Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szkeptikusok miért ennyire...

A szkeptikusok miért ennyire hiszékenyek?

Figyelt kérdés

Pl a Nasa felfedezi, hogy a marsnak nincs légköre és száraz. Ezt innentől tényként kell kezelni.

De senki se látta hogy ez tényleg így van e.

Vagy egy tudományos kísérlettel bebizonyítják egy atom létezését. A szkeptikusok látták azt az atomot vagy csak elhiszik, hogy tényleg létezik?

A szkeptikusok azok akik mindent elhisznek.

És ugye a hatalom, a tudósok miért is hazudnának a pór népnek?

2017. dec. 12. 17:46
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
84%

"A válaszolók mind mellébeszélnek mert nem értik a kérdést!"

Ha mindenki félreérti, akkor nem lehet hogy a kérdéssel van a gond?

Vagy ez is a "mindenki bolond csak te vagy tényleg helikopter" klasszikus esete?

2017. dec. 13. 11:01
 22/38 anonim ***** válasza:
94%

"Egy átlag ember mikor fog szondát küldeni a holdra?"

Mondjuk 80 év múlva?

"Vagy építsek itthon egy részecske gyorsítót?"

Simán! Mi a gond?

Pl. egy katódsugárcsöves tv pont megfelelő.

De bemehetsz a CERN-be is, vagy a japánokhoz, vagy bárhova. Ja, az összes tudós hazudik, értem. És mind összebeszélnek, hogy ugyanúgy hazudjanak.

"Vannak olyan összeesküvés elméletek mint pl az hogy a holdra szállás kamu"

Ott maradtak az eszközök, amelyeket azóta le is fényképeztek felülről.

"vagy olyan dolgokat találtak amire még nincs felkészülve az emberiség."

Például?

Ja, és amúgy azért ismertek ezek, nem? Ott vannak mindenhol az interneten.

2017. dec. 13. 11:06
 23/38 anonim ***** válasza:
98%
Örülök, hogy legalább valaki értékelte a zene linkelési tehetségemet. :D A kérdező még egy köszönömöt se tudot kinyögni. Többé nem linkelek neki. Többre tartja a szekepikusoknak való beszólogatást, mint hogy maga utána járna. Tudtommal "szkeptikus" bárki lehet. [link] Más fogalmakkal is tisztában kéne lenni, mint például a bizonyíték fogalma és a meggyőződés.
2017. dec. 13. 12:49
 24/38 A kérdező kommentje:

"Buta vagy..."

Te vagy a buta.

Akkor leírom még1x: Nem a tudományos eredményekről hazudnak.

De ha valami nem megy át a cenzúrán azt nem is publikálhatják. Vannak olyan dokumentumok amiket 70-100 évre titkosítottak és még csak most lettek elérhetőek az átlag embernek is!

De csak egy részük, azok amiknek már nincs semmi jelentősége.

Végül is a tények elhallgatása nem hazugság, igazatok van.

Sok ideig arra sem derült fény hogy az usa egész szigeteket fertőzött meg nukleáris sugárzással csak azért, hogy tesztelni tudják a hatásokat. (a közelben tesztelték az atomot)

Ez csak 1 példa a sok közül. Tény hogy nem hazudtak a kísérletről csak éppen nem mondták be a híradóban.

Akkor ezek után mennyire hiteles a nasa vagy a híres usa?

...

Az itt válaszolók akik folyamatosan a tudományról beszélnek mégis milyen doktori címmel rendelkeznek? Fogadni mernék hogy még diplomájuk sincs :D

2017. dec. 13. 12:51
 25/38 A kérdező kommentje:

"A kérdező még egy köszönömöt se tudot kinyögni. Többé nem linkelek neki."

Kösz de nem erről van szó. Ez a stílus nem mindenkinek jön be, az más kérdés hogy nekem igen. De tessék linkelek én is neked, én most ezt hallgattam: https://www.youtube.com/watch?v=MT_Bqzd3SRY&list=RDMT_Bqzd3S..

2017. dec. 13. 12:57
 26/38 anonim ***** válasza:
75%
Pedig az vagy csak nem tudod felfogni...
2017. dec. 13. 13:53
 27/38 A kérdező kommentje:
Én meg azt mondom hogy te vagy a buta.
2017. dec. 13. 13:56
 28/38 anonim ***** válasza:
84%

"Akkor leírom még1x: Nem a tudományos eredményekről hazudnak. "

"Vagy egy tudományos kísérlettel bebizonyítják egy atom létezését. A szkeptikusok látták azt az atomot vagy csak elhiszik, hogy tényleg létezik?"

Na ennek fuss neki mégegyszer, mert most sikerült önmagadat meghazudtolnod.

2017. dec. 13. 14:48
 29/38 anonim ***** válasza:
79%
Mondtam már h csekély értelmű...
2017. dec. 13. 15:34
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

A kedves kérdező felfedezte azt, amit a szociológia már régóta tud, tudniillik, hogy tudásunk nagy része nem személyes tapasztaláson alapszik, hanem más emberektől átvett tudás, ami konszenzuson alapszik. Nagyon jó, hogy ezt felfedezte, de megnyugtatom a kérdezőt, hogy ez teljesen normális jelenség.

Ugyanakkor a hétköznapi megismerés és a tudományos megismerés eltér egymástól, és a tudományos megismerésnek szigorú szabályai vannak.

2017. dec. 13. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!