Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Létezik hatásos siker és...

T1997 kérdése:

Létezik hatásos siker és pénzmágia?

Figyelt kérdés

2023. aug. 19. 23:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Hat én csak jól akarok élni!

Nem kell jakuzzi, gránit oszlopos 4 mert érés belmagasság, medence és egyéb luxsus.

Egy föld amin termeszthetek, ételt s húst. Egy ház ahol állatok és nem tartozok vele senkinek. Banknak vagy fő bérlőnek.

Egy kút és villany Ja meg nyilván gaz.

Luxus? Nem, de jobb anyagi helyzet a mostaninál.

Mégis lassan haladok felé és ez sem olyan rossz mert a pénz megvan amire kell. S nem csak halmozódik és a nagy jó dolgomban azt se tudjam mire koltsem.

2023. aug. 24. 12:28
 52/65 Grimfox ***** válasza:
100%

50. Megeshet, hogy alapvető emberi tulajdonság, és a hétköznapi életben tényleg logikus, ha valaki arra törekszik, hogy anyagilag jobban éljen. Pont ezért nem egyeztethető össze a spiritualitással. A spiritualitás az anyagi javak helyett a szellemi javakat keresi, arra összpontosul a figyelem, és törekvés, amit mások a hétköznapi életben való boldogulásra fordítanak. Pénzt keresni idő, és munka, főképp ha igyekszel becsületesen tenni azt. Nincs időd, és energiád a szellemi életre, szellemi gyakorlatokra. Nem véletlen, hogy az összes korban az emberiség történelme során azok, akik a legmélyebb spiritualitást keresték, mindig elvonultak.

Ez a "legyünk sikeresek vonzás/manifesztálás/ilyen-olyan ezoterikus módszer segítségével" felfogás egészen új találmány, legkorábban a 19. században van bármi nyoma, de jobbára a 20. század harmadik harmadától divatos ennyire. Akik hasonlóval próbálkoztak korábban, azok az alkimisták voltak, de köztük is csak azok, akik nem értették az alkímia spirituális lényegét.

2023. aug. 24. 14:12
 53/65 anonim ***** válasza:
100%
52 hat részemről de, csak nem szabad normális értelemben normálisnak lenni.
2023. aug. 24. 14:19
 54/65 anonim ***** válasza:
80%

De azért nem csak az elvonult emberek spirituális beállítottságúak.

Ha minden ezotériával foglalkozó ember elvonulna, akkor már hiányozna több száz millió

De egyébként még a szerzetesek sem tudják megtenni hogy nem pénzből élnek, nemde?

Ők is fogadják az adományokat, ahogy a templomok is. Tényleg minden e körül forog.

Amióta muszáj volt létrehozni a pénzt, az a logikus hogy mindenki többet akar belőle

Én sosem hiszem el, ha valaki azt mondja hogy neki nem fontos a pénz és hogy ne vágyna a luxusra, pláne azóta hogy a nagyon szegények számára is elérhető az internet és láthatják hogy mások hogy élnek.

Ez a leginkább álszent dolog. Szerintem.

Márpedig aki ilyen beállítottságú, azok mind hangoztatják a siker/pénz/szerencse bevonzás relevanciáját. Nekem úgy tűnik

2023. aug. 24. 14:53
 55/65 Grimfox ***** válasza:
100%

Vannak szerzetesrendek, amik fogadnak el adományokat. Igen. Főképp mióta ténylegesen csak pénzből lehet megélni. Korábban voltak teljesen önellátó kolostorok itt Európában is. Ázsiában ma is vannak. És akinek ez is túl "világi", az remeteként él. Amennyit én látok ebből, Európában a remete életmód már nem "divat", az ilyen embereket zaklatják, semmi tiszteletük nincs. Keleten még akad jó pár remete, és vándorszerzetes.

