Mi a különbség a rendes sátánista és a spirituális sátánista között?
Most külön reagálnék az aggályaitokra, melyeket ha megértetek, látni fogjátok, hogy az általam felvetett kérdés filozófiáján alapul.
"Figyelj lényegében mit tanít a kereszténység?? Fordítsd oda másik orcádat is.. nos barátom te ezt elfogadhatónak tartod?? "
Itt az a lényeg, hogy ne bántsd a másikat. Ne negatívan válaszolj, ha más negatívan támad.Ha más belédrúg és neked van fegyvered, ne lődd le vele, azaz ne pusztísd el, ha neked erősebb fegyvered van. Ne állj le vele rombolni a másikat.
"Sátán és más Démonok segítségével valakit spirituálisan bombázunk, aki ezt megérdemli. Nincs ebben semmi ellentmondás, mivel nyilván ezek a lények csak akkor segédkeznek ha valós, és olyan horderejű sérelem ért minket, amit meg kell torolni"
Biztos vagyok benne, hogy csak akkor segédkeznek a negatív lények, ha az elleneitek megérdemlik, hiszen az a Sátáni filozófia szerint, bárki aki neked nem tetszik, legyen az más Sátánista is. Vica verza...Lehetnél Te is az áldozat (Ne vegyétek magatokra, csak példa)
"...mert lássuk mit is tanít? Hogy eredendően bűnös vagy,de nem azért mert te tettél volna bármit, hanem mert felmenőid tettek bizonyos dolgokat, ami miatt te szenvedsz."
Ez egy hosszabb lélegzetvételű dolog, itt nem boncolgatnám, ha nem haragszotok meg miatta. A lényege, az hogy az ember egy spiritualitását vesztett lény és ez ezek okaiban keresendőek.
"Tele van rengeteg tiltással a Biblia, ne csináld ezt, ne azt...stb. A teljes és totális célja, hogy az ember ne fejlődjön spirituálisan, hanem birkává váljon. "
Tíltás pl a Tízparancsolat. Itt a lényeg, hogy ne tegyél olyat, amit Te sem szeretnéd hogy veled tegyenek... Visszaköszön a 9-es filozófia.
Azért tíltja a spontán spiritualitás gyakorlását, hogy ne vesszen el a tájékozatlan lélek a dzsungelben, hiszen a Ti oldalatokon is tíltott, más vallások, Isteni spiritualizmus magáé tétele.
"Így egy sátánista nem kicsinyül le odáig, főleg ha magasabb szinten van, hogy közössége tagját bombázza"
Miért nem ? Benne van a Sátánista princípiumban : Csak Te számítasz !! Senki más. Tegyél ami jól esik és ne nézd a következményeket. Más Sátánista flekezet is bombázhat titeket. A bombázás, az ártást jelent.
"Eleve mi az, hogy jót akar? Mi az a "jó"? Nincs semmi olyan, ami mindenkinek egyformán jó."
Ha példáúl bántasz valakit, egy gyengébbet vagy bombázod, az semmi esetre sem jó, mert kárt teszel benne. Ne tegyél kárt másokban, ugye ez a 9-es filozófiában benne van.
"Tehát nincs negatív vonzata a Sátánnak. "
Zoboleh a Sátáni filozófiai alaptétel, mindegyik Sátánista kultuszt követő közösségben megtalálható és ez mint írtam, senkinek sem jó. Az ellenségednek és neked sem, csak pillanatnyilag tűnik így !
Amikbe a beszélgetés a végefelé elmegy Fátum Doktor és Zoboleh kifejtései, azokhoz is tudnék észrevételeket fűzni, mert úgy látom, hogy irreleváns kontextusokkal van fűzdelve. Mindazonáltal érteni vélem, mi mondanivalótok lényege. Mindezekkel ellentétben ezek is csak elfedik az általam vélelmezett 9-es filozófiai paradoxont, amit még most sem oldottatok fel. Kérlek titeket oldjátok fel vagy magyarázzátok el.
"ezt az elvet dobják félre és azt hírdetik, hogy nem számít a világon semmi és senki, csak most Te. Tehetsz bármit bárkivel, ami neked jó, mert Te vagy a lényeg."
Továbbra sem értem, hogy miért formál véleményt az, aki utána se néz rendesen az adott témának.
A saját életemben ki másnak kéne lennie a legfontosabbnak?
Az hogy számomra én vagyok a legfontosabb, nem azt jelenti, hogy nem szeretek, nem ismerek el, és nem teszek másért. Ha valahonnan elveszek, vissza is kell adni, ez a természet törvénye. Mivel valakik által születtem meg, ezért már tartozom a szüleimnek (+a nevelés stb) és kötelességem felnőttként ezt viszonozni és gondoskodni róluk. Ugyanígy a többi rokonról, akik az életemet segítik, és mindenkit annyira segítek az életben, amennyire engem ők. Ez az alapja a kapcsolatoknak. Ha nem foglalkoznék magammal, akkor hiába akarok jót, mert nincs meg hozzá az erőm. Viszont ha csak a saját érdekeimet nézem, megfelelő erkölcsi/spirituális szinten magától értetődik, hogy másokat is figyelembe veszek, mert ilyen az ember - társas lény, szüksége van a többiekre.
