Satanistak, ti valoban elhiszitek amit a Spirits of Eridu-ban irnak?
Vettem a faradtsagot es elolvastam nehany irast, (Spiritualis hadviseles, Satani meditaciok, Satani Boszorkanysag)hogy megnezzem, mit is tanitanak, miben is hisznek ezek a magukat satanistanak vallok.
Es kozben leesett az allam, a fulem ketfelel allt, es nem akartam hinni a szememnek attol amit olvastam.
Eloszor is, a magyar forditas csak ugy hemzseg a hibas, pontatlan kifejezesektol.
Amit tartalmaz: egy takolmany, fercmu, feligazsagok, felreertelmezesek, elferditesek es hazugsagok kevereke. Ugyanakkor tartalmaz dolgokat, amelyek valoban ugy vannak.
Egy tizen-,huszon-eves tapasztalatlan fiatal ha elkezd ilyen dolgokban komolyan hinni, negativ szellemi erokkel jatzadozni, akkor belathatatlan bajt zudithat magara.
Hogy milyet ? Megbolondulhattok, a pszichiatrian kothettek ki.
Ugye lattatok mar alacsony IQs, demens, debil, mentalis retardiaval szuletett embereket ? Ok elozo eletukben fekete magiaval foglalkoztak, visszaeltek a szerzett hatalommal, amit a Satantol kaptak, es a karma torvenyenek ertelmeben most igy kell vezekelniuk!!
Hatalmat akartok ? Masok folotti hatalmat ? Megkaphatjatok. De a lelketeket kell erte cserebe adnotok.
A valodi hatalom birtokaban akkor lesztek, ha legyoztetek onmagatokat, a sajat egotokat.
Nem vagyok ellene a vallasnak, ezoterianak sem okkultizmusnak. Tanuljatok, erdeklodjetek, higyjetek valamiben.
Csak annyit akartam mondani, tanacsolni, hogy inkabb pozitiv iranyba kotelezzetek el magatokat, csak tiszta forrasbol meritsetek.
Vannak néha hasznos információk az oldalon, de tele van hülyeségekkel, és önellentmondásokkal. Nem igazán rajongok érte.
Egy "Sátánista"
Nagyon unom már, hogy GYIK-en tesznek fel állandóan kérdést, a válaszok alatt meg összehordja a legkevésbé sem hozzáértő szemét válaszokat a szél:
Kérdező:
Először is nem "hiszünk" dolgokban. Keresztény értelemben semmilyen esetben sem. Ha az alapvető szövegértési készség megvan, utána ha legalább az alapvető fogalmakkal tisztában vagy az adott témában, utána esetleg lehet kritikus kérdéseket feltenni, addig fröcsögésnek is alig minősülnek az ehhez hasonló hozzászólások.
A kifejtett, érvekkel alátámasztott vélemény amúgy tényleg ennyire idegen? Egy állításodat se fejtetted ki.
"negatív erő" Mégis mi számodra negatív?
Úgy érted "gonosz"? "Rossz" "Sötét?"
Ha úgy gondolod igen, akkor majd gondold ezt végig egy forró nyári napon, mikor a Nap perzselő sütése elől a hűs árnyékban húzod meg magad, vagyis a "sötétben", "negatívban".
Abszolút relatív, hogy mi a jó és rossz.
Ha nem lenne "negatív" akkor pozitív se létezne. Semmi sem létezik viszonyítási alap nélkül.
"Hogy milyet ? Megbolondulhattok, a pszichiatrian kothettek ki."
Ezt is gyönyörűen kibontottad és alátámasztottad, szegénységi bizonyítvány jeles, leülhetsz.
Mi pont nem fogjuk így végezni, mivel a természet törvényei szerint élük. Kifejezzük az érzelmeinket és irányítás alatt tartjuk, amíg mások elfojtják magukban a természetes emócióikat és ösztöneiket. Nézz utána, hogy melyiket tartja egészségesnek a pszihológia. Ha az utóbbit, akkor tartsd vissza a székleted és a vizeleted, meglátod milyen jót tesz neked.
Karma? Tényleg? Te tisztába vagy vele, hogy minden egyes lélegzetvételnél megszámlálhatatlan mennyiségű mikroorganizmust pusztítasz el azért, hogy fenntarthasd magad? Ejnye, nem lesz így túl fényes a karmád, inkább tartsd meg a levegőt más "bűnösöknek".
Nem létezik egyenlőség, az Univerzum hierarchikus, nézz csak körül. Aki erősebb, az dominálja a másikat minden értelemben. Ennek ez a rendje. Persze könnyebb hisztérikus vergődések közepette azt visítani, hogy mindenki egyenlő, ahelyett, hogy inkább tenne az ember, hogy több legyen.
Ha tudnád, hogy mi a lélek, akkor azt is tudnád, hogy nem "eladható" Ez nonszensz. Fényesen mutatja mennyire hozzá nemértő vagy ehhez.
Ha a természet törvényei neked nem tiszta forrás, akkor mi számít annak?
A lyézusi Reiki?
Senkire sem erőltetjük rá a nézeteinket, senkinek sem "kell" csatlakozni hozzánk.
Semmit nem kell elhinni, hanem gyakorlatba ki kell próbálni a gyakorlatokat és az elveket, amíg ez nincs meg nem értem milyen alapon kritizáljátok a tartalmat? (Helyesírást és többi külsőséget megértem)
Szeretnék megkérni minden érdeklődőt, vagy kritizálót, hogy ne ide írjanak, hanem az oldalra és minden kérdésre kapnak udvarias, részletesen kifejtett választ, a GYIK-ből enyhén szólva elegünk van.
