Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szkeptikusok! Örülnétek, ha...

Szkeptikusok! Örülnétek, ha tévednétek?

Figyelt kérdés

A kérdés elsősorban szkeptikusoknak szól, de írjon más is kíváncsi vagyok. :)

Úgy értem, hogy igaz lenne az ezoterika. Tegyük fel egyszer csak történne valami, mondjuk olyan asztrológiai együtt állás van, és emiatt visszatérne a mágia a földre.

Tényleg létezne mágia, dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb. Tényleg létezik reinkarnáció, tényleg van élet a halál után. A mitológiai pogány istenek is léteznek, ők földönkívüliek. A rúnáknak tényleg van hatalma. Az evolúció tényleg tévedés, kreáció volt. Atlantisz is létezett.

És még sorolhatnám.

Örülnétek neki?

Ha igen miért? Ha nem miért nem?

(kényes kérdés, ugye? :D)

Kezdem én (bár nem mondanám magamat szkeptikusnak, a lelkem mélyén hinni akarok benne) igen nagyon boldog lennék! Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/

https://www.youtube.com/watch?v=PISG9---t9U

2014. máj. 14. 20:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%

"Ott van jó példának, ugye mikor mentek a bennszülöttekhez, aztán valaki puskát hasznát. Mi lett belőle? Villámló bot... mert nem értették mi folyik ott és rögtön annak tulajdonították, hogy dörgés-villámlás."

mondom én keversz mint a fagyigép, nyáron a strandon.

ne keverd ide az észak amerikai indián kultúrát, mert a villámlóbot elnevezés onnan származik, és nem azoktól a népektől, amiket én írtam.

csak egy kis kiigazítás, mert úgy látom még a suliban nem sok mindent tanultál erről.

a mágia is, egy vallási rendszer, pl a katolikus ceremóniarednszer is egy sor régi mágikus hagyományt vett át, és ezt egybegyúrta a saját elemeivel, és így aki áttért, még az ő hitbeli kifejezőrendszereit(ceremonális eljárások), megtalálta az új hitben.

Szóval így felelőtlenség kijelenteni hogy nem létezett mágia, mert létezett, mint egyfajta vallási kultusz, aminek a helyét most más vallások veszik át.

ha konkrét dolgot akarsz írni, akkor így helyes, nem úgy csúsztatva, ahogy e írtad.

2014. máj. 14. 21:34
 12/30 A kérdező kommentje:

"magad ura lennél és nem az APEH-ba kéne rohangálni mindenféle hülyeségért ."

Igen valami ilyen inditatás miatt tettem fel én is a kérdést!

"Amúgy lefogadom hogy te is szerepjátékoztál régen :-) "

Bizony! Még most is szoktunk a haverokkal (m.a.g.u.s, D&D, Vámpír maszkabál, Mage the asscention stb. a kedvencem a mage :D), csak sajnos nem nagyon van rá idő, már, mert tanulnak, dolgoznak meg párkapcsolataikkal vannak elfoglalva, mint én is. :(

2014. máj. 14. 21:44
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további hasznos válaszokat amúgy. Ment a like!
2014. máj. 14. 21:45
 14/30 anonim ***** válasza:
69%
11. Te próbálod inkább nagyon kimagyaráznia dolgokat... Bár nem tudom mi benne a nehezen felfogható: Inka, maja, indián, mindegy milyen nép, ha vallási, ha törzsi, ha bármilyen indokból csináltak olyan dolgot amire ők azt mondták / hitték, hogy azt mágiával, varázslattal teszik attól még nem azzal tették, csak nem értették, hogy mi történik valójában, ebben nem tudom mi a nehezen érthető dolog. Teszem azt áldoztak, hogy legyen eső, és lett eső, hívhatják ezt mágiának, varázslatnak, hókuszpókusznak, vagy bárminek, de az eső akkor sem amiatt lett, mert ők megcsinálták a szertartásaikat, viszont nem értették, hogy az eső miképp képződik = azt hitték az Ő hatásukra érkezett, de ettől még nem varázsoltak. :D Remélem így már érthető, mert érdekes mód szerintem rajtad kívül mindenkinek egyszerűen felfogható volt. :D
2014. máj. 14. 21:55
 15/30 anonim ***** válasza:
36%

Nem volt, nem térhet vissza. End of story.

Attól, mert valaki hisz valamit, az még nincs úgy --> nem volt mágia.

2014. máj. 14. 22:28
 16/30 anonim ***** válasza:
14%

"Tegyük fel egyszer csak történne valami, mondjuk olyan asztrológiai együtt állás van, és emiatt visszatérne a mágia a földre."