"Minden ember, minden lélek, akár állati, akár felettünk lévő csakorlatilag ugyanhhoz a világhoz tartozik. Lehetünk később mi is a helyzetükben. Ugye nem esne jól, ha Te most indokolatlanul bántanád Őt ? Hiszen, könnyen fordúlhat a helyzet és ez neked sem esne jól. Igazam van ? Ahogy Te eltaposol egy másik lényt, mert gyengébb és ez most így tetszik számodra, ugyanígy eltaposhat egy nagyobb lény téged is és ezzel a logikával, te igazat adsz neki ! "
Tudod nem ártana egy kis időt rá szánni arra, hogy megfigyeld a természetet, a világot amihez minden lény tartozik. Az erősebb felül kerekedik a gyengébben ez a természet rendje. Ahhoz, hogy az egyik éljen, a másiknak meg kell halnia. Senki sem ok nélkül bántja a másikat, max a mai erkölcsileg züllött társadalmunkban.
Ha bántanak és nem védem meg magam, akkor meghalok. Ez is a természet törvénye. Igazságtétel nélkül nincs igazságosság, anélkül meg rend sincs. Rend nélkül meg semmi nem létezik.
"Minden lélek ugyanolyan. Mindenkinek vannak értékei, érzelmei egy saját indivíduma, ha te ebben kárt teszel, bántod, azzal magát a világot és a teremtőjét becsmérled és veszed semmibe."
Nem vetted észre a hatalmas nagy ellentmondást, amikor ezt begépelted? Minden lélek ugyanolyan az ért mert mindenkinek vannak értékei stb? Ezek az attribútumok MINDENKIBEN különbözőek, tehát mindenki más.
Tehát az állatok ezek szerint nap mint nap a teremtőt becsmérlik nem? Ha valóban becsmérelné a teremtőt, akkor nem ilyennek alkotott volna meg minket, a génünkbe lenne a 10 parancsolat, és nem létezne gyűlölet, harag stb.
Nagyon erőltetett, logikátlan, és természetellenes ez a nem bántok senkit elv. Sehol nem találsz ilyet az univerzumban, azt elárulom.
Tudod nem véletlenül írtam, hogy a Sátánizmus halmazából kilóg a Spirituális Sátánizmus, mivel ez pusztán a természetre és törvényeire alapoz mindent. Más törvény nincs, úgyhogy nem értem milyen Sátáni filozófiai alaptételről beszélsz, mivel a mi vallásunkban ilyen nincs. Ez okozza az általad felvetett problémák feloldhatatlanságát, amik nem is léteznek valóságban. Olvass utána, mielőtt véleményt formálsz, mert ez így elég erőltetett.
En csak annyit mondhatok nektek, hogy ne foglalkozzatok ilyen dolgokkal, mert nagy veszelyben vagytok. A satan es a bukott angyalok leteznek, es mindannyiunk vesztet akarjak - ezt pedig a legkulonbozobb modokon probaljak elerni, kihasznalva reszleges tudasunkat, oktalansagunkat, hajlamainkat, gyarlosagunkat, tajekozatlansagunkat. Hangzatosnak tuno ideologiakba, tanitasokba, vonzo kozossegekbe rejt el dolgokat, melyekrol nem is sejtjuk, kesobb hogyan tesznek majd tonkre minket vagy masokat.
Csak arra kerlek titeket, hogy ha ennyire olvasgattok ebben a temaban - bar szerintem rossz, es veszelyes forrasokat -, akkor legalabb ismerjetek meg a masik oldalt is, vegyetek a faradtsagot, hogy legalabb egy kicsit korultekintobben tajekozodtok. Jo szandekkal ajanlom Dr. Kovacs Gabor atya eloadasait a temaban, ill. aki inkabb olvasni szeret, annak Kerub cimu irasat:
Gabor atya nagyon hozzaerto, nagy tapasztalata van a temaban, rendkivul racionalis, es termeszettudomanyosan is kepzett. Emellett rendkivul jo eloado is. Gabor atya katolikus pap, ezert munkai ebben a kontextusban szulettek, de ha nem is vagytok keresztenyek, probaljatok elfogulatlanul meghallgatni vagy beleolvasni muveibe, hogy jo donteseket hozhassatok.
Minden jot, sok igaz oromet, boldogsagot es szabad eletet kivanok nektek!
"Viszont kérdéses, hogy mi alapján kritizálnak minket az azok, akik sem racionális, sem tapasztalati úton nem hajlandóak tudakozódni."
Ezt nem veszem magamra, mert én konkrétan nem illettelek titeket kritikával. Azt viszont be kell ismerned, hogy ma annyiféle vallási irányzat van, és olyan ellentmondásokkal találkozni, hogy nagyon nehéz eldönteni, hol is található az igazság (egy része!). Úgy törnek a felszínre az "egyedüli igazság" hirdetői mindenhonnan, hogy az szemet szúr annak, aki gondolkodik, s nem pedig vakon lohol valami után, amelybe menekülhet.
