Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szkeptikusok! Örülnétek, ha...

Szkeptikusok! Örülnétek, ha tévednétek?

Figyelt kérdés

A kérdés elsősorban szkeptikusoknak szól, de írjon más is kíváncsi vagyok. :)

Úgy értem, hogy igaz lenne az ezoterika. Tegyük fel egyszer csak történne valami, mondjuk olyan asztrológiai együtt állás van, és emiatt visszatérne a mágia a földre.

Tényleg létezne mágia, dimenzió kapuk, sárkányok, pegazusok, sellők, vámpírok, vérfarkasok, csakrák stb. Tényleg létezik reinkarnáció, tényleg van élet a halál után. A mitológiai pogány istenek is léteznek, ők földönkívüliek. A rúnáknak tényleg van hatalma. Az evolúció tényleg tévedés, kreáció volt. Atlantisz is létezett.

És még sorolhatnám.

Örülnétek neki?

Ha igen miért? Ha nem miért nem?

(kényes kérdés, ugye? :D)

Kezdem én (bár nem mondanám magamat szkeptikusnak, a lelkem mélyén hinni akarok benne) igen nagyon boldog lennék! Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/

https://www.youtube.com/watch?v=PISG9---t9U

2014. máj. 14. 20:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
A szkpetikus nem az, aki az emberi megismerés lehetőségeivel kapcsolatban van óvatos állásponton?
2014. máj. 14. 20:45
 2/30 anonim ***** válasza:
71%
szerintem egy sárkány hamarabb harapna ketté minthogy te lovagolj rajta
2014. máj. 14. 20:52
 3/30 A kérdező kommentje:
1# Általában naturalista is aki tudományos szkeptikus. Csak ezt a két szót kevesebben ismerik, ezért tettem fel így a kérdést. Szerintem mindenki tudja milyen filozófiára gondolok ilyenkor.
2014. máj. 14. 20:53
 4/30 anonim ***** válasza:
77%
" Visszatérne " ? Mintha bármikor is lett volna. :D Amúgy nekem tökéletesen megfelel így, ahogy van a világ.
2014. máj. 14. 21:01
 5/30 anonim ***** válasza:
15%

"" Visszatérne " ? Mintha bármikor is lett volna. :D Amúgy nekem tökéletesen megfelel így, ahogy van a világ."

Látszik nem tanultál vallástörténetet.

Maja, azték, inka, babilóni, főnicíai, asszír kultúrában elég nagy szerepe volt a mágiának, és ezek a népek elég sokmindent is elértek, erős, központosított vallási hagyományaik miatt, egységesre formálták az általuk irányított területek lakosságát.

pl a dél és közép-amerikai kultúrákban mindennapos volt az emberáldozat, bizonyos célok elérése érdekében, termékenység, eső, háborús áldozat.

szóval elég értelmetlen amit írtál.

2014. máj. 14. 21:10
 6/30 anonim ***** válasza:
65%
Na meg abba sem árt belegondolni, hogy régen sok mindent amit nem tudtak megmagyarázni mágiának hittek... nem mágia volt akkor se, csak nem értették még sok dolognak a működését.
2014. máj. 14. 21:12
 7/30 anonim ***** válasza:
0%

Ne magyarázz félre, mert te ezt írtad először!

"" Visszatérne " ? Mintha bármikor is lett volna."

Erre írtam azt a kis vallástörténeti kiegészítést, ami olvashattál utána.

Most meg már ferdítesz, mert ki igazítottam amit írtál.

Ezeknek a népeknek a kulturikus hagyományrendszerét akkor sem lehet letagadni, és bizony az emberáldozat az egyik legsötétebb mágiafajták közé tartozik, attól függetlenül, hogy mire van áldozat felajánlva.

2014. máj. 14. 21:16
 8/30 anonim ***** válasza:
65%

Szövegértéssel minden okés? Első hozzászólásomban is azt írtam, hogy sose volt. amire te jöttél a kövi hsz. el, amire én írtam, hogy amit az akkori népek mágiának gondoltak az se az volt...

Emberáldozat meg sötét mágia.... persze ezért volt a sok kegyetlenség régen, mert hittek benne, de ez a sok szerencsétlenen nem segít akik az áldozatok lettek...

Ott van jó példának, ugye mikor mentek a bennszülöttekhez, aztán valaki puskát hasznát. Mi lett belőle? Villámló bot... mert nem értették mi folyik ott és rögtön annak tulajdonították, hogy dörgés-villámlás.

2014. máj. 14. 21:24
 9/30 anonim ***** válasza:
86%
Örülni örülnék, hisz ki a franc ne örülne ha egy teljesen új világ tárulna elénk, amit eddig csak mesékben halhattunk?
2014. máj. 14. 21:32
 10/30 anonim ***** válasza:
62%

"Megtanulnám a mágia művészetét, és beállnék kalandozni egy csapatba, ősi elátkozott sírokat kifosztani, utána sárkányokon lovagolni a vámpírok elől stb. mint egy igazi fantasy szerepjátékba. :/ "

Kérdező, lehet kicsit sok volt a D&D :-) Egyébként én örülnék ha ilyen világ lenne, egész nap járnád a gyönyörű tájakat, akármit megtehetnél, a mágia segítségével más bolygókra és síkokra utazhatnál, istenné válhatnál, dúskálnál az aranyban, a magad ura lennél és nem az APEH-ba kéne rohangálni mindenféle hülyeségért . Amúgy lefogadom hogy te is szerepjátékoztál régen :-)

Üdv, egy zhent lovagnő :-D

2014. máj. 14. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!