Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A szerelmi kötésnél etikátlana...

A szerelmi kötésnél etikátlanabb és aljasabb dolgot nem igen tudok elképzelni, ti, akik művelitek e tudományt, megmagyaráznátok, hogy miért teszitek?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék lehúzni senkit, tisztelettel érdeklődöm. Én 5 évig szenvedtem a kínzó szerelmi bánattól, efféle manipulációhoz mégsem lettem volna képes folyamodni, pontosan azért, mert az igazi szeretet nem köt, hanem enged, nem önző, hanem feltétel nélküli. Persze ezt igen nehéz kieszközölni sajat magunkból is. Arra a Biblia sem tanít, hogy mindezt hogyan... Na de efféle mágiát alkalmazni mindenképp önző dolog. Vélemények? Köszi a válaszokat!

2014. szept. 12. 15:27
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
44%
a szerelmi kötés egy baromság. inkább a jó Istent kérném hogy segítsen és imátkoznék hozzá érte. aztán vagy megadja mert dolgom van az illetővel vagy nem.
2014. szept. 15. 15:54
 22/41 anonim ***** válasza:
31%

Pénzért, mi másért?

Analóg kérdések: Miért hazudik a politikus? Miért adja árúba a testét a prostituált? Miért kereskedik valaki szintetikus kábítószerrel? S fegyverrel? Miért támogatnak nagy országok más országok beli ellenállókat?

2014. szept. 15. 22:46
 23/41 valook válasza:
58%
Kedves kérdező, sajnos én nem hiszek a szerelmi kötés-oldás stb-ben. Én ugy gondolom, hogy itt nem kötésstb van, hanem viselkedés. Bocs. de ha te leszarod a társad és anno valamikor szerettétek egymást, akkor ő annál jobban kötödni fog. Ha elvégez valaki, aki hisz is egy ilyen kötésben, akkor ugy fog a másikkal viselkedni. Ezáltal a másik, akire a " kötést " tették megváltozik. Nézd meg azokat a párokat, ahol pl. veri a férj az asszonyt. Nekem van egy nagyon közeli ismerősöm. Nincs ott semmiféle kötés a férj részéről, mégsem tudjuk rábeszélni a nőt, hogy váljon el. Mert őt "szereti " a férje, csak most éppen "kicsit " felmérgesitette, és ezért verte meg. És mielött bárki azt hinné, hogy egy buta, iskolázatlan nő: egy világcég hazai részén programigazgató, 3 nyelven beszél, stb. Okos, csinos , értelmes. A férj, aki szobafestő mégis elhiteti vele, hogy semmire sem jó, nem ér semmit. Akkor most van kötés? Nincs. Viselkedés van. Velem nem tudnák ezt megtenni, de nekem más az életfelfogásom.Én másképp élek, gondolkodom. Nem vagyunk egyformák. Nincs kötés-nincs oldás, de jól élnek belőle emberek :-)
2014. szept. 16. 11:26
 24/41 A kérdező kommentje:
Koszonom az ertekes velemenyt :-) en abba nem is szerettem volna belemenni, hogy letezik-e kotes vagy sem. Csupan az izgat, h aki szerint letezik, milyen erkolcs viszi ra, hogy ilyen eszkozhoz folyamodjek. Ennyire onzoek az emberek? Nem is biztos, hogy ebben a kategoriaban kellett volna kiirnom a kerdest, ugyanis engem a dolog mogott huzodo lelektan erdekel.
2014. szept. 16. 18:13
 25/41 anonim ***** válasza:
0%
24 Gátlástalan önmaga is, és ahogy a környezetével szemben viselkedik.Bárkin keresztül gyalogol, ha az érdeke azt kívánja pénzért. Ilyenek mind.
2014. szept. 16. 18:26
 26/41 A kérdező kommentje:
Kedves elozo, nem ertem, hogy a penz hogy kerul a kepbe. Az onerdek evidens, az ego szinten. De a penz...?
2014. szept. 17. 02:01
 27/41 anonim ***** válasza:
62%

Tehát, aki házasodik, az egy undorító féreg? Mert az esküvő... Hát a nevében is benne van, eskü, szertartásos fogadalom. A mágia minden követelményét kimeríti. Az egy szerelmi kötés, mi ha szívből jön, akkor egy életre szól.

