Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi a különbség a rendes...

Mi a különbség a rendes sátánista és a spirituális sátánista között?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 12:01
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Fátum, természetesen nem rád utaltam, hanem az ócsárolókra, divatmajmozókra, gótozokra stb.

A kíváncsiságot, és a megkérdőjelezést az egyik legbecsesebb emberi erénynek tartjuk, mivel a szellemi fejlődésnek ez a motorja. Nem véletlen, hogy Platón is ebből eredezteti a filozófiát.

És igen, rengeteg vallási irányzat van, így az emberek bizalmatlanná váltak, ami teljesen érthető.

Az életbe én is kerülöm ezt a megnevezést az atrocitások elkerülése végett, de az internet biztonságában fontosnak tartom, hogy teret nyerjünk ezen a néven. Azért felszínes a Sátánizmus megnevezés, mert felszínessé tették, ez az a fogalom torzítás amiről már írtam. Normális esetben még a "spirituális" prefixum is elhagyható lenne, mivel számomra ezt már a Sátánizmus magába foglalja.

Gyakran felborzolja a kedélyeket, gyakran ez pont a malmunkra hajtja a vizet, úgyhogy én személyesen -ha van lehetőségem nem kerülöm ezt a jelzőt. Ha a természetes, és céltudatos életmód alatt mások azt értik, hogy állatokat meg gyerekeket áldozok, és temetőket gyalázok meg fekete sminkben, az őket és az efféle torz elképzelések alkotóit minősíti. Ennek ellenére igyekszem a félreértéseket tisztázni.

2013. máj. 13. 14:02
 32/42 anonim válasza:

Zoboleh vannak dolgok amiket még mindig nem értek. Leginkább a blogból szemezgetett infómorzsákkal, ha nem veszed sértésnek feltennék pár kérdést - vedd figyelembe semlegesen állok a témához, bármit amit írsz majd megfontolva olvasom és nem beléd kötni szándékozom. Na szóval:

- emlékeim szerint a spirtuális sátánizmus elméleteit ti egy külföldi honlapból vettétek át és fordítottátok le - 100%-ig követitek az ott leírtakat vagy korrigáltok/ hozzáteszitek a saját meglátásokat?

- vannak e találkozók ahol a spirtuális sátánizmust követők találkoznak és tapasztalatokat cserélnek egymással? Illetve mennyire befolyásolnak a mindennapi életben?

- a szertartásokkal kapcsolatban: habár ti a megidézett entitásokat isteneknek állítjátok be, de hogy bizonyítjátok hogy ez -teszem azt mondjuk- nem egy az ember elméjét 'programozó' elmetrükk /tudatmódosító szer eredménye?

Nagyjából most ennyi kérdés jutott eszembe amire kíváncsi vagyok te hogyan viszonyulsz.

2013. máj. 13. 16:41
 33/42 anonim ***** válasza:

Ahogy írtam a megkérdőjelezés erény a szememben, ezt soha nem fogom semmilyen sértésnek venni, csak a primitív ócsárolkodást.

A Joy of Satan a fő irányadó, de itt nincsenek dogmák.

A JOS csak segítséget nyújt, és mindenki a saját individuális útján indul el, nemzetközi szinten a JOS köré szerveződve segítjük egymást azzal, hogy tapasztalatainkat megosztjuk egymással. Az információk folyamatosan frissülnek, ahogy egyre több tudást szerzünk. Egy folyamatosan fejlődő valamiről van szó, mivel ez a vallás - mint a pogány kultuszok nem csak egy metafizikai rendszert, hanem tudományt, művészetet, államelméletet stb mind magukba foglalják. A fordításokba nem írjuk bele a mi véleményünket, de hozzácsatoljuk a meglátásainkat, tapasztalatainkat amellett, hogy a leírásokba benne van, hogy indivídumfüggő az, hogy pl egy gyakorlat során mit mennyire intenzíven milyen gyorsan tapasztal.

Találkozók egyenlőre nincsenek, még nem alakult ki az a nagyon szoros magyar mag, amire építeni lehet, idővel eljön ennek az ideje.

Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon erős befolyással van az életemre a Sátánizmus (ha ezt kérdezted) Teljesen megváltoztam, és egyszerűen minden téren sikereket érek el, folyamatosan fejlődök minden szinten. Boldog vagyok, és egyre szabadabb, egyre nagyobb a felelősségem.(ami számomra örömteli érzés) A családommal nagyon elmélyült és szoros kapcsolat alakult ki, ami persze természetes lenne, de ma egyáltalán nem az.

A tudatmódosító szerek használatát elvetjük. Nem csak az illegalitásuk miatt (betartjuk a törvényeket) hanem a káros hatásuk miatt is. Mi értelme lenne drogot használni olyannak, aki spirituálisan fejlődik? Az olyan mintha egy testépítő kioperálná az izmait.