Az utolsó bekezdésben fontos dolgot mondtál. Hangoztatják a sikert, pénzt, és szerencsét. Ők hamis spiritualitást terjesztenek. Megpróbálják a szellemi életet is pénzzé tenni. Ők nem kicsit spirituálisak, de azért a való életben is élnek. Ők nem spirituálisak, ők csak nyereségre vágynak. A spirituális tanokhoz viszonylag könnyű hozzáférni, és már senki sem háborodik fel, ha valaki a maga igénye szerint átírja azt, amit talált, megszórja cukorral, meg csillámporral, és eladja ősi tanításként, vagy új, szenzációs módszerként. Ők nem spirituális emberek, hanem üzletemberek. Akik követik őket sem jutnak spiritualitáshoz.

Természetesen tisztelet a kivételnek. Biztos vagyok benne, hogy ma is vannak olyanok, akik igyekeznek új szempontból vizsgálni a szellemi életet, és ezt megosztani az erre fogékonyakkal. Csak őket túlkiabálják azok, akik pénzt akarnak.

2023. aug. 24. 15:09
 56/65 anonim ***** válasza:
100%

Jó mit is értünk spirituálisnak? Ez egyre jobban érdekel.

Sikernek és pénznek? Ezek között mi a különbség?

Mert az is benne van a dologban hogy nem kell csórónak lenni ahhoz hogy spiritualis legyél. Pl buddha egy kő gazdag család sarja volt aki besokalt lelépett, majd saját útját követve elérte az anyagi gazdagságot kívül a szellemet is…elvileg.

Más Szoval ha folyton gurizel és nincs meg a napi betevő nehezebben tudsz az anyagi javakon kívül mással is foglalkozni.

Ha kevésbé vagy csóró a fent maradt összegedet, idődet képzésekre költhet ami vagy anyagilag stabilabbá tesz vagy spiritualis úton segít megtalálni az irányt.

Vagyis az egyensúly igazából az anyagi és a szellemi fejlődésben meg kell lennie különben vagy elszáll az ember fejben vagy bele ragad a földbe. De emberként az ég és a föld között kell maradni.

Jelenleg az anyagi stabilitásához elengedhetetlen a pénz, a spirituális fejlődéshez meg a hit.

A kettő látszólag nem illik össze de akkor a test sem a lélekkel, mégis élünk.

Tehát míg ezt a testet birtokoljuk épp úgy szellemileg mint anyagilag (várj nem szkeptikusnak szól) vagyis épp úgy anyagilag mint szellemileg is stabilnak kell lenni. Máskülönben az út amit be járunk nem jó.

Nem kell egyiket se hajkuraszni racsungeni mint egy tiltott gyümölcsre. Csak egyikbe se érezzük a szűkséget.

Én mondtam, nem vagyok gazdag de nem szűkölködöm. És nem irigylem a nálam gazdagabbakat.

Csak azokkal van bajom akik szerintem igazság talán ül érnek el valamit. De csak szerintem, s az nem biztos hogy igaz Szoval leszrom. Több leszek vele? Ja keserűséggel, irigységgel, féltékenységgel, haraggal stb.

Jó nekem? k nem!

Akkor továbbra us a boldogságot keresem és megvárom azt. Szros agyon spiritualizált agymenések nélkül. (Kárma és társai…)

Csak boldogan szeretetben akarok élni, mindenféle szukolkodes nélkül.

Emiatt emberileg csiszolni a személyiségem a lényem hogy jobb ember legyek. Meg dolgozok és törekszem a csúcsra hogy anyagilag szinte teljesen független legyek.

És működik szoval nem teljesen igaz hogy a kettő összeegyeztethetetlen.

Álszentnek tűnik nekem.

Vagy engem imádnak az égiek és bazi nagy a mázli faktorom… amit meg erősen kétlek.

2023. aug. 24. 20:57
 57/65 Szervizmérnök úr ***** válasza:
40%

"Jó mit is értünk spirituálisnak? Ez egyre jobban érdekel."

Amit én tudok róla. Gyakori Kérdések felületén le kell írni:

Spirituális ostobaság.

Spirituális hívők hülyék.

Ezotérikus marhaság.

Ezotéria, áltudományos birkák menekülése a valóság elől, mert neki az agyában megjelenik egy tévképzet és nem megy a pszichiáteréhez, hanem a Gyakori Kérdéseken szervizes fizikai mérnökök agyát tépi szét.

