Lapos lenne a föld?
Én ugy tanultam Kopernikuszt meg égeték az álitása miatt
Chh így hazudnak a föld görbületéről is
Egyébként meg a Katolikusok sok pogány dolgot fel vettek
"Én ugy tanultam Kopernikuszt meg égeték az álitása miatt"
Na látod, itt a baj, azért hiszel sületlenségekben ,mert nem tanultál meg semmit.
Nem őt, nem azért, nem akkor, a többi stimmel.
> Én ugy tanultam Kopernikuszt meg égeték az álitása miatt
Akkor legalább ennek utána nézhettél volna önállóan. Kopernikusz 70 évesen halt meg. Agyvérzés kapott, lebénult, kómába esett, majd meghalt. A Frombork katedrálisban temették el. Íme a sírköve: [link]
(A Föld helyén határozottan egy kis gömb van. Egy templomban… Egy olyan vallás templomában, amiről te azt gondolod, hogy azt hirdeti, vagy hirdette, hogy a Föld lapos.)
Akkor még egy kis történelmi kiegészítés. A kérdéskörhöz csak némileg kapcsolódik, de a tisztánlátás kedvéért:
Galileo Galilei – Ő valóban összeütközött az egyházzal. Azt vallotta, hogy a Föld kering a Nap körül, mikor az általánosan – és az egyház által – elfogadott világkép még a ptolemaioszi világkép volt, mely szerint a Földgolyó körül kering a Nap. Lásd: [link]
Egy ideig a pápa is támogatta a munkásságát. De a támogatását elvesztette, nem is a művének tartalma miatt, hanem a pápa és az egyház kigúnyolása miatt. Perbe fogták. Ennek ítéleteként kötelezték a heliocentrikus tanainak visszavonására, betiltották a „Párbeszédek” című művét, és eltiltották az írástól, valamint börtönbüntetésre ítélték, amit később házi őrizetre változtattak. Haláláig házi őrizetben volt. 77 évesen halt meg. Megbékélt az egyházzal, a betegek szentségét felvéve természetes halált halt.
Giordano Bruno – Őt égették meg 52 évesen, egy 7 évig húzódó per ítéleteként. Alapvetően a korban eretneknek tartott filozófiai tanaiért égették meg. A Föld alakja különösebben nem volt terítéken, inkább az a tanítása került többek között fókuszba, hogy a világegyetem végtelen ideje létezik. Ugye ez ellentmond az Isten által teremtett világnak.
Johannes Kepler – Rájött, hogy a bolygók nem csak kör, hanem ellipszis pályán is mozoghatnak. Ő írta le a Kepler-képleteket, azaz a bolygók mozgásának összefüggéseit. (Az egyik tévesnek bizonyult.) Került összetűzésbe az egyházzal, de nem ezen tanai miatt. Boszorkányság vádjával ítélték 14 hónapnyi börtönre. (Ugye ő asztrológiával, alkímiával is foglalkozott.) A bolygók mozgásával kapcsolatos tanai miatt nem került összeütközésbe az egyházzal. Betegségben halt meg 58 évesen. (A sírja a temető felszámolása miatt eltűnt.)
Isaac Newton – Megalapozta a klasszikus mechanikát. Többek között a gravitáció elméletét is ő alapozta meg, és ezekből igazolta Kepler képleteit (amik addig tapasztalati képletek voltak). Korának elismert tudósa volt. 84 éves korában bekövetkező halála után a Westminsteri apátságba temették. Síremléke: [link]
(Mit ad Isten, itt is egy gömb látható. Megint csak egy templomban…)
> De ez azért van mert anyira bele ívodot az emberekbe a gömb föld dolgok és az emberek nagy része nem képesek elfogadni hogy lapos ezt tudta a régi ember is aztán jött pár ember akik elhiteték az egész földel hogy a föld egy gömb
Miért ne lenne képes elfogadni az ember azt, hogy a Föld lapos? Pont azt nehéz elfogadni, hogy gömb. Egy öt éves gyerek kapásból felteszi a kérdést, hogy akik Ausztráliában vannak, azok hogy-hogy nem esnek le.
De várj. Te korábban ezt írtad:
„egy lapos földes tudja hogy nem így van de ez már átt menne a vallás részébe egyébkénz a lapos föld hívők vallásosak is de ez nektek már mély víz lenne”
Akkor most kifejtenéd, hogy te melyik vallásról beszélsz, És ez a vallás mit tanít ma és mit tanított régebben a Föld alakjáról?
1. jó akkora két személyt össze kevertem bocs
2. "világegyetem végtelen ideje létezik" miért most nem végtelen a világ egyetem ??
3 vannak lapos földesek úgy gondolják hogy azéert is találták ki hogy a föld gömb mert igy akarják megcáfolni Isten létezését
> 1. jó akkora két személyt össze kevertem bocs
Nincs gond. Bár annyiban azért mégis van, hogy ha tudomány és vallás viszonyára utalsz, akkor nem ártana azért legalább annyira ismerned, hogy ne keverd össze Kopernikuszt Giordano Brunoval.
> 2. "világegyetem végtelen ideje létezik" miért most nem végtelen a világ egyetem ??
A világegyetem véges ideje létezik. A tudomány mai állása szerint a mi világegyetemünk 13,8 milliárd éves, és az Ősrobbanás elmélete írja le a mai állapotok kialakulását.
Az más kérdés, hogy a világegyetem véges kiterjedésű-e (térben és nem időben). Ez nem lezárt kérdés. Illetve itt már meg kellene különböztetni a végtelen kiterjedést a határtalanságtól. De ne vesszünk el ebben.
> 3 vannak lapos földesek úgy gondolják hogy azéert is találták ki hogy a föld gömb mert igy akarják megcáfolni Isten létezését
Miben cáfolná ez Isten létezését? Vagy Isten nem képes gömb alakú Földet teremteni, vagy laposat?
~ ~ ~
Viszont ügyesen kibújtál a kérdés alól, így felteszem újra:
Te korábban ezt írtad:
„egy lapos földes tudja hogy nem így van de ez már átt menne a vallás részébe egyébkénz a lapos föld hívők vallásosak is de ez nektek már mély víz lenne”
Akkor most kifejtenéd, hogy te melyik vallásról beszélsz, és ez a vallás mit tanít ma és mit tanított régebben a Föld alakjáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!