A kovetkezo idezetek errol az oldalrol vannak:
"...idő előtt nem szabad törekedni pszichikus képességekre. Belegondoltál már abba, hogy mi van, ha mégis erre törekszik valaki? Megőrül? Bezárják valami intézetbe néhány évtizedre? Ilyen egyszerűen meg lehet úszni? Egyáltalán nem, mert a lejtőn nincs megállás.
Nemcsak nyugati „ezoterikus” iskolák, de keleti irányzatok is erősítik ezt a vonalat, minden, ami a személyiség fejlesztésére fókuszál, miközben elfeledkeznek az Én-ről, vagy éppen gyengítik is annak kontrollját. Blavatskyné egyszer elmagyarázta tanítványainak, hogy a legjobb dolog, ami egy ilyen irányzattal (megnevezve egy konkrét jógaiskolát) foglalkozó teozófussal történhet az, hogy ha valami hirtelen balesetben vagy betegségben meghal, hogy ne legyen ideje tovább rombolni az Én kontrollját a személyiség felett.
Az Én ugyanis az élő lelkiismeret, és törekszik az egység, a testvériség felé rángatni a személyiséget, vagyis kifejezetten akadályozza azt annak saját céljai, vágyai, törekvései megvalósításában. Ezért logikus döntés lehet a hatalomvágytól és önmaga nagyságától elszállt személyiségnek – ne feledjük, közben már kiváló fekete mágus – hogy megszabadul a gátjától. Vagyis nagyon is határozott, szándékos döntés történik.
Miért írtam ezt le? Mert ebből bárki lefordíthat önmaga számára egy életstratégiát: Arra akar-e törekedni, hogy személyiségét halhatatlan lelke, Én-je szolgálatába állítsa, hogy ura és instruktora ez a lélek legyen-e, vagy pedig nem foglalkozva a lélekkel, személyisége képességeit gyarapítsa minden határon túl. Vagyis el kell dönteni, hogy melyik utat akarjuk követni, melyik ösvényt akarjuk bejárni."
"Ahol azonban az Én mind értelemben, mind akaratban anélkül erős, hogy ugyanakkor önzetlenségben és szeretetben növekedne, ahogyan növekszik, saját elkülönült központja körül húzódik össze, ahelyett, hogy kiterjedne, és így az önzés falát építi maga köré.
Fejlődő képességeit önmaga számára használja, a mások számára helyett. Ilyen esetekben felmerül az a lehetőség – amit a világ nagyon sok szentírása is megemlít –, hogy az Én tudatosan ellenszegül a „jó törvénynek”, és szándékosan a fejlődés ellen harcol. Ekkor magában a kauzális testben is megjelennek a sötét színárnyalatok, amelyeket az összehúzódás eredményez, és elveszti azt a kápráztató ragyogását, ami a jellemző tulajdonsága. Ilyen sérülést nem hozhat létre kevéssé fejlett Én sem átlagos szenvedélybeli, sem mentális hibákkal.
Az ilyen széleskörű károsodás létrehozásához az Én-nek nagyon fejlettnek kell lennie, és energiáinak már fel kellett ébrednie a mentális síkon. Ez az oka annak, hogy a nagyravágyás, a büszkeség és az önző célokra használt értelmi képességek sokkal veszélyesebbek és szörnyű hatásúak, mint az alsóbb természet kézzelfoghatóbb hibái. Ezért a „farizeus” sokszor messzebb van az „Isten országától”, mint a „vámszedő és bűnös”.
E vonal mentén fejlődik ki a „fekete mágus”, az az ember, aki legyőzi a szenvedélyeket és vágyakat, kifejleszti az akaraterőt és az elme magasabb képességeit, de nem azért, hogy az egész fejlődés érdekében ajánlja fel azokat, hanem amit csak tud, mindent magának szerezzen meg, hogy megtartson, nem pedig megosszon. Az ilyen emberek arra törekednek, hogy fenntartsák az elkülönülést az egység ellenében, hogy visszatartsák a fejlődést annak meggyorsítása helyett.
Diszharmonikusan rezegnek az egésszel szemben harmónia helyett, és az a veszély fenyegeti őket, hogy az Én maga szétszakad, ami azt jelenti, hogy elvész a fejlődés minden gyümölcse."
Forras:
Ha szerinted a Blavatsky féle (másolt/lopott) írások megegyeznek a primordiális keleti bölcselettel, akkor nagyon nagyot tévedsz.
A nyugati miszticizmus ugyanúgy meg lett fertőzve, mint a keleti.
A különbség csupán annyi, hogy a Nyugatit a zsidó-kereszténység, a közel keletit a judeo-iszlám, távol keleten a buddhizmus, hinduizmus és a párjai okozták a torzítást. A teozófia gyakorlatilag a new age mozgalom gyökerét képzi. Namármost a new age nem más, csupán kereszténység, egy kis extra metafizikai/pszeudo spirituális hasmenéssel. Ugyanaz a kettő belső lényege.
Lehetseges, hogy igaz amit irsz, ezen nem vitatkozom,
mert lenyegtelen. Az eredeti promordialis keleti bolcselet irasait hol olvashatnam ? A satanizmus mennyit tartalmaz a keresztenyseg tanitasaibol ?
Zoboleh, ugy tunik, komolyan foglalkozol a satanizmus tanaival, ezert kerdeznek valamit toled.
Ezzel az allitassal egyetertesz ?
'Az emberi ego, amig nincs felismerve es az En/Onvalo uralma ala hajtva, a satant jelkepezi, a rossz principumat.'
Vagyis, a satanistak lenyegeben az ego(izmus) hivei ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!