Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy semmi sincs a...

Lehetséges hogy semmi sincs a halál után?

Figyelt kérdés
Szörnyű időszakombam vagyok. Betegeskedés után meghalt a bátyám. Ott voltam vele az utolsó pillanatig. Mondtam neki hogy amikor meghal akkor jelezze hogy nem tűnt el "nyomtalanul" és hogy a lelke még él. Az égvilágon semmi se történt !! Semmi !! Szép csendben meghalt.😢 Semmiféle jelet nem adott pedig vártam. Egyszerűen borzasztó érzés,ott voltam mellette és szinte éreztem az élete megszűnését. Bennem is már egyre nagyobb a félelem ha én is meghalok akkor soha többé nem látom a világot se semmit. Lehet azt mondani hogy nem tudjuk mi van a halál után de ha mélyen magunkba nézünk akkor tudjuk hogy minek van Nagyobb valószínűsége.

2019. febr. 16. 10:53
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Üzentek már nekünk valamit a halottak? Nem. Semmi jel nincs,hogy van e túlvilág. Mivel nem érkezett még onnan visszajelzés. A tudomány is azt bizonyítja,hogy nincs semmi a halál után. Miért higgyek olyanban,ami nem is bizonyított? Nem létezik túlvilág,se menny,se pokol. A halálközeli élmények minden túlélőnél más. Valaki fénnyel találkozott,valaki sötétséggel,valaki mennyel,valaki pokollal,valaki a testelhagyást tapasztalta. Szóval ezek mind csak hallucinációk. Az agy így könnyíti meg,hogy ne féljünk a haláltól.
2019. febr. 23. 15:18
 22/30 A kérdező kommentje:

Jelek vannak, csak kérdés hogy mit hiszünk el belőle.

A tudomány meg nem bizonyított semmit sem.

A halálközeli élmények sem.

2019. febr. 23. 15:22
 23/30 anonim ***** válasza:
Minden embernél más,Ahogy az előttem lévő válaszoló irta.Tehát az emberi agy,olyankór nem képes felfogni a halált,és beképzel,lejátszik automatikusan mindent.van aki fehér fényekkel találkozik,van aki nem lát semmit,és van aki Érez,hall.Tehát minden embernél más.Arra még nincs bizónyiték hogy van,(lenne). tehát zsákba macska. De ha az embernek van hite,(legtöbb embernek van),akkór bizik benne hogy van élet a halál után,énis hiszek benne,Néha elgondólkozok rajta,de ugyis hiszek!
2019. febr. 23. 15:42
 24/30 anonim ***** válasza:
Utolsó)*tehát ugyis mindegy,mert ha nincs is,ugysem érzűnk semmit,nem hallúnk,nem láttunk.olyan mindtha megsem szűlettűnk.
2019. febr. 23. 15:44
 25/30 anonim válasza:

Kérdező, abban igazad lehet, hogy a halál után nem látod a világot (ha létezik reinkarnàció akkor ez is tévedés, vannak akik hisznek a "közös tudat" elvében is), de ez nem igaz:

"A halál mindent eltöröl.

Ha meghalok olyan mintha sose léteztem volna ,mindent amit tettem semmivé válik."

Értem, tehát azzal, hogy meghalt Tesla, Einstein és egyéb nagyobb feltalálók, eltűntek a felfedezéseik is?

Azzal, hogy meghalt Robin Williams, Heath Ledger vagy más színészek a régi filmjeik is megszűntek?

Azzal, hogy meggalt Chester Bennington és Curt Cobain a régi számaik is megszűntek létezni?

A válasz nem.

A tragédia pedig az, hogy újat sem alkotnak már, de szerencsére munkásságuk nyomán megannyi ember fejlődhet tovább.

És mi a helyzet a bátyáddal?

Ő sajnos megszűnt abban a formàban létezni amiben ismerted és szeretted. De ez nem jelenti azt, hogy a létezése hiába való volt, mert szeretni fogod míg élsz, amiket pedig tőle tanultál átadod majd mindenkinek akit csak megismersz.

Éld meg a gyászt, fogadd részvétemet és ne félj szakemberhez fordulni ha úgy érzed csúszol a depresszió felé.

2019. márc. 1. 16:26
 26/30 A kérdező kommentje:
Előbb utóbb ez a bolygó is megszűnik és akkor semmivé válnak azok is amiket irtál.
2019. márc. 1. 16:36
 27/30 anonim válasza:

Az az előbb-utóbb több ezer év, addigra lehet, hogy benépesítünk más bolygókat.

A mostra kell koncentrálni, arra amit fontosnak érzel.Mert most hiányzik a bátyád, és ha nem akarod hogy ez később károkat okozzon a személyiségedben, akkor erre kell fókuszálnod.

2019. márc. 1. 16:40
 28/30 A kérdező kommentje:

Én meg azt olvastam hogy 100 éve lehet hátra az emberiségnek.

2019. márc. 1. 17:54
 29/30 A kérdező kommentje:

Be kéne látnod hogy ha semmi sincs a halál után akkor semmi értelme az egésznek. A most csak egy pillanat. Az idő meg nagyon gyorsan telik.

2019. márc. 1. 17:57
 30/30 anonim válasza:

Ne haragudj kérdező, én azt hittem a bolygó èlettartamáról beszélünk és nem az emberiségéről.

Ez az elhíresült 100 éves becslés a páratlan Stephen Hawkingtól származik, de ő nem a bolygó pusztulásáról beszélt, hanem arról, hogy 100 éve van az emberiségnek arra,hogy kényelmes körülmények között új otthont keressen magának. Valójában fajunk pusztuláshoz szükséges idő kb 257 év (ennyi idő kell majd, hogy a globális felmelegedés jelen mértéke forró gőzzé melegítse fel vizeinket).

Persze lehet, hogy hamarabb bombázzuk szét a Földet, de ezt senki sem tudja előre megmondani.

Amiről most te írsz az egészen más.

Számomra az életnek van értelme mert őrzöm szeretteim emlékét, az élőknek pedig igyekszem ott lenni mikor szükségük van rám. Próbálok egy szebb (és hosszabb) jövőt teremteni az utókor számára. Nekem nem szimpatikus ez a 257 éves hatàridő... Ha pedig meghalok, akkor tudom, hogy mindent megtettem az álmaim érdekében, még ha nem is sikerült a célom: eza tudat pedig teljességel (meg bosszankodással) tölt majd el. Nekem ennyi "értelem" elég az életben maradáshoz.

De vannak mások akik a pillanatnak élnek: szeretnek levegőt venni, szeretik ha tele a hasuk, ha kék az ég, ha ott van velük a pàrjuk/gyerekük/kutyájuk. És annyi szerettük van, hogyha meghal az egyik vígasztalja őket a többi, és az élet apró örömeinek szeretete.

Viszont örökké én nem élnék, mert az élet értéke számomra a múlandóságban van, szépsége pedig a folytonos változásban.

Tudom, hogy neked ez a változás pokoli fájdalmat okozott, és megértem miért érzed jelentéktelennek az életet. Amin most keresztül mész az teljesen normális.

2019. márc. 1. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!