Azt viszont én ismerem be, hogy mivel mindennek oka van, ezért a ti információ és ismeretterjesztésetek is hasznos. Ő, akit Sátánnak neveztél, nem ismeretlen előttem, és én nem csupán hiszek benne (gondolom te sem vagy másképpen ezzel), hanem értem is Őt. Már nagyon régen jelen van az életemben. De elég régóta kerülöm azt, hogy bármilyen módon is beazonosíthassanak úgy, mint sátánistát, mert ez így, ebben a formában nagyon felszínes és egyoldalú megnevezés. Ma már gyanakodva vizsgálom, ha "sátánizmust" látok bárhol...
Kérdező:
"Ahogy Te eltaposol egy másik lényt, mert gyengébb és ez most így tetszik számodra, ugyanígy eltaposhat egy nagyobb lény téged is és ezzel a logikával, te igazat adsz neki !"
Nem nyilatkozhatok más nevében, csakis a magaméban. Én az eddigi életemben kizárólag azt tapasztaltam, bárhová is mentem, bárhol is értem, hogy bárki eltaposhat, szinte nincs kivétel. Megtanultam azt is, hogy jó tett helyében jót egyáltalán ne várj. Nem kezdtem eltaposni válogatás nélkül gyengébbeket, ha ők nem akartak engem eltaposni. De ha ezt megpróbálja valaki megtenni, s hamarabb észreveszem, akkor enyém a kezdeményezés, nem várom meg, hogy alulmaradjak. Én hiába állnék hozzá másképp, a világ és benne az emberek magasról tojnak rá, hogy a másiknak ártanak-e. Ez kőkemény tapasztalat, nem pedig egy hirtelen jött dacos ellenvélemény. Igazat adok az erősebbnek, ha sikerül neki levernie, mert ő az erősebb és kész. Felállok, és megyek tovább, és igyekszem életben maradni. Erről szól minden, egy maréknyi ember vallásos érzelgőssége engem - és a világot sem - ebben már nem változtathat meg.
"Ha példáúl bántasz valakit, egy gyengébbet vagy bombázod, az semmi esetre sem jó, mert kárt teszel benne. Ne tegyél kárt másokban, ugye ez a 9-es filozófiában benne van."
Miért lenne kötelező bántani bárkit? Az szép, hogy ne tegyél kárt másokban, de a sok túlbuzgó jóakarattal is lehet éppen kárt okozni valakinek. Ezért mondtam azt, hogy nem lehet mindenkinek, minden egyformán jó. Ha valami jó, és erkölcsileg is jó, s eleve mindenképpen jó, de nekem, vagy másnak éppenséggel ártasz vele, azért is megteszed? Csak azért is? Utána ne csodálkozz, ha visszavágok, mert kellemetlenül érintett a vakságod.
"Ha a lényegi ellentmondás a spirituális irányzat és a kereszténység között az, hogy míg az utóbbi azt mondja, hogy senkivel se tegyél olyat, amit mástól sérelmeznél Te feléd ezzel szemben a spirituális Sátánizmus szerint, tegyél bármit ami neked jó. E filozófia szerint, hol van benne igazság ?"
Mivel nem vagyok spirituális sátánista, nem tudom, ők meddig húzták meg a határaikat, de biztos vagyok benne, hogy nem egy korlátok nélküli, eszeveszett gyülekezetről van szó. (A temetőjáró, koszorúhajigáló, macskavérivó tökfejek még nem sátánisták, bár nagyon szeretnének mindenkit ebbe a skatulyába húzni, aki gondolkodik is, és keresi az igazságot a kereszténységen kívül.) Tehát kétlem, hogy ezen a vonalon annyira erős lenne a szabadosság. Ellentétben mondjuk néhány keresztény szektával, akik például nem nagyon ismernek határokat, mert a "tegyél mindenkivel jót" elvet vallják. Még akkor is, ha ezzel teszem azt pusztítanak. Ez a paradoxon, és nem az, hogy elutasítom a bűntudatot, és az eleve elrendelt, velem született bűnösségemet, valami soha nem létezett emberpár, vagy ki tudja, hány száz, vagy ezer évvel ezelőtt élt elődeim bűnei miatt.
Nekem azért szimpatikus ez a közösség, mert nyilvánvalóan nem önös érdek vezérli őket, bárki bármilyen bugyuta kérdést feltesz a fórumon, vagy az oldalon tisztességesen válaszolnak, rendkívül precíz útmutatásokat adnak a szertartásokhoz, illetve a spirituális fejlődéshez( hangsúlyozom szinte sehol máshol nem láttam ilyen részletességgel, pl Spirituális Hadviselés Tréning).
Messze nem állatkínzó, illetve temetőbe járkáló társaság, ami él sajnos a köztudatban, ha a Sátánista szót megejtik, sőt szinte mindenki oda van valamilyen állatért (az Isteneknek is van szent állata, ill. familiárisa is, tehát a legmocskosabb bűnök egyike az állatkínzás).
Valamit elállíthattam, mert nem írta ki a nickem...
...26, 27, 28-as kommentek én voltam.
Fátum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!