyabb témák után érdeklődni. Terelgetni kell és belátásra bírni, hogy az ami után kíváncsiskodik nem teszi jobbá az életét.
2015. aug. 5. 02:17
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Első körben kedves kérdező, ki kell deríteni, hogy mi motiválja az ön lassan végérvényesen is növé érő tinédzser lányát:

A.) Érdeklődés a sátánizmus iránt.

B.) Lázadás a kereszténység ellen.

C.) Figyelem felhívás (vagy cry for help).

D.) Önmaga elfogadtatása egy társasággal vagy egy másik személlyel (esetleg önmagával).

Természetesen ezen esetek keverten is megjelenhetnek.

Tisztázni kell, hogy a lány mit szeretne elérni és miért (kikkel és hogyan), illetve milyen ismerettel rendelkezik és az mennyire fedi le a valóságot.

Érdekelheti az okkultizmus; rajonghat olyan együttes iránt, amely sátánistának van megbélyegezve; lehet nem bírja már tovább a dogmákat és prűdséget vagy otthoni elnyomást; illetve előfordulhat, hogy depressziós vagy más személyiség zavarban szenved.

Nem minden ember köt a sátánizmushoz sötétséget, holtakat, vért, gyűlöletet, de vannak kiugró esetek is, akiket faji gyűlölet, betegség vagy valássi fanatizmus késztethet.

Szóval amit javasolni tudok, hogy mindenféle fenyegetőzés, zsarolás, leértékelés és támadás nélkül beszéljen a kis lányával. Ismerje meg az ő gondolkodását és ossza meg vele, hogy ön mit gondol és miért. El kell fogadni, hogy vannak máshogy gondolkodó emberek, más világnézettel és célokkal.

Ami abszolút jogos öntől, ha félti és nem olyan útra akarja terelni, ahol szakadékba zuhan a gyerek vagy mókuskerékbe.

De a "szerettel" és szavakkal is lehet ölni.

A lényeg, hogy mindig legyen a gyereke a barátja és észérvekkel próbáljon rá hatni, ne veréssel vagy fenyítéssel.

u.i.

A templomban sok hívő morog a kicsi gyerekek miatt.

Isten áldja önöket! És önálló felnőtt nőt faragjon a lányából, akkor is ha gyerekeként szereti és vele szeretne élni mindig!

2015. aug. 5. 02:27
 3/32 anonim válasza:
100%
kezdj el halál metált bömböltetni, hörögve énekelni, horror filmeket nézni, meg erős sminkben fekete ruhában járni, amíg már ez is ciki lesz neki. mert így ezzel nem lázadhat majd a család ellen. meg keress neki valami hobbit, ami cool, de ártalmatlan, és új barátokat találhat. ejtőernyőzés, falmászás, dobolás, boksz, vitorlázás vagy ami érdekli
2015. aug. 5. 02:36
 4/32 anonim ***** válasza:

így van, a hobbi és barátok nagyon fontos egy szép élethez!

Normális esetben a fiziológiai és szociális szükségleteket pedig mindenki ki akarja elégíteni. Csak a prioritás változó a kettő tényező között, na és a mértékek. Illetve az identitás, attitűd, a világról alkotott képünk befolyásol.

u.i. testmozgásra mindenkinek szüksége van, aki megteheti. Nem szabad nyomorogni, görnyedni stb... egészségesen és ízlésesen kell élni.

2015. aug. 5. 03:17
 5/32 anonim ***** válasza:
A célunk minden szempontból a másolás. Ennek sikertelensége okoz külső/belső feszültséget, konfliktust.
2015. aug. 5. 03:39
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nem mindegy, hogy miért, és mennyire. Ha rám akarnák oktrojálni a hitet, meg ilyenek, én is az lennék, meg én is rajzoltam fordított keresztet a falra, meg felírtam, hogy 666, de ugyanúgy nem hiszek ilyenekbe se, és nem vagyok gonosz. :D Meg Marilyn Manson sem az attól, hogy Szikora imádkozik a koncerten résztvevők lelkéért. :D

Persze biztos vannak hívő sátánisták is, vagy magukat annak valló pszichopaták, de szerintem az ritka eset lehet. Még az is lehet, hogy csak szerinted sátánizmus amiről beszélsz. Szerintem lázadj az ellen, hogy lázad az ellen, ami ellen lázad azzal, hogy emós leszel!

2015. aug. 5. 06:03
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
És miért nem választhat önszántából a lányod. Te választhattad, hogy Római katólikus legyél, ellenben a lányod nem? Egyébként a legtöbben kinövik, csak hagyni kell, hogy kibontakozzanak.
2015. aug. 5. 06:40
 8/32 Duenna ***** válasza:
54%
Talán valamiért nem tudja és nem is akarja elfogadni a keresztény hitet, ezért érdeklődik a kereszténységgel teljesen ellentétes téma iránt. El kellene beszélgetni a gyerekkel, és ha valóban más vallás érdekli, akkor a sátánizmus helyett választhatna inkább a tibeti buddhizmust, vagy az indiai hinduizmust, amelyek mégiscsak istenhitet hírdetnek, és nem az ellenkezőjét. A buddhizmus és a hinduizmus nagyon érdekes vallás, és legalább a valóságot tanítja, még a kereszténységnél is hitelesebb istenhitet tanít.
2015. aug. 5. 09:23
 9/32 anonim ***** válasza:
23%

Lehet hogy pont azért akar most sátánista lenni mert egykor erőltettétek nála a keresztény hitet.

Én azért kidomborítanám a sátánizmus negatív oldalát neki. Azt hogy bosszúállásra tanít, és azt szorgalmazza, hogy szándékosan ártsunk másoknak.

2015. aug. 5. 09:43
 10/32 anonim ***** válasza:
42%
Óóó! Nekem is kellett hittanra járnom, meg templomba, de már eljutottam odaáig, hogy lehetőleg nem hiszek, hanem tudok. Szóval nem hiszek képlékeny lényekben, amik pont azért azok, amik, mert nem léteznek. Mert ha már léteznének, akkor csak valami lények lennének, mint bármi más, és nem lehetne hinni bennük. Ettől függetlenül meg van a véleményem Istenről, mint szereplőről, és az negatív, míg mondjuk Sáti pozitív. Annyiféle nézőpont, és verzió, és vallás van már. Nyilván lehet úgy gondolni, hogy az Isten jó, az Ördög rossz oszt jóvan. Majdnem felhoztam fanatikusságként az áldozást, de Istennek is áldoztak. Én egyiknek sem áldozok még Pumuklinak se, de ki mondta, hogy a sátánnak áldozni kell? A horrorfilmeken, és az elmebeteg sátánistákon kívül? Vagy, hogy gyűlölni kell? A történet szerint Isten tudatlanságba akart tartani, akik meg felnyitották a szemünket azok szemét árulók, és ezért már rosszak, gonoszok, meg minden amit csak lehet rájuk mondani, és negatívan tünteti fel őket. Lényeg, hogy miért kéne szerencsétlennek bármilyen vallást választania? Én szeretném, ha a lányod hinne bennem, és magában! :D
2015. aug. 5. 10:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!