Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi "bizonyította" számotokra,...

Mi "bizonyította" számotokra, hogy létezik mágia?

Figyelt kérdés
2021. okt. 5. 09:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Semmi.
2021. okt. 5. 09:54
 2/15 anonim ***** válasza:
47%
Semmi.
2021. okt. 5. 11:01
 3/15 anonim ***** válasza:
63%
Semmi. Kiderült, hogy csak olyan energiák amiket befolyásolni lehet...
2021. okt. 5. 11:23
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
Semmi. Ezek megérzések. Szomszéd boszorkány sorra átkozza el az embereket és azok elhalnak. Ez nem bizonyíték, csak erős valószínűség, de ezt végső soron az ember bizonyítéknak veszi
2021. okt. 5. 11:33
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Az, hogy sok ember hiszékenységéből jól megél a mágus.
2021. okt. 5. 11:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól függ, hogyan definiáljuk a mágiát. Nekem már sok lehetetlen helyzetet sikerült legyőzni, ebben az innen-onnan összeszedett technikák is segítettek, de ez nem állt össze egy egységes világnézetté. Mostanában egy jó ideje rottyon vagyok, és nem nagyon tudok rajta változtatni semmivel.
2021. okt. 5. 12:56
 7/15 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem nem létezik mágia, aki az ellenkezőjét állítja az kérem szépen, hogy írjon nekem bizonyítékokat.
2021. okt. 5. 15:29
 8/15 anonim ***** válasza:
78%

A mágia tudományosan bizonyítható, úgy hívják "megerősítési torzítás"

itt olvashatsz róla:

[link]

Annyi a lényege hogy ha van bármilyen hited, pl. hogy "mágia létezik és működik", akkor az emberi agy megpróbálja megerősíteni ezt a hitet azzal hogy észreveszi és felnagyítja az olyan véletlen egybeeséseket ami a hit igazolásának is felfogható, az azoknak ellentmondót meg lekicsinyli, kimagyarázza, leértékeli vagy egyszerűen nem veszi észre ill. elfelejti.

Ez bármilyen hitre igaz lehet pl "senki se szeret engem", vagy "mindenhez értek" vagy "a Föld lapos" vagy akár hogy a "tudomány sose téved".

2021. okt. 5. 17:53
 9/15 peca1000 ***** válasza:
49%
Harry Potter óta tudom, hogy van :)
2021. okt. 6. 23:39
 10/15 anonim ***** válasza:
40%
Azok akik a "semmi" választ adták meg jól válaszoltak. Ha ilyen hatalommal rendelkezne ember látná azt is mekkora felelőség és mennyi veszélyt rejt magában. Valamint az egészet magának akarná, nem az az evangélizáló alak lenne hogy jó pénzért iskolában tanítaná a tűz idézéssel hogy kell elpusztítani a másik embert! Valamint a mágia nem a hitt hanem tudomány régies megnevezése, tehát ami kézzel fogható, szagolható, ízlelhető, látható hallható, és ez bármikor megidézhető: arra senki nem mondja hogy nem létezik. Viszont amit a mai hiedelem mágiának nevez az a szemfényvesztések magas iskolája. Ált sulikba bűvészeket hívnak hogy kiscsoportosokat szórakoztassanak. Szerintem az egy nagyon nemes hobbi, mert sok gyereknek okoz örömet. Az én válaszom is "semmi" és nem gyk-n fogod megtalálni a mágia nagytanácsát, hogy befogadjon tanítványnak.
2021. okt. 14. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!