És azt hogyan észlelnénk? A kiválasztottak megkapnák, a többiek meg ott pusztulnának el? Hát ja, sztem a kiválasztottak a szkeptikusok lesznek, nem pedig azok, akik még azt is lejáratják, amiben hisznek.

"Tényleg létezne mágia, dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb. Tényleg létezik reinkarnáció, tényleg van élet a halál után. A mitológiai pogány istenek is léteznek, ők földönkívüliek. A rúnáknak tényleg van hatalma. Az evolúció tényleg tévedés, kreáció volt. Atlantisz is létezett.

És még sorolhatnám."

És ezt honnan tudnánk meg? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy létezik Isten, mert azzal a legnagyobb természetfeletti lény létezését jelentenénk ki, ami mindenre képes. Visszamenni az időbe, dimenziókaput nyitni, és mindent amit felsoroltál. Tehát az Istenhívők olyanban hisznek, ami mindezt képes megtenni, csak nem akarja.

2014. máj. 14. 22:35
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

"Bizony! Még most is szoktunk a haverokkal (m.a.g.u.s, D&D, Vámpír maszkabál, Mage the asscention stb. a kedvencem a mage :D), csak sajnos nem nagyon van rá idő, már, mert tanulnak, dolgoznak meg párkapcsolataikkal vannak elfoglalva, mint én is. :( "

Mi régebben D&D-t játszottuk azon belül a Forgotten Realms világot, de már mi se csináljuk évek óta . Azért jó egy kicsit nosztalgiázni :-)

2014. máj. 14. 22:45
 18/30 anonim ***** válasza:
59%

69%-osnak

"Ott van jó példának, ugye mikor mentek a bennszülöttekhez, aztán valaki puskát hasznát. Mi lett belőle? Villámló bot... mert nem értették mi folyik ott és rögtön annak tulajdonították, hogy dörgés-villámlás"

Szerintem sem létezett mágia.

De mint a Thorban mondják: "Amit ti ma tudománynak hívunk, az nekünk még mágia volt."

A példálózásodból kiindulva, akkor amit varázslatnak hittek őseink, nem lehet hogy egy magasabb rendű technológiai civilizáció látogatása?

- Anglia: A középkorban égi hajósok röpködtek és olykor embereket vittek a fedélzetre. Miután elengedték őket, a nép megakarta őket égetni, mert azt hitték ördögök lettek.

Mik voltak azok a hajók amik az égen lebegnek??

-India: a félig ember-félig isten Gandhari, a Mahabharátában terhes lesz. A gyerek azonban holtan jön a világra. Rishi Vyas isten azt tanácsolja, hogy vágja 100 darabra majd helyezze el őket tégelyekbe. Adjon hozzá ghít (ismeretlen "olaj") és csak 2 év után nyithatta ki az üvegeket. Letelt, 100 gyerek jött létre a mítosz szerint.

Kérdés: nem olyan mint egy klónozás? Ha mese, akkor miért nem csak csettintésre lett meg a 100 gyerek, miért van úgy leírva az egész, mint valami elhagyhatatlan folyamat: a tégelyek, a folyadék, a testből kivájt szövet..

Tudom, hogy nagyon vadul hangzik..és még rengeteg ilyet lehetne írni.

Annyi mindent félreérthettek, hogy az hihetetlen.

Szerintem elgondolkodtató!

George Adamski

2014. máj. 14. 22:55
 19/30 A kérdező kommentje:

"Mi régebben D&D-t játszottuk azon belül a Forgotten Realms világot, de már mi se csináljuk évek óta . Azért jó egy kicsit nosztalgiázni :-)"

Én is kipróbáltam párszor a D&D-t csak Forgotten Realms világát. De azt inkább a Newer Winter Nights-ból ismerem.

Ha van időd amúgy érdemes elolvasni a mage the asscention szerepjáték leírást. Szerintem a legérdekesebb szerepjáték. Annyira jól sikerült, hogy rá is kérdeztem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__5..

A #3 hozzászólással a hangulat ébresztőjét ecsetelem, a játéknak. Szerintem ha létezik mágia akkor valahogy így működhet! :D

Ami még nagyon tetszett amúgy a Káosz szerepjáték világa volt. Ingyenesen, legálisan letölthető az alapkönyv is.

Ha gondolod adhatok linkeket. :)

2014. máj. 14. 22:59
 20/30 anonim ***** válasza:
68%
Hát nem tudom, hogy vagytok vele, de én örülnék egy sárkánynak a szülinapomon soha az életben nem kéne gyufát vennem. :-D
2014. máj. 14. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!