Miért hisztek olyan dolgokban, amiknek semmi értelme?
A kérdező és a hasonlóan tiszteletreméltó szkeptikusok azért ingerültek, mert (jól) érzik, hogy kimaradtak valamilyen nagyszerű játékból. A realitás és az isteni Gondviselés, a véletlenek és a Sors közreműködésével régóta zajló nagy Játékból, ami nem más, mint az Értelmes Élet.
Egyedül a saját tapasztalatok azok a gyémánt-sérthetetlenségű sarokkövek, amikkel pl. az én hitéletem, az én Utam ki van kövezve. Gyűjts Te is ilyen köveket!
Hogy miért? Mert így szeretnek a kollégáim, a családom, így lehetek egészséges, így vagyok "szerencsés", így tudom irányítani az életemet, az egyszerű sodródás helyett.
Tényleg bosszantó lehet ilyet olvasni, de jót akarok neked is. Tedd bátran próbára a "természetfeletti" hatalmakat, az agykontrollt, a szellemvilágot, bármit. Ha tényleg racionális ateista vagy, nem kell félned semmitől, csak próbálj ki pár dolgot. Meg fogsz lepődni. De félned nem kell majd később sem. A Világ Jó, de a racionális felszín csalóka és szándékoltan homályban tartja a legfontosabb válaszokat, mert hiszen nem mindenki meri feltenni azokat a fontos, végső kérdéseket.
Jó utat kívánok a Forrás felé, majd egyszer találkozunk.
Ha kicsit utánanéznél, látnád, hogy pl. az idegenek általi távoli imádságnak is és persze a saját imának és a placébónak is, sőt a pozitív gondolkodásnak, a reménynek is objektíven kimutatható pozitív hatása van.
Mit gondolsz miért?
"A kérdező és a hasonlóan tiszteletreméltó szkeptikusok azért ingerültek, mert (jól) érzik, hogy kimaradtak valamilyen nagyszerű játékból."
Semmi ilyen érzés sincs bennem, ha lenne, szerintem most én is a te oldaladon állva irkálnék magamnak ide.
Az értelmes élet? Mi értelme az életnek, és mi az hogy értelem, mi értelme az értelemnek? Tudod mi? Semmi.
"Hogy miért? Mert így szeretnek a kollégáim, a családom, így lehetek egészséges, így vagyok "szerencsés", így tudom irányítani az életemet, az egyszerű sodródás helyett."
nálam az előre eltervezett dolgok sose váltak be, egészséges vagyok, boldog vagyok, így szeret a családom, és minden ismerősöm. Egyszerűen sodródok. Honnan tudod, hogy szerencsésebb vagy mint én?
"Tényleg bosszantó lehet ilyet olvasni, de jót akarok neked is. Tedd bátran próbára a "természetfeletti" hatalmakat, az agykontrollt, a szellemvilágot, bármit. Ha tényleg racionális ateista vagy, nem kell félned semmitől, csak próbálj ki pár dolgot. Meg fogsz lepődni. "
Azt el tudom fogadni, hogy ha befolyásolni akarod magadat teljes erőből, ez valamilyen szinte sikerülhet, úgy, mint a leszokás a dohányzásról, de ebben nincs semmi misztikus, egyszerűen az agy egy eléggé bonyolult dolog. Ha ebben valaki sikert ér el, akkor betudja a természetfelettinek, és ez nem értelmes szerintem.
"A Világ Jó, de a racionális felszín csalóka és szándékoltan homályban tartja a legfontosabb válaszokat"
persze, minthogy egy fekete üveggömbben vagyunk, és a csillagok a menny fényei, mivel tele van lyukakkal ez a gömb...
Ha kicsit utánanéznél, látnád, hogy pl. az idegenek általi távoli imádságnak is és persze a saját imának és a placébónak is, sőt a pozitív gondolkodásnak, a reménynek is objektíven kimutatható pozitív hatása van.
Mit gondolsz miért?
Mert reményt ad. Ezt ki kérdőjelezi meg? Reményt ad, ettől függetlenül még kitaláció.
Mi értelme abban hinni, hogy semmi nincs a halál után?
Mi értelme lenne ennek a rövidke földi életnek, ha nem lenne semmi folytatás? Képtelenség, hogy egy olyan csodálatos "szerkezet", mint az emberi tudat csak úgy eltűnjön a süllyesztőben a halál után. Valahová biztos kerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!