A szertartások során viszont rendkívül intenzív tapasztalatokat szerzünk, amit nem lehet mihez hasonlítani.

Ezeket hiába írom le egy kívülállónak, amíg nem tapasztalja meg, nem értheti, és nem is teljes értékű információ a magyarázat, ha valamit empirikusan kell megismerni.

2013. máj. 13. 21:02
 34/42 anonim válasza:

Művészet és államelmélet alatt mit kell érteni sátánizmuson belül?

Am köszönöm hogy időt szántál a válaszra. Az előző válaszomban feltett három kérdést azért tettem fel mert szeretném megérteni mi rejlik a sok "new age" támadás mögött + mik a legfőbb ellentétek a kér irányzat között.

Ami még eszembe jutott hogy elvileg a nácik is a pogány hitvallásra alapozták ideológiájukat, és külön államelméletet alkottak ami az általuk vizualizált jövőképre koncentrálódott. Valami véleményt ide tudsz csatolni hogy spirtuális sátánizmus miben alapoz másképpen a pogány világszemléletre?

2013. máj. 14. 16:55
 35/42 anonim ***** válasza:

A természet törvényeire, csakis tényekre alapozó állami berendezkedést értem ez alatt. Művészetre ez szintén igaz, a leggyönyörűbb alkotások (legyen az festmény vagy szobor, épület, zene) mind tartalmazzák a természetre jellemző arany arányosságot. Da Vinci ezt nagyon frappánsa és egyszerűen megfogalmazta: A művészet a természet utánzása.

Ha az államelmélet részletesebben érdekel, akkor írj üzenetet, nem fogom ide kiírni tudatlanoknak, hogy felfújják, és drámát csináljanak belőle. Ha meg nagyon érdekel valakit, akkor úgyis rájön, ha olvas az oldalon.

2013. máj. 14. 23:55
 36/42 anonim ***** válasza:

A Wicca és a new age vallások ugyanúgy a pogány bölcseletek torzított változatai, ahogy a kereszténység is. Csak felhasználja a spiritualitás látszatát csaliként, de ugyanúgy gyenge és kiszolgáltatott marad az ember.

Ezek tartalmazzák az életellenes pacifista "spiritualitást".

A "mindenki egyenlő, minden szeretet, mindenkit szeretek, senkit se gyűlölök" elveket. Tehát alapjában véve más, mint a Sátánizmus.

2013. máj. 14. 23:58
 37/42 anonim válasza:
Ha egy pszihológus a hülyeség különböző megjelenéseit vizsgáló tudományos munkájában erre a kérdésre keresi a választ, az érthető. Egyébként normális emberben ilyen kérdés nem merülhet fel.
2013. máj. 15. 13:57
 38/42 anonim válasza:
37-es ez kinek szólt? Én attól mert meghallgatom Zoboleh nézőpontját még nem leszek sátánista csak kíváncsi vagyok a másik fél meglátására ez minden. Merthogy lehet belőle okulni többféle módon is.
2013. máj. 15. 14:48
 39/42 anonim válasza:

Kedves 38-as! Hozzászólásom az eredeti kérdezőnek szól, de más is magára veheti. Persze senkit megbántani nem szeretnék, de ez határozott véleményem.

Bandi/37

2013. máj. 15. 18:40
 40/42 Fátum Doktor válasza:
Csakhogy egy ilyen egyszerű, önkényes és egyoldalú - ráadásul egy részben bizonyára szubjektív és (EGY)személyes - véleménnyel nem nagyon lehet letudni az efféle kérdéseket. Egy komoly ember nem pszichológust javasol másoknak, hanem kutat. Ha nincs kedve kutatni, nem érzi kötelességének, vagy nem szakterülete, akkor sem hülyézni kell. A tudósok - szerencsére - döntő többsége sem javasol pszichológust egyetlen egyháznak, és az őket követő százmillióknak sem, hanem kutat. Azért mondom, hogy szerencsére, mert a tudomány legkomolyabb képviselői (nem a Vágó szintű celebprofesszorokra gondolok) nem zárnak ki semmit, hanem feltáratlan területeknek tartják azt, amire még nincs magyarázat. Vagy éppen amit még nem tudtak 100%-ig cáfolni minden oldalról. Én bízok a tudományban, és remélem eljön az idő (és el is jön), amikor a tudomány mindenek fölött diadalmaskodni fog. Mert akkor már nem lesznek olyanok, akik kizárnak mindent, és mindenkit lehülyéznek. Mindezt belátni persze gondolom rohadt nehéz!
2013. máj. 19. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!