Aki nem hisz a mágiában az ezt mivel magyarázza?
A mágus természetfelettinek vallott képességeit a Friedrich-Alexander-Universität által megszervezett kutatásban vizsgálták. A magát varázslónőnek nevező Linda Hüttner eredményei alátámasztották az állításait, ugyanis valamennyi gyógyulásra szoruló páciens pozitív eredményekkel távozott a kórházból. A legmegdöbbentőbb a csontvelőrákkal küzdő Helmut Questsch esete volt, akinek a találkozás után nem volt kimutatható betegsége, azaz kijelenthető, hogy Questch kigyógyult egy korábban gyógyíthatatlannak vallott betegségből.
"Eddig sem kértem pénzt a gyógyításért, ezután sem fogok. Ez nem lenne méltó egy varázslónőhöz." - Fogalmazott Hüttner, akinek megingathatatlan hite van azzal kapcsolatban, hogy képességeit Istentől szerezte. "Hiszem, hogy ezt a képességet az Úr ajándékozta nekem, én pedig minden cselekedetemmel őt fogom szolgálni."
A vizsgálatot később megismételték, ekkor egy újabb, 10 főből álló klientúrával kutatták a varázslónő képességeit, ennek eredménye ismét pozitív lett, tehát alátámasztotta Hüttner természetfeletti képességeit.
Szóval erről a meséről nincs sehol fellelhető hiteles információ (csak nálad a dokumentumok, állítólag) de el kéne hinnünk puszira. És ha nem tesszük, mert mégiscsak jó lenne valami validabb bizonyíték, mint egy random idegen szava a neten, akkor mi vagyunk a tájékozatlanok?
Nem érzed ebben a súlyos érvelési hibát? Mondjuk a bizonyítási kényszer áthárítása névre hallgatót?
Nincs mit megmagyarázni.
- A Friedrich-Alexander-Universität oldalán keresve nyoma sincs az említett kutatásnak.
- A másik kérdés, amit #10-ben linkeltél, annak nincs köze ehhez a topichoz
- A szöveged úgy van struktúrálva, mintha egy cikket másoltál volna ide, de rákeresve az elsö sorra nincs találat, tehát ezt te magad írtad.
Te vagy a troll, kedves kérdezö.
Persze az is lehet, hogy a készülö fantasy novelládhoz írogatod az anyagot, ebben az esetben sok sikert. Ha elkészül, mindenképpen oszd meg itt, szívesen elolvasnám.
#13 vagyok
Kedves kérdező
Hiteles leírás, elfogadott szakkcikk híján ez egy mese, mert ellenőrizhetetlen forrásból származó ellenőrizhetetlen adatokat közöl. Ez nem tudomány, ez egy leirt mese, ami vagy igaz, vagy nem. A mesét bizonyíték híján nem köteles senki elhinni, sőt, nem is szabad elhinni. Bizonyítékot meg annak kell szolgáltatnia, aki állít.
Itt te állítasz, de nem bizonyítasz semmit.
Ha nem érted, hogy ez miért baj, akkor nem érted sem a tudományt, sem a tudományos érvelést.
A tudomány pedig, lévén bizonyítékokon alapul, nem olyasmi amiben hiszünk, hanem olyasmi amit tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!