Mikor lesz általánosan elfogadott tény, hogy a Föld lapos?
Figyelt kérdés
2019. febr. 12. 15:49
31/127 anonim válasza:
"És még mindig nem tudom, hogy lehet, hogy a Holdról a fény csak kb. 3 mp alatt ér vissza ide?"
Mert ennyi ideig tart a technológiának reagálni, és visszaküldeni a fényjelet!
32/127 A kérdező kommentje:
"Ha szintkülönbség lenne folyna a víz"...egyetértek, de a geoidföldes geológusod szerint nem. Tehetek róla, hogy képzett hülye? Ő is szelektál, amit akar csak hallani! 14x vagy 400x messzebb dolog....Bogaram! Te küldtél nekem linket, ott szerepel, hogy mikor és melyik korban mi volt a tipp és aktuális számítás. Ez így nagyon lassú lesz/lenne. Miért 3mp alatt ér vissza a fény, mivel a fénysebesség 299.792.458m/s, Hold meg durva átlag 380.000.000 méterre van a geoid modell szerint. Tehát oda és vissza nem kell 3 mp sem. Akkor működik hivatalosan, általánosan elfogadottan, ha nem érkezik vissza olyan gyorsan. Most már késő változtatgatni az értékeket. Pont a technika, házi kísérletek fognak az ellenséggé válni.
2019. febr. 15. 22:52
33/127 anonim válasza:
Na jó, kezdesz zavaros lenni.
Szóval, akkor milyen messze van a Hold?
És hol van éjjel a Nap?
34/127 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vallásos bolondoké az ötlet, hanem ahogy észreveszed, hogy sokféle dolog nem stimmel(ugyan marad néhány dolog amit nem értesz) valahogy nem nehéz Istenben hinni avagy rájössz, hogy az egész egy díszlet egy főrendezővel és olyan szereplőkkel, akik aljas mód segítenek a többi szereplőt "elaltatni". Nagyon óvatosan kell állást foglalni és ha valakit megkérdezel a véleményéről akkor tartsd azt tiszteletben. Ha nem érdekel a véleménye, akkor csak azt kérdezd, hogy mit tanult az iskolában! Azt képzeled, hogy minden laposföldes iskolázatlan? Vagy azt, hogy nem kellett hazudni és csak tovább mondani az ismereteket? Nem a fostos laposföldről, hanem a saját területemről... Az milyen dolog, ha egy geológus nem meri azt mondani valamire, -hogy nem tudom, -nem értek hozzá? Aztán belekeveredik bármibe? A rohadt nagy egó, hogy okosnak kell lenni és csak bégetni valamit de csak amit más akceptáltan kiötlött!
2019. febr. 15. 23:27
35/127 A kérdező kommentje:
Amikor sötét van, a Nap eltávolodott körbe, erre már válaszoltam. Képzelj el egy nagyobb kör alakú sík úttestet. Elég lenne egy szokványos erősségű és magas spotlámpa, hogy kilométereken át világos legyen? Milyen messze van a Hold, számold ki magad, neked csak egy vicces szám lenne. A kicsi dolgokból kell kiindulni, mert a végeredmény sokkoló. A végeredményt én sem gondoltam komolyan sokáig. Pl. először rájössz, hogy hamisak a NASA felvételei, aztán nyugtatod magad, hogy biztos a gazdasági verseny miatt küldözgetnek hülyeségeket a Kínaiak-Oroszok-Amcsik, ha már olyan sok pénzt költöttek rá, stb. Lapos földről sem lehetne normális képet készíteni, mert nem lehet elég magasról teljes képet adni, kell a szoftveres segítség, részletekben lehet ezt fotózni. Én szerintem itt befejeztem, hacsak valaki újszerűt nem ír!
2019. febr. 15. 23:58
36/127 anonim válasza:
"a Nap eltávolodott körbe, erre már válaszoltam."
De rosszul válaszoltál, mert NEM LESZ KICSI.
Még napnyugtakor is óriási nagy a Nap.
Ezt hogyan magyarázod?
"Milyen messze van a Hold"
Igen, milyen messze van?
Akkor, ha a fénysugár 3 mp. alatt ér róla vissza?
Akkor nem lehet nagyon közel, mert akkor egy tizedmásodperc alatt visszaérne.
37/127 A kérdező kommentje:
Tanárbácsi azt mondja, hogy napnyugtakor nem lehet kisebb a Nap, mint amikor delel, ez optikai csalódás. Részben igaza van, mert tényleg az miatt tűnik nagyobbnak. Gondolj bele tanárbácsi 150 millió km-re rakja a Napot, mit számítana egy Föld méret. Na ez van, amikor mint te egy "geoidos" hibázik. Itt nem lehet nézeteltérés a két csoport között abban, hogy optikai csalódás miatt tűnik nagyobbnak. Rendes szűrővel az bizony kisebb. (ezt már nem a tanárbácsi mondja, az utolsó mondatot) Az utóbbit magad megválaszoltad.
2019. febr. 16. 00:27
38/127 A kérdező kommentje:
Éjjel fél egy van...elrontottam. Napnyugtakor nem lehet nagyobb a Nap. Jó éjt! Befejeztem
2019. febr. 16. 00:28
39/127 anonim válasza:
Nem azt kérdeztem, hogy én mit rontottam el, hanem azt, hogy te hogyan magyarázod.
A Hold távolságára is kíváncsi vagyok.
40/127 A kérdező kommentje:
Szerintem te troll vagy, nem fogom százszor ugyanazokat írni, nulla a kölcsönös kommunikáció!
2019. febr. 16. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!