Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Szkeptikusok erről mit gondoltok?

Szkeptikusok erről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Ha megnézed a nagy Sámánokat,Táltosokat,Tibeti Buddhistákat, egésznap meditáló Shaolin kung-fusokat,Bölcs tudósokat,ezotvseket az Enigma műsorának duci műsorvezetőnőjét, egyszerűen mindenki ugyanazt mondja az élet értelméről keletkezéséről : Isten öröktől fogva van, Ő termemtett mindenkit, a lélek halhatatlan és mind egy egész részei vagyunk, ezért nem szabad bántani senkit pl sátánistáknak sem. Mi vonzuk be a sorsot, azt kapjuk amit adunk.

Nem gondoljátok, hogy ha mindenki ezt mondja. Minden szent, bölcs ember, akkor nem tévedhet mindenki alapon igazuk lehet ?

2013. aug. 14. 20:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Miért mi a te véleményed, vagy csak félsz belegondolni az egészbe és otthagyod. Én legalább megpróbáltam valami választ adni arra hogy keletkezett minden. De te gondolkodni sem akarsz rajta.
2013. aug. 14. 21:05
 12/26 anonim ***** válasza:
8%
Dániel, szerintem épp hogy az menekül a vallásba, aki fél a megmagyarázhatatlantól. Hiszen ott nem kell semmin agyalnia, nem kell kutatnia, vay gondolkoznia a világ működésén, hanem egyszerűen mond valamit és annyi az úgy van és kész. Az sem szükségszerű, hogy egy magasabb rendű lény hozta létre az univerzumot, mert akkor ilyen elven őt is létre kellett valaminek hoznia, és azt is, és azt is...
2013. aug. 14. 21:07
 13/26 anonim válasza:
51%
1 es vagyok ha már személyeskedünk:Dániel nem szeretnék sok időt áldozni a válaszra és túl messze sem menni a vallási kultúrában ezért kis hazánkban vezető katolikus egyház alapjairól tennék említést:a mai kiváló marketinggel biblia néven futó olvasmány tartalmát a niceai zsinat állította össze pl milyenek legyenek a szertartások,hogyan nézzen ki egy keresztelő,stb stb,és itt dőlt el hogy ember legyen e Jézus vagy isten?halandó vagy ember...na pajtás mielőtt gyávaságról és tudatlanságról okoskodsz olvass utána dolgoknak ok,jártál háborúban faszikám?nem?ott megtudnád hogy van e isten...hanyagoljál kisgyerek
2013. aug. 14. 21:07
 14/26 anonim ***** válasza:
Én sosem mondtam, hogy nem gondolkodtam el rajta, csak én olyasmit tartok valószínűnek, amit alapoztak is valamire.Azt képzelni, hogy mindent valami istenség csak úgy pikk-pakk megteremtett, a legegyszerűbb és a legkevesebb gondolkodást igénylő dolog.A valódi megértéshez ennél kicsit több szükségeltetik.
2013. aug. 14. 21:09
 15/26 anonim ***** válasza:
És te? Ha igen tiszteletem, de ez nem változtat semmin. Egyépként hiába magyaráznám el azt a többszáz dolgot ami most a fejemben van mert hiábavaló lenne. Lehet hogy te vagy a szűklátású mert nem hiszel, lehet hogy én mert igen, de ez semmit sem változtat azon az igazságon, hogy minden ember véleményét se én se te nem tudod.megváltoztatni. Úgyhogy felesleges itt példálóznod a háborúval. Azok az embetek akik meghaltak benne más.emberek hülyesége miatt haltak meg és ehhez semmi köze Istenhez. Úgy volt elrendelve, hogy meg kell halniuk. És habár nehéz elfogadni, de ennyi és kész.
2013. aug. 14. 21:16
 16/26 anonim ***** válasza:
És én nem mondtam azt, hogy teljesen megmagyarázhatatlan. Azt mondam, hogy emberi ésszel nem. De felesleges ezen vitatkozni ha úgyse a mi dolgunk ennek a megfejtése. De az én véleményem nem változik. És Istent nem úgy kell elképzelni, hogy minden embert megment, hanem úgy, hogy mindennek ami történik van értelme.
2013. aug. 14. 21:23
 17/26 anonim ***** válasza:
74%
"Emberi ésszel" 200 éve még a villamosságot sem lehetett megmagyarázni, azt mégse isten pörgeti a biteket a laptopodban.
2013. aug. 14. 21:24
 18/26 anonim ***** válasza:
Akkor tudjátok mit teljesen mindegy. H.a titeket nem tudlak meggyőzni akkor legyen elég annyi, hogy teljesen mindegy, hogy mitől de a világ működik és ennek így kell lennie. Akár ettől akár attól. Én itt befejeztem úgyhogy pls ne írjatok nekem tőbbet van más dolgom is.
2013. aug. 14. 21:43
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó:

Meginni az esti kakaót?Aztán meg ne hűljél este,mert már hidegek jönnek!Kérd meg anyut hogy jól takarjon be,és hogy vastag takaróval ám!

Egyébként kérdező:Nagyjából 20X annyi ateista és agnosztikus tudós van mint vallásos.Szóval ezen az alapon nekik van igazuk.

De ha fordítva lenne,akkor is tökmindegy lenne,mert a világ nem a mi szavatatunkra lesz valamilyen.Ha a Földön csak egy ember mondaná azt hogy az atom a kémiai módszerekkel tovább már nem bontható anyag,akkor neki lenne igaza nem a másik hétmilliárd embernek akik szerint nem.

Már ebből a tekintélyelvű látásmódodból látszik hogy annyi közöd van a témához mint a polcomon lévő német-magyar szótáramnak,a bolsevik forradalomhoz...

2013. aug. 14. 23:13
 20/26 anonim ***** válasza:
84%
Ja, meg az ezo tvsek azt is mondják, hogy hívd a (06) 1-225-41-41-es emelt díjas számot! Őket semmiképp nem nevezném bölcsnek. Amúgy a többivel egyet értek, mármint, hogy magunknak vonzzuk be a sorsot és azt kapunk, amit adunk. Sokkal hihetőbb számomra, mint hogy valami szakállas öregember irányít a felhők közül!
2013. aug. 15. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!