Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia
iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az
útját, viszont attólmég szeretne néha
gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
1951/2705 A kérdező kommentje:
Annyira fel tudod húzni az embereket egyszerűen a gondolataiddal, sőt nem is azokkal, tényleges tényekkel, amiket nem tudnak és akarnak elfogadni. Olyan mérgesek tudnak lenni rád, fantasztikus.
Itt én is kicsit hibás vagyok, mert pl reagáltam rá, és provokatívan. Illetve passzív-agresszívan tettem. Kijelentettem, hogy hiába mondja el ugyanazt ezerszer, ha nem értek vele egyet, akkor figyelmen kívül hagyom. A stílusából egyértelmű volt, hogy ez nagyon fogja idegesíteni, még akkor is, ha nem kezdek el konkrétan az ő szintjén beszélni, és csak véleményt nyilvánítok a válaszban. Mit tud csinálni? Legfeljebb végigjárja a kérdéseket, ahol mostanában válaszoltam, és lepontozza őket. Vagy csinál egy ideiglenes fiókot, csak azért, hogy lek*rvázza az anyámat privátban, majd törli a fiókot. (igen, volt ilyen párszor, bár nem hiszem, hogy ő volt)
2022. jan. 28. 18:10
1953/2705 A kérdező kommentje:
Igen, megnyomtad a gombját, dehát attólmég igazad van. Egyesek nagyon rá akarnak beszélni mindenkit, hogy használjanak ilyen szereket, mert az a spiritualizmus.
Én csinálhatok egy ideiglenes fiókot, hogy megdicsérjem anyádat. :)
Amit mond, abban van némi ráció, mert az eufórikus élményeket tényleg a szerotonin közvetíti a test számára, hogy érezd őket, még ha a szellemi oldalról is származnak. Viszont nagyjából minden másban téved. Van különbség a természetes eufória okozta szerotoninfelszabadulás, és a narkotikumok okozta között. Van különbség a két élmény között. A meditáció nem minden esetben(sőt, elég ritkán) okoz erős eufóriát. És abban is tévedett, hogy ezós oldalakról informálódok csak. A szerotoninról például elég sokat olvastam már, mert sokáig szedtem szerotonin visszavétel gátló gyógyszereket(antidepresszáns), és a problémám fizikai tünetei közül is sok ehhez a hormonhoz kapcsolható.
Nem kell megdicsérni. Én magamtól is tudom, hogy nagyszerű, és nem csak szeretem, hanem tisztelem is(adott rá okot bőven).
2022. jan. 28. 18:40
1955/2705 A kérdező kommentje:
Persze, ez érthető, nem működhet teljesen máshogy az emberi test. Én azt nem értem, hogy miért kell hozzá drog. Járt nekem is a nagy szám, hogy én kipróbálnám a sámános dolgokat, milyen vagány lehet és izgalmas és húú, amíg fel nem hívták rá a figyelmem, hogy veszélyes is, mert sokkal védtelenebb vagy akkor. Viszont volt részem fantasztikus élményekben minden ilyesmi nélkül. Nem utaztam rózsaszín pónikon és nem beszéltem virágtündérekkel (még:)), de akkoris...
Azt azért jó tudni, hogy nem minden kultúrában használtak/használnak drogokat a sámánok. De ettől függetlenül amit csinálnak, az gyakran veszélyes. Az alvilágjárás, és a betegségdémonokkal, más, ártó sámánokkal való küzdelem a szellemvilágban például eredményezheti a sámán halálát. És ehhez nem kell drog, hogy ezeket elérje a sámán. Plusz a sámánok a legtöbb kultúrában gyerekkoruktól kezdve tanulják a transz irányítását, még az előtt, hogy drogokat kezdenének használni a transzállapot kiváltásához. Már az előtt tudták irányítani a transzot, hogy kémiai úton kiváltották volna azt.
2022. jan. 28. 19:14
1957/2705 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, akkor nem fogok ilyesmit csinálni. (Az esély amúgyis nagyon kicsi volt rá.)
Mesélsz a szerepjátékról itt vagy üzenetben?
Ah, az csak sima Dungeons and Dragons szerepjáték. Öcsém barátaival játszunk. A mesélő is az egyik ismerőse. Belőjük a mikrofont, és van szerepjáték platform, ahol lehet különféle szerepjátékokat host-olni. A mesélő host-ol, a játékosok csatlakoznak. Kb ugyanaz, mintha asztali rpg-t játszanál, csak online.
2022. jan. 28. 19:36
1959/2705 A kérdező kommentje:
1960/2705 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: