Hisztek a horoszkópban, és az egyéb ezoterikus dolgokban?
baromság az egész, lóf*sz létezik, nem sors.
amúgy hihetetlen, mennyi nő hisz ezekben, főleg a horoszkópban, hogy akkor ugye csak 12 sors létezik összesen, 7 milliárd emberre. oké, erre behozták az aszcendenst, de abból is csak 144 kombináció jöhet össze. kicsit többen, és többfélék vagyunk.
amúgy volt már csajom, aki ilyen ezós szöveggel koptatott le, valami gáz volt a kettőnk horoszkópjával, vagy a f*sztudja. na ez az epic fail. :)
Akkor látom itt is elég sokan vannak, akik egy véleményen vannak velem.
Nem higyjen, hanem higgyen. :)
"amúgy hihetetlen, mennyi nő hisz ezekben, főleg a horoszkópban, hogy akkor ugye csak 12 sors létezik összesen, 7 milliárd emberre. oké, erre behozták az aszcendenst, de abból is csak 144 kombináció jöhet össze. kicsit többen, és többfélék vagyunk"
Okosabb maradsz, ha nem szólalsz meg. Számít az, hogy melyik házad melyik jegyben áll, melyik bolygó és nevezetes pont melyik jegyben és házban áll, illetve hogy melyik bolygó melyiktől milyen fényszöget kap és az, akitől kapja melyik házban és jegyben áll. Ez több millió variáció, de lehet, hogy a milliárdot is üti :D
Egyébként én sem hiszek benne, csak jó vele elszórakozgatni, de erre ugyan nem alapoznék semmit sem. Aki meg kicsit is ért hozzá, sosem mond olyat, hogy "Hú, Bak vagy, akkor gonosz vagy!", mert egy Nap-jegy csak egyetlen kis faktor a sok közül, az semmit sem ér így önmagában. Másik kérdés, hogy a Bak egyáltalán nem gonosz, egyébként gonosz jegy nincs is. A Bak realisztikus, végletesen gyakorlatias, kicsit sznob és maximalista, konzervatív. De ettől nem gonosz.
Amúgy annyi "reális" alapja lehet az egésznek, hogy az bizonyított tény, hogy a Hold nagyon nagy hatással van az ember életére, biológiai ciklusaira, érzelmeire. Akkor miért ne lehetne más bolygóknak is hatásuk rá? Bár mondom, azért én is elég szkeptikusan állok ehhez az egészhez :D
A holdnak azért van rá hatása, mert közel van hozzánk. Gondolj bele, mozgatja a tengert. :D Naná, hogy hatással van ránk, de tényszerű úton, gondolom a légnyomást, páratartalmat meg ilynekeket befolyásolja, ezek meg különböző érzékenységű emberekre különböző mértékben hatással vannak. De a távoli bolygók, mint a vénusz, jupiter, meg ilyenek semmilyen hatással nincsenek ránk, pl a jupiter ahoz túl távol van, hogy gravitációs ereje számítson valamit is a földi életben. Tehát igen, abban egyetértünk, hogy a hold ciklusszerűen befolyásolja mindannyiunk életét, de ennek semmi köze ilyen ezoterikus dolgokhoz, színtiszta fizikáról van szó.
Ami még eszembe jutott: Arra a dátumra amikor én születtem, a bak illik. Ez ugye egy csillagjegy. Fölnézek a csillagokra egy szép éjjelen. De egy bakot sem látok. :( Helyette látok sok szép fényes csillagot. De bak, vagy kos, vagy szűz sehol sincs. Persze tudom, hogy ezek úgy vannak, hogy összekötjük a legfényesebb csillagokat, aztán elővesszük a legerősebb fantáziánkat, és megpróbálunk beleképzelni valamit az így képzett vonalakba, és kész is van a csillagkép, de attól, hogy valaki valamikor beléjük képzelt valamit, azok még csak tőlünk fényévekre lévő izzó gázgolyók, semmi többek.
Ja, és nem vok konzervatív. Épp ellenkezőleg, szeretem az újításokat. Valahogy ez nem akar passzolni soha, bár nem is csodálkozom rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!