Te átládod az élet értelmét? Szkeptikusok, mikor ébredtek fel?
Én érzem, napi szinten a megvilágosodást, azt hogy a materializmus a lélek pótlása akar lenni, de erre nem képes, az hogy a vágyaink és félelmeink rabjai vagyunk te is és amíg nem fogadod el, hogy mindannyian egy közös Isten részei vagyunk, akivel a kapcsolatot ápólni kell mint a szeretteiddel, akár ima akár beszélgetés által, addig ennek a fizikai világ rabja maradsz !
Egy kis olvasni való [link]
Felmerül a kérdésem, mi szerint ; Miért nem érzi ezt minden egészséges ember a lelkével? Minden megvilágosodott Jógi ezt vallja, Te miért nem? Mikor ébredsz rá(ateista,materialista) hogy a hús és vér fizikai börtönében fogsz addig sínylődni, még ezt el nem fogadod?
Mit érdekel téged, hogy más miben hisz?
Te abban hiszel amiben akarsz, még ha baromság is.
"Miért nem érzi ezt minden egészséges ember a lelkével? "
Mert nem mindenki egészséges.És akinek a lelke "beteg", az nem érzi ezt.
"Minden megvilágosodott Jógi ezt vallja, Te miért nem?"
Kevés a megvilágosodott jógi.De amúgy nem csak jógik vallják ezt.
" Mikor ébredsz rá(ateista,materialista) hogy a hús és vér fizikai börtönében fogsz addig sínylődni,"
Nem is akarnak ráébredni, mert nekik jó így.
Csak most vetem észre,hogy a megvilágosodás is kérdés. Ezzel a kérdéssel az a baj,talán minden embernek,hogy úgy néz a kérdésre,mint malacka a toronyórára."Hú,de magas kérdés. Hú,de nehéz kérdés." Pedig nem kéne így gondolni. Persze minden kérdés nehéz amíg nem tudjuk rá a pontos,biztos választ.
Jó,ha előre bejelentem,a megvilágosodás akkor történik,és úgy,ha sokáig "gyötör" egy kérdés - néha évek,akármernnyi is lehet - egyszercsak megjön rá a válasz - mintegy magától - talán épp akkor,mikor nem is gondolsz rá,vagy újra elővesz a kérdés téged - jól írtam és jól olvasod - és akkor kapod meg a választ. Ebben a pillanatban megdöbbensz: "Mennyit gyötrődtem rajta... S most milyen világos,szinte magától."Lehet,hogy így éled meg a megvilágosodást,de másképp is történhet,pl.: egy Ahá! élményben.
Ez mindig válasz arra a kérdésre,ami miatt valaki hosszabb ideje gyötrődik. Akivel történik,csodálatos érzésben,élményben van része, Kár,hogy az érzet elmúlik,de a magyarázat örökre a tied. Senki nem veheti el tőled. Még egy Szofoklész sem. Hiába olyan kiváló szónok. Mert ez alanyi,mert ezt te kaptad. Ez a tied.
Persze megoszthatod másokkal,de akinek adod,nem lesz annyira az övé.mint amennyire a tied.
Itt valaki nagyon szeretett volna lehurrogni engem,mert valahol a választ ÁLDÁS c. írásomra hivatkozással adtam. Írta,hogy saját írásom reklámozom,és pénzszerzésre használom ezt a helyet. Hazugság mind a kettő. (Gyanúm szerint egy anyagelvű tette,mert nem tetszik neki,hogy a másik oldalon vagyok.)
Válaszoltam: Sokan úgy adnak választ a kérdésre,hogy www. és stb. Ezt látva merészeltem hivatkozni saját írásomra. Mért írjam le mégegyszer,mikor a neten van.
Nekem így - amegvilágosodás útján -bizonyította Isten,hogy Ő valóban van. S aki így kapja az ismeretet,annak aztán jöhet akármilyen materialista vizilófus (filozófus). Erőlködése hiábavaló,mert akit meggyőzni akar,annak ismerete magától a Szentlélektől van.
Miért is! jó a megvilágosodás? Mert nemcsak tudás,hanem az igazság ismerete is.
Jézus mondta: "Ha ti megtartjátok az én igémet,valóban tanítványaim vagytok: megismeritek az igazságot,és az igazság megszabadít titeket."
Van tehát az ember életének értelme,mert (ilyen,vagy más módon) a szükséges ismerethez jut.
Olvastam valahol: "Az itt szerzett tudás,ismeret "odaát is javunkra lesz majd"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!