Szkeptikusok! Örülnétek, ha tévednétek?
A kérdés elsősorban szkeptikusoknak szól, de írjon más is kíváncsi vagyok. :)
Úgy értem, hogy igaz lenne az ezoterika. Tegyük fel egyszer csak történne valami, mondjuk olyan asztrológiai együtt állás van, és emiatt visszatérne a mágia a földre.
Tényleg létezne mágia, dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb. Tényleg létezik reinkarnáció, tényleg van élet a halál után. A mitológiai pogány istenek is léteznek, ők földönkívüliek. A rúnáknak tényleg van hatalma. Az evolúció tényleg tévedés, kreáció volt. Atlantisz is létezett.
És még sorolhatnám.
Örülnétek neki?
Ha igen miért? Ha nem miért nem?
(kényes kérdés, ugye? :D)
Kezdem én (bár nem mondanám magamat szkeptikusnak, a lelkem mélyén hinni akarok benne) igen nagyon boldog lennék! Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/
https://www.youtube.com/watch?v=PISG9---t9U
"" Visszatérne " ? Mintha bármikor is lett volna. :D Amúgy nekem tökéletesen megfelel így, ahogy van a világ."
Látszik nem tanultál vallástörténetet.
Maja, azték, inka, babilóni, főnicíai, asszír kultúrában elég nagy szerepe volt a mágiának, és ezek a népek elég sokmindent is elértek, erős, központosított vallási hagyományaik miatt, egységesre formálták az általuk irányított területek lakosságát.
pl a dél és közép-amerikai kultúrákban mindennapos volt az emberáldozat, bizonyos célok elérése érdekében, termékenység, eső, háborús áldozat.
szóval elég értelmetlen amit írtál.
Ne magyarázz félre, mert te ezt írtad először!
"" Visszatérne " ? Mintha bármikor is lett volna."
Erre írtam azt a kis vallástörténeti kiegészítést, ami olvashattál utána.
Most meg már ferdítesz, mert ki igazítottam amit írtál.
Ezeknek a népeknek a kulturikus hagyományrendszerét akkor sem lehet letagadni, és bizony az emberáldozat az egyik legsötétebb mágiafajták közé tartozik, attól függetlenül, hogy mire van áldozat felajánlva.
Szövegértéssel minden okés? Első hozzászólásomban is azt írtam, hogy sose volt. amire te jöttél a kövi hsz. el, amire én írtam, hogy amit az akkori népek mágiának gondoltak az se az volt...
Emberáldozat meg sötét mágia.... persze ezért volt a sok kegyetlenség régen, mert hittek benne, de ez a sok szerencsétlenen nem segít akik az áldozatok lettek...
Ott van jó példának, ugye mikor mentek a bennszülöttekhez, aztán valaki puskát hasznát. Mi lett belőle? Villámló bot... mert nem értették mi folyik ott és rögtön annak tulajdonították, hogy dörgés-villámlás.
"Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/ "
Kérdező, lehet kicsit sok volt a D&D :-) Egyébként én örülnék ha ilyen világ lenne, egész nap járnád a gyönyörű tájakat, akármit megtehetnél, a mágia segítségével más bolygókra és síkokra utazhatnál, istenné válhatnál, dúskálnál az aranyban, a magad ura lennél és nem az APEH-ba kéne rohangálni mindenféle hülyeségért . Amúgy lefogadom hogy te is szerepjátékoztál régen :-)
Üdv, egy zhent lovagnő :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!