Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szkeptikusok erről mit gondoltok?

Szkeptikusok erről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Ha megnézed a nagy Sámánokat,Táltosokat,Tibeti Buddhistákat, egésznap meditáló Shaolin kung-fusokat,Bölcs tudósokat,ezotvseket az Enigma műsorának duci műsorvezetőnőjét, egyszerűen mindenki ugyanazt mondja az élet értelméről keletkezéséről : Isten öröktől fogva van, Ő termemtett mindenkit, a lélek halhatatlan és mind egy egész részei vagyunk, ezért nem szabad bántani senkit pl sátánistáknak sem. Mi vonzuk be a sorsot, azt kapjuk amit adunk.

Nem gondoljátok, hogy ha mindenki ezt mondja. Minden szent, bölcs ember, akkor nem tévedhet mindenki alapon igazuk lehet ?

2013. aug. 14. 20:33
1 2 3
 21/26 Antimod ***** válasza:

Mindegy, hogy vallásnak, filozófiának vagy életszemléletnek nevezzük. Mindegy, milyen köntösbe öltöztetjük.

Én is ezt látom, kérdező. A vallásoknak / stb. egyetemes üzenete van.

2013. aug. 15. 09:30
 22/26 anonim ***** válasza:
Hát igen, van akinek meg mindenről a p.na jut az eszébe.
2013. aug. 15. 10:45
 23/26 anonim ***** válasza:
Miért is te kis rovar?
2013. aug. 15. 13:21
 24/26 anonim ***** válasza:
Valakinél elpattant a mérhetetlen spirituális bölcsesség öröktől való, de igen vékony pókfonala.
2013. aug. 15. 15:13
 25/26 anonim válasza:
62%

Tyű! :) Végigolvasva ezt a "hinni, vagy nem hinni, ez itt a kérdés" vitát lehet röhögni néha.

Akkor most már én is lereagálom a dolgokat:

Többször elhangzott, hogy "emberi ésszel felfogni".

Rendben. Hozzáteszem, hogy én vallásos vagyok, de még így is van egyszerű magyarázat. A tudósok (nem a bölcsek, meg a gondolkodók meg ezek a vénségek, hanem a fizikusok, kémikusok, biológusok, csillagászok, stb.) már rég bebizonyították, hogy a Földünk bizony az ősrobbanással keletkezett. Az előtte lévő üresség sem volt üres. Mindig volt kő, meg kosz az űrben. Már 99^99 * 999 billió éve is megvolt az amit "ürességnek", "semminek" nevezünk. Ennek nem kellett megalakulnia, mert a semminek nem kell keletkeznie.

Vallási részen meg. Rendben. Akkor a hívők magyarázzák el, hogy mirt pont az ő vallásuk valós. A keresztények azt mondják van egy isten nevezetű hapsi. Rendben. Isten hogy lett?...az ateisták azt mondják nincs isten. ebben nincs kivetni való...a buddhisták azt mondják a teljes megvilágosodással eljuthatunk a Nirvánába. ezt mondta valaki aki tanúkkal együtt ott járt?...a scientológiát inkább hagyjuk...a hinduizmus azt mondja reinkarnáció van. találkoztak valakivel aki reinkarnálódva volt?...a shintoisták számtalan istensget tulajdonítanak maguknak, illetve hogy itt-ott laknak az istenek...megtalálták ezeket a helyeket?...

Azt hiszem ennyi. A "nem tévedhet mindenki" dolog elég nagy hülyeség. Tessék itt van pldának amit írtam. "nem tvedhet mindenki". A dolgok mgis ellentmondóak...rengetegen azt mondják egy isten van, rengetegen azt mondják több isten van, rengetegen azt mondják nincs isten. Most akkor ki az aki téved?

2013. aug. 16. 14:04
 26/26 anonim ***** válasza:

Ha a még a Duci műsorvezető lányka is ugyanazt mondja, lehet benne valami. Én nem vagyok vallásos, de ateistának sem tartom magam. Azt vallom, az élet értelmét még nem ismerjük - már ha van. Miért gondoljuk, hogy kell lennie értelmének? Miért hisszük, hogy ha van, ahhoz nekünk közünk van és megismerhetjük? Miért hisszük, hogy az ember a teremtés csúcsa? Könnyen lehet, hogy a valóság általunk ismert része, csak egy szelet valaminek. A vallások adnak egyféle magyarázatot, de ez hit, amint a neve mutatja, s nem bizonyosság. Valójában ők is sötétben tapogatóznak. Ha van pokol, tele lehet papokkal.

"Isten öröktől fogva van". Jópofa mondat. Ebből csak azt kellene tisztázni, mi az az Isten, van - e, lehet - e, mi az az öröktől fogva, van - e idő, mi az idő, mi az a "van", vagyis mi a létezés.

2013. aug. 19. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!