Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Miért ilyen vicces kedvűek a...

Ulster kérdése:

Miért ilyen vicces kedvűek a szkeptikusok?

Figyelt kérdés

Ebben a témakörben ugyebár egy igen nagy réteg a szkeptikusok, akik nem igazán...jó, legtöbbször egyáltalán nem 'hisznek' a természetfelettiben.

Véleményem szerint az etikett azt diktálná, hogy ha okkult témákkal kapcsolatos kérdés merül fel, első lehetőség, hogy nem nyúlnak hozzá, mert úgy sem érdekli őket, második lehetőség, hogy hozzászólnak, de valami hozzávetőlegesen normálisat. Ám többségük nem ezt teszi, hanem odaírja mindenhova, hogy "LOL te mit szívtá'? XDDDD" meg hogy " Émmeg eccer megidéztem a Zistent LOLOLOL".

Kérdem én miért? Persze, vannak valóban humoros hozzászólásaik is, de ezek elenyészőek, többségük inkább csak gyermeteg csúfolódás.

Kérdem én:

Miért? Ettől ők boldogok lesznek?

2012. jún. 17. 18:06
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Hoppá, kétszer tettem fel a kérdést. Most már mindegy.
2012. jún. 17. 18:08
 2/21 anonim ***** válasza:
Ja
2012. jún. 17. 18:08
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
Azuok akik idejárnak és szkeptikusnak nevezitek őket, valójában a zárt osztályról szabadúltak !
2012. jún. 17. 18:20
 4/21 anonim ***** válasza:
2x? Inkább, mint 1x se ;)
2012. jún. 17. 18:22
 5/21 anonim ***** válasza:

En megprobaltam ezen gondolkodni, de csak egy ilyen hangot hallottam a tudatalattim melyerol:

Trolooaolaoaloolollolo :D

2012. jún. 17. 18:37
 6/21 anonim ***** válasza:
41%

Harmadiknak, márha megértené: Grammar Nazis are on there way for you :D

A kérdésre válaszolva: Igen, boldogok leszünk.

2012. jún. 17. 18:51
 7/21 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Ha jól meggondolod, talán meg lehet érteni.

Az ember némi természettudományos ismeretekkel felruházva bizony igen sok itt feltett kérdésben megtalálja a logikátlan okfejtést, az értelmetlen hiedelmeket, a babonákat. Persze ez önmagában még nem ok a gúnyolódásra, ebben teljesen igazad van. Hiszen nem lehet mindenki természettudós, nem érthet mindenki olyan szinten valamihez, hogy ne hinne el időnként butaságokat is. Hiszen még komoly tudósok is szoktak tévedni, hát még a tájékozatlan, hozzá nem értő magánember!

Az ilyen "nagyon humoros" hozzászólások akkor szoktak születni, mikor valaki ANNYIRA együgyű kérdést tesz fel, vagy ha egy olyan nagy butaságot válaszolnak, amelynek az elkerüléséhez az alapszintű műveltség elég lenne.

Sokakat irritál az, ha valaki hatalmas, világméretű összeesküvéseket ír le, amelyek persze szupertitkosak, és a NASA és a CIA szakemberein, és az USA elnökén kívül csak ő, és néhány hasonló elméletgyártó tud...

Bosszantó az is, mikor valakinek (akár többen is) leírják a helyes választ, a tudományos magyarázatot, de ő fennsőbbségesen lehülyéz mindenkit, mert csakis az tudhatja jól a dolgot, aki neki ad igazat...

Sok olyan dolog van, ami miatt az ember elveszti a türelmét, és már nincs kedve 125.-szörre is elmagyarázni ugyanazt - teljesen feleslegesen.

Ehelyett inkább legyint egyet, röhög egy nagyot, és beírja azt a "hű de vicces" választ.

Pedro

2012. jún. 17. 19:23
 8/21 anonim ***** válasza:

Néhány évvel ezelőtt ez az oldal még sokkal komolyabb alapokon "akart" működni, de nagyon sok olyan hozzászólás volt, amely valósággal szétverte a normális, valóban értékes kérdések-válaszok láncolatát.

Azóta már sok ilyen agyament eltűnt innét szerencsére, no meg sokan inkább csak símán "beszólogatnak", mint elárulják, hogy őket is érdeklik ezek a dolgok, de a múlt eseményeiből tanulva, inkább nem vállalják fel.

De ha egy normális, vagy őket is érdeklő kérdés felmerül, azt nem bírják megállni, hogy valahogy ne jelezzék, ők is itt vannak.

És az még mindig jjó, ha csak vicces hozzászólást írnak, mintha egyenesen hülyének titulálnak.

2012. jún. 17. 19:27
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a "te mit szívtá, hülye?"-típusok nekem sem tetszenek, és nem kéne őket egyazegyben azonosítani őket a szkeptikusokkal. Ők a szkeptikusok ostoba része, akik el sem gondolkodnának semmi furán, hanem csípőből lebaromságoznak mindent. A normál szkeptikus meg ugyan nem hisz el egyből bármit, de legalább elgondolkodik rajta, és észérvekkel próbálja cáfolni. Nagyon nagy a különbség a kettő közt, nem kéne összemosni.
2012. jún. 17. 19:56
 10/21 anonim ***** válasza:

Hát szerintem Pedrónál a pont.

Hiába szeretik az ezósok azt hangoztatni hogy az iskolában hülyeséget tanítanak, meg hogy az 1+1 sem 1+1, mégiscsak minden értelmes embernek képesnek kéne lennie összefüggésekben látni a világot. Egy bizonyos szinten még ovodásoktól is elvárható.

Nem jellemző hogy kigúnyolnánk másokat azért mert hisznek a túlvilágban vagy a reinkarnációban, mi meg nem. De ha valaki kettes szinten tud varázslatokat vagy vámpírrá akar változni, azzal mégis mit lehet kezdeni ha nem szórakozni rajta. :D

2012. jún. 17. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!