Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szkeptikusok, mi a véleményete...

Szkeptikusok, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Hogyha szerintetek nem létezik gondolat átvitel,stb...Akkor hogyan lehetséges, hogy megpróbáltam éjszaka gondolatot átvinni ismerősöm fejébe, hogy ő azt álomként dolgozza fel és anélkül, hogy bármit meséltem volna, hogy mit kellett volna álmodnia, 100% pontosan leírta azt, amire én gondoltam éjszaka?:)
2013. nov. 21. 06:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy ezt akkor hisszük el, ha hitelt érdemlő vakteszten bizonyítod.

Addig jelenleg nincs többről szó, mint leírtál forrás és bizonyíték nélkül valamit.

2013. nov. 21. 07:10
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Először is diploma kell hozzá, majd tanítanod valamelyik neves egyetemen. Ha van elég pénzed és támogatnak, akkor rengeteg publikációd lehet ezzel kapcsolatban. A hallgatók, akik nálad okosodnak, csak akkor sikerülhet a vizsgájuk, ha a publikációid, könyveid olvasták. A könyveket sem neked kell megírni, hanem nekik, te csak kiadod a saját neveden. Bizonyítéknak - ekkora háttérrel - annyi is elég, ha az asszisztensnőd igazolni tudja, hogy létezik a barátod! Később még tanítani is fogják ezt az egyetemeken és az lesz a hülye, aki nem űgy látja, mit te! Ennyi...
2013. nov. 21. 07:41
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
a 2. leírt mindent!
2013. nov. 21. 07:49
 4/11 anonim ***** válasza:
98%

Arról biztos hallottál, hogy ha kísérletileg akarunk valamit igazolni az egy kicsit bonyolultabb eljárás. Egy mérés nem mérés, többször reprodukálhatónak kell lennie. Ki kell zárni az emberi tényezőt, hiszen azt is mondhatná valaki, előre összebeszéltetek. Definiálni kéne pontosan mikor, mire gondoltál, a barátod mikor, mit, milyen pontossággal tudta "vételezni".

Olyan ez, mint mikor valaki ezt mondja, működik az asztrológia, mert megjósolta a nagymamám lumbágóját. Elhiszem, de száz másik nagymamának meg nem.

2013. nov. 21. 08:19
 5/11 Shai-Hulud ***** válasza:
85%

A hasonló, ellenőrzött körülmények között végzett telepátia kísérletek mindegyikénél kiderült, hogy az alanyok csak a véletlen eloszlásnak megfelelő mennyiségben voltak képesek eltalálni a másik által "átvinni" szándékozott információkat.

A látványos telepatikus szenzációkról pedig rendre kiderült, hogy csalás.

A tudományos elfogadottság legfőbb követelményei, hogy egy esemény

a) jól elkülöníthető eredményt szolgáltasson

b) független szemlélők által követhető legyen

c) véletlen (azaz nem előre megbeszélt) dolgok esetén is működjön

d) leírható, dokumentálható, reprodukálható, azaz BIZONYÍTHATÓ legyen

Nem lehet mit kezdeni olyan eseménnyel, amely nem bizonyítható.

Tudod, messziről jött ember azt mond amit akar....

2013. nov. 21. 09:18
 6/11 anonim ***** válasza:
97%

Semmi sem támasztja alá, hogy valóban az történt, amit mondasz. Ha az történt, akkor pedig semmi sem indokolja, hogy nem véletlen volt. Ha megfelelően ellenőrzött és kontrollált körülmények között meg tudjátok ezt ismételni többször, akkor az már valami.

Kissé gyenge próbálkozás :)

Ignoramus

2013. nov. 21. 09:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig ma telekinézist használva lebegtettem egy tízemeletest, szkeptikuskáim mit léptek?
2013. nov. 21. 10:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsémmel a konyhába voltunk. Söröztünk. Előtte volt a pohár. Arra gondoltam erősen, hogy igyon belőle. És megtörtént! Na ehhez mit szóltok szkeptikusok?
2013. nov. 21. 12:15
 9/11 Shai-Hulud ***** válasza:

Fantasztikus, hogy így rá tudtad kényszeríteni az akaratodat!

És ez állatokkal is működik?

Ha igen erősen arra gondolsz, hogy a kutyád megegye a kaját akkor valóban megeszi?

2013. nov. 21. 12:18
 10/11 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

El tudom képzelni ezt a kísérletet.

- Te, figyelj már, Pál! Nem azt álmodtad éjszaka, hogy poloskoidinvázió volt a Földön? Mert én erre gondoltam, és ha te ezt álmodtad, akkor beletelepátiáztam a fejedbe jól! Na, nem ezt álmodtad? Na?!

- Ööö, de, most hogy mondod!

Viccet félretéve: ahogy leírták előttem többen is: reprodukálhatóság, vakteszt. Addig mindenki azt mond, amit akar, és a véletlen sem zárható ki, sőt, az sem, hogy csak simán ugyanaz foglalkoztat titeket...

2013. nov. 21. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!