Az, hogy te a szobádban mit bohóckodsz az megint más. Ráadásul a legtöbb ilyen szerelmi kötés mágia leírás úgy kezdődik, hogy gyújts egy gyertyát, gyújts tüzet.

Aki egy picit is ismeri a valódi mágia történelmét és filozófiáját, az tudja, hogy a tűzet mindig is oldásra, és tisztításra használták. A tüzes szerelmi kötés soha az életben nem fog megvalósulni. Szal senkinek nem kell aggódnia...

2014. szept. 18. 18:05
 28/41 homo ludensz ***** válasza:
69%
Gyújts gyertyát...stb. A gyertyagyújtás csak a rituálé egy darabkája de a gyertya lángja ösztönösen odavonzza a tekintetet,segít összpontosítani.Hogy tüzet tisztításra,oldásra használták arra is de a tűzenergia egyik még látható aspektusa a gyertya lángja. Kiállhatsz a metsző erősen fújó szélbe mert a levegő is tisztít s talán old is. A vízben való bemerítés is lehet megtisztulás de a mágia inkább a tűz,víz, levegő föld energiákat használja. Hogy közben gyertyát vagy rőzsét éget az mint említettem az csak a rituálé egy kis része.
2014. szept. 18. 19:13
 29/41 anonim ***** válasza:
0%
26 Több 100 ezer Ft egy ilyen mutatvány, de nem ritka a milliós fizetés a bosziknak. Szerinted az ilyen libák a saját pénzüket fizetik, vagy amit a pasitól lenyúlnak-konyha pénz gyanánt?
2014. szept. 18. 19:41
 30/41 anonim ***** válasza:
77%

#28, ennél nagyobb közhelyt nem tudtál volna mondani. Összpontosítás a célja? Ne nevettess már, a mágiát magát nem lehet összpontosításn élkül végezni, ha nem tiszta a cél, hogy mit akarsz elérni a mágiával, akkor már tévúton jársz.

Nem a gyertyára kell összpontosítani, hanem a célodra, minden más ettől elveszi a figyelmedet. A tűz egyébként is egy eléggé szar eszköz a pontosításra, mert a tűz élő minőség, az folyamatosan "táncol", mozog. Ráadásul a tűz a fizikai világ egyik legtisztább fényforrása, ha túl sokáig bámulod, akkor belevakulsz, kiég a retinád.

Neem, gyerekek, ha nem értünk a mágiához, akkor inkább ne mondjunk butaságokat. Maradjunk csöndben és inkább ne bolygassunk olyan erőket, amit nem tudunk irányítani. Nem csak hogy irányítani, de érteni sem értjük igazán.

Miaz, hogy a szél is meg a víz is tisztít? Ebből látszik, hogy fogalmad sincs róla, hogy mit beszélsz. A víz sem a levegő nem tud tisztítani. Ezeknek az elemeknek teljesen más funkciójuk van. A legékesebb bizonyíték arra, hogy nem igazán érted a mágia lényegét, hogy itt energiákról beszélünk, az hogy tűz, víz, levegő, föld elemekkel azonosítjuk csupán csak azt jelenti, hogy ezek azok az alap fizikai elemek, amelyek tulajdonságaikban hasonlatosak az energia állapotú tűz víz föld levegőre. De ettől még nem az energia forma fog a fizikaira hasonlítani, itt nem a fizikaiból indulunk ki, hanem az energia állapotból. Nyilván mint fizikai anyag a tűz, víz, levegő, föld hordozza mindegyik elem tulajdonságait még ha valamilyen apró formában is, de ez pontosan azért van, mert minden fizikai elem e négy ősi elemből épül fel még maga a tűz, a víz, levegő és föld is, amelyet mi közvetlenül érzékelünk.

2014. szept. 18. 22:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!