Utána következő lépés: szervizes fizikai mérnököt eltakarítjuk, eltöröljük a picsába, mert mélyen megsértette az ezotérikus hívőket.

Szólásszabadság. Gyakori Kérdések. Magyarország legalja.

2023. aug. 24. 21:08
 58/65 Grimfox ***** válasza:
100%

A spiritualitás a befelé fordulás, vagy éppen kifelé, egy magasabbrendű eszme, vagy entitás(isten) felé. Az egyén nemesítése mint személy, és mint valami nagyobb része. Önismeret, a lehető legmélyebben, a hibák feltárása, és kijavítása, az ösztönök, érzések, és gondolatok megzavolázása, önuralom. Ezek mind a spiritualitás fontos elemei, mindegyik sok munkát igényel, és sok időt, amit mind a világi élettől von el az egyén. Ha az ébren töltött időd nagyobb részét azzal töltöd, hogy elmélkedsz, és erőfeszítéseket teszel, hogy a hibáidat felülmúld, akkor nem marad időd arra, hogy pénzt gyűjts egy új autóra. Mondjuk egy idő után vágyni sem fogsz rá.

Ha ráébredsz a szellemi önvizsgálat során, hogy igazából a legtöbb dologra nincs szükséged, amikre amúgy vágysz, és azt hiszed, kellenek a boldogságodhoz, akkor hamar boldog leszel, mert kevés dologra fogsz vágyni. A boldogság az, amikor a vágyaid kielégíttetnek. Ha ebből kevés van, hamarabb leszel boldog.

Buddha, nem besokallt, hanem rájött, hogy az ő zárt, gazdag kis világán kívül milyen a valódi világ. Úgyhogy elment aszkétának, azaz a másik végletet kereste, a teljes nincstelenséget. Amikor ezt feladta, mert zsákutcának találta, akkor sem kezdett újra anyagi javakat gyűjteni, csak nem vonta meg magától azt, amire az életbenmaradáshoz feltétlen szüksége volt. Nem éheztette magát, de csak annyit evett, amennyi feltétlen muszáj volt. Nem járt meztelenül, de a ruhái a legegyszerűbbek voltak, és a funkció volt a lényeg. Nem kereste a világi javakat, és nem is halmozott fel semmit. Na jó, tanítványokat halmozott, de ők meg maguktól követték.

2023. aug. 24. 21:48
 59/65 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem értem, a napi 8/10/12 óra meló mellet +4 ora otthon takarítás, mosás, kert stbn kívüli idő töltéséről beszélünk. Ja meg a 6-8 vagy 10 ora alvasrol

A fen maradó időt ha spiritualisan töltjük, edzük a testet meg meditálnak akkor előbbre lehet jutni. Videojáték, gyk vagy sori vagy ugye melo vagy alvas.

A minimum heti 40 órával nyugodtan számolhatunk. Ki mennyiért azt ő tudja. A cél hogy ezzel a 40 oras munkával anyagilag jol álljunk de ahhoz egy családba már minimum 2-3 állás kell, legalábbis kis hazánkban ha 1750 bruttó a vagyunk…

Szoval igazából ha az ember az általad irt spiritualis életre vágyik, akkor a fent időben megteheti azt.

Ha kattos vagy akar a mekiben is tudsz gyakorolni bizonyos dolgokat a legnagyobb szpásban is.

Az autó meg, csak a sporolási lehetosegekhez mérten jön. Ha tudsz spórolni és/vagy félretenni akkor előbb, ha nem akkor utóbb.

Szoval minimum napi 4 óra van.

2023. aug. 24. 22:22
 60/65 Grimfox ***** válasza:
100%
Attól, hogy napi 4 órán át spirituális gyakorlatokat végzel, még nem kerülsz közelebb a spirituális kiteljesedéshez. A teljes életszemléletedet meg kell változtatni, különben a gyakorlatok nem érnek semmit.
2023. aug. 24. 22:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!