Szkeptikusok! Örülnétek, ha tévednétek?
A kérdés elsősorban szkeptikusoknak szól, de írjon más is kíváncsi vagyok. :)
Úgy értem, hogy igaz lenne az ezoterika. Tegyük fel egyszer csak történne valami, mondjuk olyan asztrológiai együtt állás van, és emiatt visszatérne a mágia a földre.
Tényleg létezne mágia, dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb. Tényleg létezik reinkarnáció, tényleg van élet a halál után. A mitológiai pogány istenek is léteznek, ők földönkívüliek. A rúnáknak tényleg van hatalma. Az evolúció tényleg tévedés, kreáció volt. Atlantisz is létezett.
És még sorolhatnám.
Örülnétek neki?
Ha igen miért? Ha nem miért nem?
(kényes kérdés, ugye? :D)
Kezdem én (bár nem mondanám magamat szkeptikusnak, a lelkem mélyén hinni akarok benne) igen nagyon boldog lennék! Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/
https://www.youtube.com/watch?v=PISG9---t9U
"Ami még nagyon tetszett amúgy a Káosz szerepjáték világa volt. Ingyenesen, legálisan letölthető az alapkönyv is.
Ha gondolod adhatok linkeket. :) "
Azt nem ismerem . Amúgy köszi de már időm sincs játszani, főleg nem egy új szabályrendszert megtanulni :-)
Én azt tudom,h kémikus tudományos munkatárs az apám és még vert is engem gyerekkoromban,h erősen a misztikus világ felé fordultam.
Látod ez a genetika!
Na és felnőttkoromban a "megmagyarázhatatlan" és sorra beteljesülő jóslataim miatt,már megfordult az öreg.
Most már előszeretettel látogatja kifejezetten az angol szellem kastélyokat is.Azonkívül azt hozzá téve,hogy ő nem hisz benne de erről és arról mi a véleményem,kérdez.Vicces.
"Azt nem ismerem . Amúgy köszi de már időm sincs játszani, főleg nem egy új szabályrendszert megtanulni :-)"
Okés :)
Üdv!
Én SOHA DE SOHA NEM ÉLNÉK SZÍVESEN EGY ILYEN VILÁGBAN!
Még maga a gondolat is szörnyű, hogy emberek ekkora hatalommal rendelkezzenek!
Ha jobban belegondolsz, biztosan rájössz milyen szörnyűségekhez és borzalmakhoz vezetne, ha egyesek, vagy akár mindenki varázslóvá válna! A Legeslegelső pillanatokban elszabadulna az anarchia, a világ országai és államai összedőlnének, hiszen a mágiát nem lehet megrendszabályozni, és kordában tartani!
Városnyi méretű kis királyságok jönnének létre ahol a legerősebb varázsló irányítana! A helyzet körülbelül az ókori Görögország városállam harcaihoz lenne hasonló.
Végül pedig még tovább durvulna, hiszen mindig akadna egy erősebb varázsló aki legyűrni a többit. A véres harcok sok-sok éven át zajlanának, és a mágiának köszönhetően nagyobb áldozattokkal járnának. És végül sok-sok év után egy hihetetlenül erős varázsló elfoglalná egy szintén véres háborúban a világot. Megzabolázná a mágia használatát, hogy örök időkre megtarthassa a hatalmát (akármilyen jószívű is legyen egy ember a hatalom végül mindig megrontja! Hiába nemesek kezdetben a céljai!)
Ezután már csak két lehetőség maradna: Vagy az örökkévalóságig uralkodna, vagy megfosztanák a hatalmától és újra egy átmeneti anarchia alakulna ki, amit ha az embereknek marad annyi esze, kiküszöbölnének és akkor egy boldog Harry Potter típusú varázslóvilág jönne létre. Vagy ha az embereknek még-több esze lenne, rájönnének hogyan szüntessék meg a mágiát, és meg is szüntetnék.
Tehát rövidtávon pusztulást és zűrzavart, hosszútávon pedig az ugyanide való visszajutást eredményezné!
Még akkor is ha a Harry Potter típusú világ jönne létre!
Mert ha hiszed-ha nem pár generáció alatt annyira mindennapi lenne a mágia hogy az ember élete újra unalmassá válna.
De ha a kérdés másik részét nézzük, ha tényleg minden lenne (dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb.) akkor egyszerűen az emberek többsége a szörnyek prédájává válna, vagy egy idegen faj a dimenzió-kapun keresztül átdobna egy feketelyukat puszta jó szívből.. :D A szörnyek és az emberek közötti háború csakis kétféle kimenetellel végződhetne: vagy kiirtanak és vagy prédaállattá butítanak -züllesztenek minket a szörnyek vagy mi írtjuk ki őket és akkor el is indul a második verzió! :D
Ne haragudj meg hogy ilyen pesszimista vagyok, de ismerem az embereket és a kicsinyes vágyaikat! HA AZ EMBEREK KEZÉBE MÁGIÁT ADNÁNK, AZ OLYAN LENNE MINTHA EGY KISGYEREK KEZÉBE ADNÁNK PISZTOLYT! ŐRÜLTSÉG!
Hidd el nekem meg kell elégedni ezzel a világgal, ami egyelőre szép, (amíg ki nem tör a 3. vh) és amiben nagyjából nyugodtan és békésen lehet élni! Lehet hogy a kalandos élet és világ nagyon csábító, de tudd, hogy az az életforma amiben és amiként élünk, az eddigi történelem legszebb, legbékésebb, és legkényelmesebb korszaka!
Örülj neki hogy nem a sötét középkorba születtél, ahol lehet hogy lett volna kaland bőven de hidd el, egyik se lett volna ínyedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!